Aperitiv ciuperci umplute

de diana_k in Aperitive / Garnituri, 13 Feb 2014 | 25955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ciuperci champignon
  • 2 linguri de ulei
  • 3 catei de usturoi
  • 100 g salam uscat
  • 100 g branza telemea
  • patrunjel verde
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pesmet
  • pentru uns tava:
  • 2 linguri de ulei
  • 2 linguri pesmet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aperitiv ciuperci umplute:

Se aleg ciuperci proaspete, nici prea mici dar nici prea mari, cele mari nu sunt atat de gustoase.

Cuptorul se incinge la 190 grade C, iar tava se unge cu ulei si se presara cu pesmet. Se spala bine ciupercile si se indeparteaza piciorusele.

Palariile se asaza in tava, se presara cu sare si piper si se introduc la cuptor pentru cateva minute, nu mult  doar cat sa se inmoaie putin.

Intre timp pregatim umplutura: uleiul se incinge, se pune usturoiul tocat marunt si piciorusele taiate cubulete, se calesc 5 minute. Se ia cratita de pe foc, se adauga branza taiata cubulete mici, salamul uscat, apoi oul si patrunjelul verde. Se amesteca bine, se da gust cu sare si piper. Daca compozitia este prea subtire se adauga pesmet.

Se scoate tava din cuptor, se umplu ciupercile cu aceasta compozitie, apoi se dau iar la cuptor pentru 20 de minute. Optional, cand sunt gata, se pot presara cu cascaval si se mai dau 2 minute la cuptor pana se topeste tot cascavalul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Aperitiv ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Muschiulet de porc cu gnocchi si mazare

de Rocsi 9

ieri la 21:02

Gustare cu chipsuri, brânză și miere - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:10

Ruladă de dovlecei cu cremă de brânză și șuncă - Aperitivul gustos de vară

pe 15.07 la 09:49

Tartă Caprese - Simplă, rapidă și gustoasă

pe 14.07 la 10:06

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv pasta tartinabila, cu oua si telemea