Aluat de pizza rapid si pizza Romana

de Bucataras in Pizza, 22 Mai 2017 | 21244 vizualizari

 

George Toader – campion European la pizza iti arata cum sa faci un aluat rapid si are nevoie de doar 30 minute de dospire!

 

INGREDIENTE

  • Aluat rapid de pizza – 4 blaturi
  • 1 kg faina 000
  • 15 gr drojdie proaspata
  • 50 ml ulei de masline
  • 500 ml apa calduta
  • 25 gr sare
  • 1 varf de cutit de zahar
  • Topping:
  • Mozzarella – 150-180 gr
  • Sos de rosii – 3 linguri
  • File Anchois - 100 gr
  • Capere – 40 gr
  • Masline – 120 gr
  • Oregano proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Aluat de pizza rapid si pizza Romana:

Amestecati drojdia proaspata cu zaharul, 2 linguri de faina si 200 ml apa calduta. Omogenizati bine si puneti vasul intr-un loc cald si in 15 minute o sa aveti gata maiaua care va face aluatul sa creasca.
Adaugati apoi sarea in faina, peste ea turnati maiaua, restul de 300 ml de apa si ulei de masline. Amestecati mai intai cu o lingura si apoi puneti aluatul pe blat si framantati pana devine omogen. Pur si simplu o sa il simtiti elastic si relativ moale. Trebuie sa stea la dospit, intr-un loc cald 30 de minute.
Dupa ce a crescut, impartiti aluatul in 3 sau in 4, in functie de cat de gros vreti blatul. Intindeti-l cu mana sau cu facaletul. In cazul in care folositi facaletul, lasati aluatul sa mai creasca 10 minute in tava.
Ungeti o tava cu ulei de masline si puneti blatul de pizza.
Ungeti blatul cu sos de rosii. Sosul se face din rosii decojite la cutie, blendate cu sare, ulei de masline si busuioc proaspat.
Presarati pe deasupra cubulete de mozarella, anchois, caperele si maslinele si cateva frunze de oregano. Puteti pune si un fir de ulei de masline.
Bagati la cuptorul incalzit la maxim pentru 7-10 minute, daca ati facut un blat subtire si 10-15 minute, daca ati ales sa faceti un blat gros. Intoarceti pizza la jumatatea intervalului.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Aluat de pizza rapid si pizza Romana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pizza rapida