Baclava Lili

de ralu_ca in Prajituri, 10 Feb 2013 | 19328 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet foi placinta
  • 600 g nuca macinata
  • 1 cana zahar
  • coaja de la 1 lamaie
  • 1 pachet de unt
  • Sirop
  • 1 cana zahar
  • 1 pahar de miere
  • 1 cana apa
  • zeama da la 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava Lili:

Intr-un castron se amesteca zaharul cu nucile macinate si coaja de lamaie.

Separat se topeste untul.

Intr-o tava incepem sa punem aproximativ 7 foi unse cu unt intre ele, peste al saptelea rand incepem sa presaram amestecul de nuca si de continua foaie, nuca, foai, nuca ( aproxim 3 ). La sfarsit se pun celelalte foi unse intre ele cu unt. Se da la rece 15 - 20 min. Apoi se taie si se toarna untul ramas. Introducem la cuptor aprox 45 - 50 min.

Intre timp preparam siropul. Se da in fiert si se toarna peste baclavaua coapta.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava Lili" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

giamarcu 1

09.02.2015, 16:43

Nu am inteles... peste care al catelea rand se pune amestecul de nuca ..al saptele ??si cate foi trebuie pt a se face baclavaua ?

Miha 1

09.02.2015, 18:30

Gia, un pachet de foi de placinta are in general intre 12 si 14 bucati. Imparti foile in doua. Pui in tava prima parte de foi unse cu unt, nuca si cea de-a doua parte de foi, deasemenea unse cu unt. E simplu

ralu_ca 1

10.02.2015, 22:17

Mulțumesc, miha😊

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

ieri la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

pe 21.10 la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

pe 21.10 la 02:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]