ideea mi-a venit gandindu-ma la Dia si mama ei... azi Dia papa placinta cu branza si marar la mama ei :D
Preparare aluat:
Incepem prin a face maiaua. 3-4 linguri cu apa caluta se pun peste drojdia cu zahar. Se presara putina faina si se lasa la dospit.
Faina o punem intr-un vas iar in mijloc punem untul si sarea. Framantam untul cu faina si turnam, putin cate putin, maiaua. Puneti suficienta apa cat sa iasa un aluat normal, nelipicios si usor de manevrat. Vasul se acopera cu un prosop si se da la un loc cald la dospit, timp de 45-60 de minute.
Intre timp pregatim umplutura de branza:
Telemeaua o dam pe razatoare si o amestecam cu branza topita si marar. Punem sare, doar daca mai este nevoie, si piper.
asamblare:
Cand aluatul a crescut, intindem o foaie pe o planseta curata pe care am presarat faina. Decupam cerculete, in mijlocul fiecarui cerculet punem cate putina branza, ungem marginile cu putin ou si impaturim. Apasam cu o fucrulita marginile si asezam intr-o tava, in care am pus hartie de copt. Ungem fiecare forma cu oul batut. Dam tava la foc mediu pana cand incep a se rumeni pe margini, cam 20 de minute in cuptorul preincalzit.
Se servesc atat calde cat si reci.
Pofta buna!