Baclava

de Ina in Dulciuri, 17 Iul 2010 | 24412 vizualizari

 

Un desert pe care vreau sa-l fac demult si-am reusit abia azi...

 

INGREDIENTE

  • un pachet foi de placinta
  • 500 g miez de nuca
  • doua cesti ulei
  • scortisoara
  • sirop:
  • doua cesti cu apa
  • doua cesti cu zahar
  • doua linguri cu miere
  • o lingurita cu scortisoara
  • jumatate lingurita cuisoare
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Baclava:

Intr-o tava unsa cu ulei se pun 4 foi de placinta unde cu cate doua linguri de ulei fiecare. Pastram alte 4 foi pentru a le pune deasupra, iar celelalte foi le piunem una cate una, unse si presarate cu amestecul de nuca si scortisoara. Cele 4 foi de deasupra se ung si ele.

Se stropeste baclavaua cu apa deasupra si se da la cuptor, la foc mic, cca. o ora.  Dupa ce s-a racit, se portioneaza si se toarna deasupra siropul fierbinte facut prin fierberea ingredientelor : 2 cesti cu apa + 2 cesti cu zahar + 2 linguri miere de albine + o lingurita scortisoara + 1/2 lingurite cuisoare.

Se pudreaza cu scortisoara si se serveste.

TIPS-URI

1

E bine ca jumatate  din cantitatea de nuca sa fie pisata mica, iar  jumatate mai mare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Baclava" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

nadina73 1

20.08.2010, 00:12

foataju e in congelator si inca nu am ajuns a fac slaba femei mai sant si eu

Dorothea 1

05.09.2010, 12:28

Oh!! Vreau si eu doua bucati, nu numai una!! Jubesc asta!!!

Cris2711 1

04.03.2011, 18:39

imi place am mancat la o prietena turcoaica

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura albinuta (dulcinea)