Acest fel e tipic portughez, una din felurile de mancare ideale cand bei o bere rece buna si vrei sa iei doar o gustare . E varianta hamburgherului sau a sandwichului...Pare ff simpla dar e ffffff buna!!! Mie mi-a cazut cu tronc . Ce am mancat eu la un local au fost variatii, cu cascaval sau oua, sau bacon. Aici tine de gusturi, imaginatie,ce ai inf rigider.
Dar cu cat mai simpla, cu aatat mai buna. Secretul e sa ai carne buna, proaspata, paine la fel, foarte buna si proaspata.
- Bucatile de carne se sareaza, pipereaza si se presara cu praf de usturoi sau cu usturoi pisat. Se tin asa cateva ore inainte de a se gati
- intr-o tigaie se incinge untura si se adauga bifanele, se prajesc bine pe ambele parti (dar sa ramana suculente)
- cand sunt aproape gata se toarna paharul de bere si putin mustar.
- se pregatesc chiflele, se taie in jumatate, se stropesc putin cu sosul din tigaie, se aseaza felia de carne, peste iar sos si se servesc cu mustar si, cui ii place piri-piri.
- se poate servi cu un ou prajit deasupra, sau cu o felie de cascaval)
- se serveste cu o bere rece buna:)