Gherca Daniela

5

Bucataras
senzational

Iasi

Bucataras din 02.04.2014

RETETE450
PRIETENI330
Retete / Dulciuri

Turta dulce

In Dulciuri la 18 Noi 2014

Intr-o tigaie sau oala am caramelizat 50g zahar, peste am turnat apa si am lasat sa se topeasca tot caramelul care s-a format, dupa ce s-a topit punem si restul de zahar, condimentele ( scortisoara, nucsoara si cuisoare) si amestecam pana se topeste tot zaharul. Dupa ce s-a topit adaugam in...

Cornuri pufoase cu branza dulce

In Dulciuri la 10 Noi 2014

Drojdia o dizolvam in putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, o lasam deoparte 10 minute. Intr-un bol punem faina cu putina sare si amestecam cu un tel; facem un gol in mijloc si punem drojdia, oul, laptele caldut pe care l-am amestecat inainte cu zaharul, coaja de...

Branzoaice

In Dulciuri la 5 Noi 2014

Drojdia o dizolvam in 50ml lapte caldut , 1 lingura de zahar si 2 de faina si o lasam 10 min la dospit. Punem faina cu un praf de sare intr-un bol facem un gol in mijloc si punem drojdia , peste am pus laptele caldut in care am topit zaharul, apoi ouale , coaja de lamaie esenta de vanilie...

Gogosi pufoase si aromate

In Dulciuri la 30 Oct 2014

Intr-un bol punem faina cu praful de sare ( de preferat date prin sita, pentru a se aerisi); Separat punem drojdia cu 50 ml lapte caldut si 2 linguri de faina si lasam aprox 10 min sa creasca.  Peste faina punem drojdia, ouale, laptele caldut, zaharul, vanilia si esentele dupa gust,...

Prajitura umeda cu iaurt

In Dulciuri la 27 Oct 2014

Batem oaule cu zaharul si un praf de sare pana se topeste, adaugam pe urma iaurtul, vanilia si amestecam din nou pana omogenizam totul. Urmeaza sa punem uleiul,  faina cu bicarbonatul de sodiu, dupa ce mai amestecam putin,  punem zeama si coaja de lamaie.  Punem compozitia...

Briose cu scortisoara si cacao

In Dulciuri la 20 Oct 2014

Intr-un bol punem ingredientele uscate: faina, praful de copt, cacaoa, scortisoara, zaharul vanilat, zaharul si amestecam putin; Pe urma adaugam ouale, laptele, amestecam bine si la final punem uleiul, amestecam totul bine si punem compozitia in forme de briose, deasupra Sunt foarte...

Briose cu fulgi de ciocolata

In Prajituri la 18 Oct 2014

Batem ouale cu zaharul si praful de sare pana ce compozitia isi schimba culoarea, pe urma punem iaurtul, zaharul vanilat, esenta, zeama de lamaie si untul topit si racit, amestecam bine totul si la final punem faina cu praful de copt, amestecam din nou, de data aceasta cu o paleta sau o lingura...

Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 15 Oct 2014

  Tiramisu reţetă originală   Galbenusurile le batem bine cu zaharul si lichiorul de cafea pana se inalbesc frumos, adaugam mascarponele la temperatura camerei si mixam usor pana omogenizam bine totul. Frisca batuta o amestecam si pe ea in aceasta compozitie cu o spatula pentru a...

Chec pufos si aromat

In Prajituri la 3 Oct 2014

Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma impreuna cu zaharul si vanilia, peste am pus si galbenusurile su putina sare, am mixat pana s-a incorporat bine totul, pe urma am pus  esenta de rom, faina si bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie si la final uleiul.  Dupa ce am...

Strudele rapide cu mere

In Dulciuri la 25 Sep 2014

 Merele le curatam si le punem la fiert cu zahar si scortisoara pana scade siropul. Taiem aluatul in dreptunghiuri mai mici; la un capat punem o lingurita umplutura de mere, iar la capatul celalalt crestam putin cu un cutit, iar pentru a se lipi mai bine strudelul am uns putin cu ou...

Mini-Rulouri cu Mar

In Dulciuri la 25 Sep 2014

Drojdia o dizolvam in 50 ml lapte caldut, o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si lasam la crescut 10 min. Ouale le batem spuma cu restul de zahar. Intr-un bol punem faina cu putina sare, amestecam putin cu un tel apoi facem un gol in mijloc si turnam drojdia crescuta, ouale batute...

Prajitura Rudy

In Prajituri la 18 Sep 2014

Pentru aluat: Untul cu zaharul si galbenusul de ou le-am amestecat bine pana s-au incorporat. Separat am pus faina, cacaoa, bicarbonatul si vanilia, le-am amestecat putin si le-am pus si pe ele in vas, peste am pus si esenta de rom pentru un plus de aroma si am framanatat pana am obtinut un...

Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala

In Dulciuri la 18 Sep 2014

Cum se prepara Coltunasi sau Chiroste Moldovenesti reteta traditionala Punem int-un bol faina cu putina sare, oul si apa putin cate putin pana facem un aluat cat sa nu se mai lipeasca de maini. Pentru umplutura amestecam branza cu putina sare, zaharul, vanilia si ouale pana obtinem o...

Prajitura rasturnata cu prune

In Prajituri la 5 Sep 2014

Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esenta, vanilia,  uleiul iar spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet .  Intr-o tava tapetata cu hartie de copt am uns toata...

Prajitura cu branza dulce

In Prajituri la 4 Sep 2014

Branza o amestecam cu sare, adaugam ouale, zaharul, iaurtul, grisul si esentele in functie de cat de aromata o vreti, eu am preferat portocala. Punem intr-o tava rotunda o hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Dam la cuptor pentru aprox. 45 min. pana se rumesneste usor pe margini si...

Strudele cu branza dulce

In Dulciuri la 4 Sep 2014

Pentru aluat, batem oul cu praful de sare, punem otetul, uleiul si faina cat cuprinde pana formam un aluat nelipicios. Intindem bine aluatul pe masa de lucru si ungem cu unt toata suprafata apoi rulam si dam la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp facem umplutura: branza de vaci o...

Tiramisu reteta fara oua

In Prajituri la 22 Iul 2014

Pentru inceput caramelizam zaharul: punem apa si zaharul pe foc pana se topeste, luam cratita si punem frisca lichida mestecand energic, punem pe foc pana mai da un clocot, si lasam sa se raceasca bine. Intre timp mixam crema de mascarpone si punem caramelul racit peste, omogenizam bine,...

Chec rotund aromat

In Prajituri la 19 Iul 2014

Separam ouale, batem albusul bine cu praful de sare si zaharul, apoi punem galbenusurile unul cate unul, pana se incorporeaza in compozitie. Pe urma punem zeama se lamaie si putin rom, mai mixam putin; adaugam si untul topit si racit si la final faina cu praful de copt. Punem compozitia...

Cozonac evantai

In Dulciuri la 11 Iul 2014

Incepem cu aluatul: punem faina intr-un bol cu un praf de sare, separat facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina si o lasam aprox. 10 min. Intre timp batem ouale cu restul de zahar. In bolul cu faina facem o gaura in mijloc...

Ghimbir cu miere

In Sirop / Compot la 30 Mai 2014

Curatam ghimbirul de coaja si le taiem felii subtiri. Punem feliile intr-un borcanel si adaugam mierea, pana acoperim. Lasam la macerat 7 zile in loc racoros, apoi il putem consuma dupa preferinte, in special la ceai.  La o cana de 250 ml de ceai punem o lingurita de ghimbir cu...

Prajitura rapida cu pere si crema de lamaie

In Prajituri la 30 Mai 2014

Am facut un blat ca de tort: Am separat ouale, albusul l-am batut cu zaharul pana a iesit spuma, apoi am adaugat galbenusurile unul cate unul, apoi am pus esentele, uleiul am mixat si spre final am adaugat faina impreuna cu bicarbonatul stins in otet si cacaoa. Am turnat compozitia intr-o tava...

Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza

In Dulciuri la 23 Mai 2014

Cum se prepara Cozonac cu branza de vaci - Reteta traditionala imbogatita cu branza Pentru aluat:  Drojdia am amestecat-o cu putin lapte caldut, o lingura de zahar si 2 linguri de faina, si am lasat-o la crescut aprox. 10 min. Intr-un bol am pus faina cu putina sare, in mijloc am facut...

Biscuiti de casa

In Dulciuri la 14 Mai 2014

Am batut ouale cu zaharul, apoi am pus esenta de vanilie, zeama si coaja de lamaie, am omogenizat bine, pe urma untul topit si racit, iar spre final bicarbonatul si faina cat sa formam un aluat usor lipicios si sfaramicios. Am format biscuitii cu mana, am luat cate o bucatita din aluat, am...

Chec in 2 culori cu visine

In Prajituri la 11 Mai 2014

Am separat ouale, albusul l-am batut cu un praf de sare, apoi am adaugat treptat zaharul, pe urma am pus si galbenusurile, am continuat sa amestec pana cand zaharul s-a topit in totalitate. A urmat laptele, uleiul, esenta de rom si esenta de portocale pe care le-am amestecat si acestea in...

Branzoaice sau Poale'n brau

In Dulciuri la 2 Mai 2014

Pentru inceput am pregatit maiaua din: drojdie, o lingura de zahar si 4 linguri de lapte caldut apoi am turnat peste faina, care am cernut-o cu o sita impreuna cu un praf de sare si am lasat-o cam 10-15 minute pentru a creste putin. Dupa aceea am turnat laptele, 3 linguri de zahar, 2 oua,...

Tavalita in nuca de cocos

In Prajituri la 30 Apr 2014

Blatul: Am separat ouale, albusul l-am batut spuma cu zaharul, am adaugat si galbenusurile, dupa ce s-a topit zaharul, am pus mierea si putin cate putin din margarina moale (lasata peste noapte la temperatura camerei), am omogenizat totul, pe urma am adaugat laptele si faina amestecata cu praful...

Mucenici Moldovenesti

In Dulciuri la 25 Apr 2014

In primul rand facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte cadut si faina si o lasam la dospit. Oul impreuna cu zaharul le batem pana se face o pasta mai groasa. Intr-un bol mai mare punem faina si o amestecam cu praful de sare, apoi face o gaura la mijloc si turnam maiaua,...

Cornuri pufoase cu mere

In Dulciuri la 25 Apr 2014

Amestecam drojdia cu cateva linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, lasam 10-15 minute pana creste. Ouale le batem cu restul de zahar, apoi laptele si coaja de lamaie . Intr-un vas, punem faina cu praful de sare, apoi drojdia crescuta si compzitia din oua, zahar si lapte. Incepem...

Cozonac cu nuca si cacao

In Dulciuri la 24 Apr 2014

Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute. Intr-un lighean am pus faina cu putina sare, pe urma am pus si maiaua, laptele caldut l-am amestecat cu zaharul si l-am turnat...

Prajitura cu foi de napolitana si crema de nuca cu biscuiti

In Prajituri la 10 Apr 2014

Laptele impreuna cu zaharul si cacaoa se lasa pe foc pana da un clocot, apoi se da deoparte si adaugam untul taiat bucatele mici si continuam sa amestecam pana s-a topit in totalitate si la final adaugam si esenta de rom. Separat macinam biscuitii si nuca, le putem impreuna intr-un bol mai...

Afisate 211 - 240 din 241 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Tu eşti pe jumătate german şi pe jumătate român,vrei să faci totul perfect dar laşi pe mâine…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]