Am pus la fiert osul de vita cu putina sare si piperul boabe.
Am scos cotorul ardeilor ,le-am indepartat nervurile din interior si i-am spalat bine.
Am tocat cepele marunt si le-am innabusit 2-3 minute cu uleiul si 1 lingurita de sare.
Intr-un bol am pus carnea tocata, orezul ,condimentele(pt carne de vita,piperul si sare dupa gust) patrunjelul tocat si ceapa calita si am omogenizat bine compozitia.
Am umplut fiecare ardei cu compozitia de carne insa nu complet (orezul se umfla la fierbere si riscam sa dea compozitia pe afara)
Se aseaza ardeii intr-o oala incapatoare cu deschizatura in sus.
Se toarna repede apa clocotita in care a fiert osul de vita(cat sa acopere ardeii)
Se lasa la fiert cca 1 ora.
Se scot ardeii din apa(cu grija sa nu ii rupem) pana pregatim sosul.
Am amestecat faina cu putina apa ,am adaugat pasta de tomate si putin cate putin din zeama in care au fiert ardei.
Am pus amestecul peste restul de zeama ,foile de dafin si zaharul si am amestecat usor pe foc mic pana s-a ingroasat (aprox 4-5 minute)
Am pus ardei in sos si am mai lasat aprox 25-30 de minute pe foc mic pana s-au patruns bine toate aromele.
La sfarsit daca mai este nevoie potriviti gustul cu sare.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei umpluti" nu uita sa-i faci un review.