Ideea aranjamentului este luata de pe net, dar am adaugat ingrediente dupa preferintele celor din casa si mai cu seama in functie de ce am gasit prin frigider. :))
A iesit o bunatate, insa trebuia sa fac cantitate dubla pentru a ne satura toti.
Taiem feliile de paine in jumatati.
Sunca presata o feliem cat de subtire putem, apoi taiem feliile in jumatati ca si painea.
Rezulta 20 de jumatati de felii, aproximativ de dimensiunile jumatatilor, feliilor de paine.
Rosiile si ceapa le taiem rondele.
Ouale le batem cu putina sare si piper, apoi le diluam cu laptele.
Leurda o tocam franjuri.
Gogosarii ii taiem julien.
Ungem o forma detasabila cu unt si asezam painea in ea sub forma de evantai.
Printre feliile de paine asezam rondelele de rosii, ceapa si gogosarii.
Presaram deasupra, franjurile de leurda, apoi adaugam ouale batute, le imprastiem peste toate feliile de paine.
Dam tava la cuptor pentru 30 de minute la 180 de grade.
Cu 15 minute inainte de expirarea timpului, introducem in cuptor si caserola cu branza fondue.
Cand scoatem tava din cuptor, ornam cu branza fondue si servim.
Pofta buna!
1
As recomanda sa se foloseasca painea toast, deoarece este mai pufoasa si moale, iar oul va patrunde in ea si nu se va usca in timpul tratamentului termic.