Babusti crocante cu sos de usturoi

de Corinuta in Peste, 17 Iul 2010 | 6920 vizualizari

 

Sotul meu le-a prins, tare mandru de el! Si ptr ca le tot lauda cat de bune sunt le-am si gatit.

 

INGREDIENTE

  • 8 buc de babusti
  • 150 g faina de malai
  • 5 linguri de ulei
  • 4-5 catei de usturoi
  • 150 ml  smantana sau iaurt
  • sare de mare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Babusti crocante cu sos de usturoi:

Pestele se curata de solzi, se eviscereaza (eu le tai si capurile, daca va plac le puteti lasa). Apoi se spala bine, se cresteaza si se sareaza. Se lasa vreo 15 minute sa le patrunda sarea.

Se pregateste faina de malai pe o farfurie.

Intr-o tigaie se pun la incins 4 linguri de ulei. Se trece pestele prin faina de malai, apoi se prajeste cate 3-4 minute pe fecare parte, pana capata o culoare maronie.

Se scoate pe un servetel de hartie si se lasa sa se scurga surplusul de ulei.

Usturoiul se curata si se piseaza, se adauga 1/2 lingurita de sare si uleiul ramas si se freaca pana devine o pasta, apoi se adauga smantana. 

Se poate servi alaturi de o mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Babusti crocante cu sos de usturoi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

ieri la 17:53

Garnitură italienească de păstăi - Rapidă, gustoasă și aromată

ieri la 09:40

Tiramisu cu Oreo - Desertul delicios care te cucerește

pe 03.09 la 10:18

Tartă cu fructe de pădure - Pufoasă, dulce și aromată

pe 02.09 la 08:16

Tarta cu porumb si mozzarella

de Rocsi 9

pe 01.09 la 20:21

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
File de salau cu rosii si capere