Bezele umplute cu cremă de nuci

de Panacris in Dulciuri, 6 Ian 2014 | 5714 vizualizari

 

Inițial am vrut să prepar delicioase macarons:) Dar m-am ”desumflat” rapid, când am parcurs rețeta Liei :D, și am mers pe ceva clasic, rapid și simplu. Nu au fost ele super vedete de poză, dar vă asigur că au fost foarte delicioase! :) Aaaa, am uita au fost la mare căutare în seara de An Nou! :-*

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezele:
  • albuș de ou 4 bucăți,
  • · nucă măcinată 200 g,
  • · zahăr pudră vanilinat 250 g,
  • · colorant alimentar,
  • · miez de nucă grosier.
  • Pentru cremă:
  • · ouă 3 bucăți,
  • · zahăr tos 150 g,
  • · ciocolată cu lapte 100 g,
  • · cacao 2 linguri,
  • · esență de rom,
  • · frișcă lichidă 200 ml,
  • · lapte 150 ml,
  • · zahăr vanilinat 1 plic,
  • · nucă măcinată cca. 50 g,
  • · făină 2 linguri cu vârf,
  • · unt 100 g.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Bezele umplute cu cremă de nuci:

Albușurile se bat energic cu un praf de sare,  zahărul pudră vanilinat, până se obține o masă cremoasă. Apoi se adaugă nuca măcinată, aromele și se amesteca usor până se înglobează toate ingredientele.Compoziția obținută se imparte în două, în una dintre ele se adaugă câteva picături de colorant alimentar. Într-o tava specială, în cazul meu o formă din silicon, unsă cu unt,  se pune câte o lingură din compoziție. Se pune la copt in cuptorul preîncins cca. 30 de minute la foc mic cu ușa întredeschisă, cca. 60 de minute, pentru fiecare tavă.

Pentru cremă, într-un vas cu fundul triplu, ceaun sau vas special de fiert lapte se pun topit laptele, frișca și ciocolata. Între timp ouăle (tot întregi!) se bat energic cu zahărul, zahărul vanilinat,  făina și pudra de cacao și se adaugă ușor în amesetcul de mai sus, amestecându-se continuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 15 minute la foc mic, până ce se obține o cremă mai groasă. Se dă crema la rece. După ce s-a răcit, se adaugă ușor, ușor la untul bătut în prealabil.

După ce s-au încorporat bine cele două compoziții, se adaugă esența de rom și nucile măcinate. Bezelele obținute se ung cu cremă și se unesc între ele, apoise rulează prin miez de nucă măcinat! ;)

Spor și poftă bună!

TIPS-URI

1

puteți folosi și coloranți naturali.

2

miezul de nucă se poate înlocui cu miez de migdale

Daca ti-a placut reteta noastra "Bezele umplute cu cremă de nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bezele cu aroma de capsuni