Bifana

de cristeena20 in Porc, 25 Sep 2012 | 6872 vizualizari

 

Acest fel e tipic portughez, una din felurile de mancare ideale cand bei o bere rece buna si vrei sa iei doar o gustare . E varianta hamburgherului sau a sandwichului...Pare ff simpla dar e ffffff buna!!! Mie mi-a cazut cu tronc . Ce am mancat eu la un local au fost variatii, cu cascaval sau oua, sau bacon. Aici tine de gusturi, imaginatie,ce ai inf rigider.

Dar cu cat mai simpla, cu aatat mai buna. Secretul e sa ai carne buna, proaspata, paine la fel, foarte buna si proaspata.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii de bifanas (ceafa sau cotlet de porc)-feliate mai subtire
  • 4 chifle (trebuie sa fie proaspete si daca se gasesc cu paine de casa)(eu am avut chifle de la supermarket , dar ff proaspete, calde)
  • 2 linguri untura de porc
  • sare, piper, praf de usturoi sau usturoi proaspat pisat
  • 1 pahar bere
  • 2 linguri mustar clasic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bifana:

- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati 

- intr-o tigaie se incinge untura si se adauga bifanele, se prajesc bine pe ambele parti (dar sa ramana suculente)

- cand sunt aproape gata se toarna paharul de bere si putin mustar. 

- se pregatesc chiflele, se taie in jumatate, se stropesc putin cu sosul din tigaie, se aseaza felia de carne, peste iar sos si se servesc cu mustar si, cui ii place piri-piri.

- se poate servi cu un ou prajit deasupra, sau cu o felie de cascaval)

- se serveste cu o bere rece buna:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Bifana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Hamburger