Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume.
Lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe punga dupa care punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca.
Batem ouale cu un strop de sare....
Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar.
Luam circa 100 g faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus.
Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale.
Se lasa la crescut, la loc cald.
Adaugam...
Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus.
Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 minute, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45...
Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei.
Cernem faina printr-o sita cu gauri mici.
Amestecam drojdia cu zaharul.
Facem in centrul fainii o adancitura in care punem amestecul de drojdie cu zahar.
Incalzim laptele.
Turnam laptele putin cate putin peste amestecul de...
Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat.
Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta si adaugam peste ea o cescuta cu apa. Lasam pe foc, avand grija sa amestecam din cand in cand, pana cand carnea isi...
Punem tonul intr-un bol, cu tot cu uleiul din conserva.
Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi amidon de porumb, dar eu nu am avut in casa .Incorporam,rand pe rand, ouale si amestecam cu o lingura de lemn pentru o buna omogenizare. Adaugam boabele de...
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin laptele.
Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec. La...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la cald, la dospit, pana cand acesta isi tripleaza...
Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta.
Framantam.
Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min.
Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin....
Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare.
După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de sare şi o mai dam intr-un clocot.
Aruncăm şi cea de-a doua apă, apoi o punem in...
Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles. Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs.
Punem ouale intr-un vas, le amestecam cu un praf de sare si apoi le batem cu telul. Adaugam pe rand laptele, cascavalul si uleiul. Amestecam. Adaugam si tonul...
Pentru blat
Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand...
Bucatile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline si sos de soia. Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor. Tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita.
In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de spanac....
Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente.
Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de...
Tocam carnea. Curatam ceapa si o taiem fin. Curatam ardeiul gras si il taiem cubulete mici.
Intr-o tigaie mai inalta punem la incins 2-3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie adaugam amestecul de carne tocata. Lasam pana cand carnea isi schimba culoarea avand...
Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec. Deasupra asezam cealalta...
Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care le lasam la scurs.
Facem urmatorul amestec..........batem bine ouale pe care le amestecam pe rand cu iaurtul , cascavalul ras si patrunjelul taiat marunt..Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Ungem o forma cu unt si punem...
Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie.
Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam spaghetele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o...
Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min).
Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul. Amestecam iar apoi incorporam faina. Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc (la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia...
Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea. Adaugam si un strop de sare. Lasam sa dea in cateva clocote apoi schimbam apa. Spumam din cand in cand si lasam la fiert adaugand un strop de sare.
Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga morcovul si...
Punem ulei la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si apoi o scoatem din tigaie pe o farfurie.
In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata marunt si cei doi catei de usturoi (taiati in jumatate) timp de 2-3 min dupa...
Ungem rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei.
Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin.
Dam...
Desfacem foile de placinta .Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit.Punem suprapuse,ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta.
Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care captusim forma de briose.
Se da la cuptor si se tine 2-3 min pana prind o culoare usor maronie....
Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele (esenta de vanilie si zaharul vanilat). Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam bine. Ungem o forma (eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai...
Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun...
Cartofii spalati ii punem la fiert si ii lasam pana cand ii putem starpunge usor cu ajutorul unei furculite.Ii lasam sa se raceasca,ii decojim si apoi ii taiem sub forma de cubulete. Fierbem si morcovul ,il lasam sa se raceasca ,il curatam si apoi il taiem cubulete. Fierbem carnea in apa...
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine cu o lingura de lemn.
Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu...
Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos.
Patrunjelul se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele....
Desfacem foile de placinta. Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit. Punem suprapuse, ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta. Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care captusim forma de briose. Se da la cuptor si se tine 2-3 minute pana prind o culoare usor maronie....
Ne ocupam mai intai de legume..........curatam cartofii si ii taiem rondele groase de circa 1 cm,dovlecelul il taiem si pe el rondele iar ardeiul gras il taiem fasii mai groase.
Asezam toate legumele intr-un vas de yena.
Spalam pulpele de pui si indepartam pielita iar apoi le frecam bine cu...
Chec aperitiv cu mix de legume
Punem intr-o oala mai mica apa la incalzit.Cand a inceput sa fiarba adaugam putina sare si putin ulei apoi adaugam mix-ul de legume. Lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe punga dupa care punem legumele intr-o strecuratoare si le lasam sa se racoreasca. Batem ouale cu un strop de sare....
Cozonac felii cu scortisoara
Sfaramam drojdia si o amestecam cu o lingurita de zahar. Luam circa 100 g faina, facem o adancitura in mijloc si adaugam amestecul de mai sus. Incalzim circa 50 ml lapte si adaugam treptat pana obtinem un aluat de consistena foarte moale. Se lasa la crescut, la loc cald. Adaugam...
Placinta taraneasca cu carne de porc
Aluatul l-am facut la masina de paine si am pus ingredientele in ordinea scrisa mai sus. Cand programul de framantat s-a terminat scoatem aluatul din cuva si il punem intr-un vas si-l mai framanatam cu mana circa 5-6 minute, dupa care il acoperim cu un prosop si il dam la cald pentru circa 45...
Paine cu oua fierte
Este de preferat ca ingredientele sa fie la temperatura camerei. Cernem faina printr-o sita cu gauri mici. Amestecam drojdia cu zaharul. Facem in centrul fainii o adancitura in care punem amestecul de drojdie cu zahar. Incalzim laptele. Turnam laptele putin cate putin peste amestecul de...
Drob cu carne de porc in manta de bacon
Taiem carnea cubulete,o spalam , o lasam la scurs si apoi o dam prin masina de tocat. Amestecam bine cu mana carnea astfel tocata si o punem intr-o tigaie mai inalta si adaugam peste ea o cescuta cu apa. Lasam pe foc, avand grija sa amestecam din cand in cand, pana cand carnea isi...
Tarta cu ton si oua
Punem tonul intr-un bol, cu tot cu uleiul din conserva. Adaugam treptat faina, in paralel cu laptele. In loc de faina se poate folosi amidon de porumb, dar eu nu am avut in casa .Incorporam,rand pe rand, ouale si amestecam cu o lingura de lemn pentru o buna omogenizare. Adaugam boabele de...
Clatite americane cu finetti
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu sarea pana se face spuma. Separat mixam galbenusurile cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam putin cate putin laptele. Cernem faina,o amestecam cu praful de copt si o incorporam si pe ea in acest amestec. La...
Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am lasat la cald, la dospit, pana cand acesta isi tripleaza...
Placintele cu branza dulce si stafide
Amestecam zaharul si drojdia si apoi cu faina dupa care adaugam putin cate putin apa calduta. Framantam. Acoperim vasul cu un prosop si lasam la cald,la dospit,circa 15 min. Topim untul la foc mic si il adaugam peste aluat, in suvoi, putin cate putin....
Crap pe pat de zacusca, la cuptor
Punem intr-o oala la fiert fasolea cu un praf de sare. După ce a dat intr-un clocot aruncăm apa, punem fasolea in altă apă fierbinte cu un praf de sare şi o mai dam intr-un clocot. Aruncăm şi cea de-a doua apă, apoi o punem in...
Briose cu ton si varza de bruxelles
Punem la fiert in apa cu sare si putin ulei varza de bruxelles. Fierbem circa 7-8 min dupa care scoatem varza si o lasam la scurs. Punem ouale intr-un vas, le amestecam cu un praf de sare si apoi le batem cu telul. Adaugam pe rand laptele, cascavalul si uleiul. Amestecam. Adaugam si tonul...
Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata
Pentru blat Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand...
Crap cu spanac
Bucatile de peste se condimenteaza cu sare si piper si se ung cu ulei de masline si sos de soia. Se aseaza pe gratarul unei tavi in care am pus o cana cu apa si se dau la cuptor. Tinem pana cand carnea este bine facuta si frumos rumenita. In timp ce pestele este la cuptor ne ocupam de spanac....
Turta dulce glazurata
Amestecam faina cu zaharul,cacao,praful de copt,sarea,zaharul vanilat,coaja de portocala si mixul de condimente. Separat intr-o craticioara amestecam laptele cu mierea,il dam la foc si tinem pana cand mierea se dizolva complet.Lasam sa se racoreasca si apoi adaugam margarina si zeama de...
Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor
Tocam carnea. Curatam ceapa si o taiem fin. Curatam ardeiul gras si il taiem cubulete mici. Intr-o tigaie mai inalta punem la incins 2-3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu ardeiul. Cand se inmoaie adaugam amestecul de carne tocata. Lasam pana cand carnea isi schimba culoarea avand...
Cataif
Ungem cu unt o tava (eu am folosit o tava 30/20 cm ). Asezam jumatate din cantitatea de taitei in tava. Macinam nuca, Radem coaja de lamaie . Amestecam nuca cu coaja de lamaie si zaharul vanilat. Repartizam uniform peste taitei jumatate din acest amestec. Deasupra asezam cealalta...
Spaghete la cuptor cu chiftelute picante
Fierbem spaghetele conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care le lasam la scurs. Facem urmatorul amestec..........batem bine ouale pe care le amestecam pe rand cu iaurtul , cascavalul ras si patrunjelul taiat marunt..Condimentam dupa gust cu sare si piper. Ungem o forma cu unt si punem...
Budinca cu spaghete,branza dulce si stafide
Punem stafidele intr-un bol si le acoperim cu esenta de rom.Le lasam pana cand acestea se inmoaie. Intr-o oala punem apa,adaugam un praf de sare si lasam sa dea in clocot.Cand incepe sa fiarba adaugam spaghetele si lasam la fiert circa 8 min. dupa care punem pastele la scurs intr-o...
Tort Diplomat
Punem geletina la hidratat in 50 ml suc de la compot(8-10 min). Intr-un vas cu fund dublu punem ouale si apoi zaharul. Amestecam iar apoi incorporam faina. Adaugam smantana si apoi putin cate putin laptele. Punem vasul pe foc (la foc mic) si amestecam continuu pana cand compozitia...
Ciorba de cocos acrita cu zeama de varza
Spalam carnea si o punem intr-o oala in care adaugam apa atata cat sa acopere carnea. Adaugam si un strop de sare. Lasam sa dea in cateva clocote apoi schimbam apa. Spumam din cand in cand si lasam la fiert adaugand un strop de sare. Cand carnea este pe jumatate fiarta se adauga morcovul si...
Mancare de dovlecei cu pulpa de curcan ,in sos de rosii
Punem ulei la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si apoi o scoatem din tigaie pe o farfurie. In uleiul in care am prajit carnea calim ceapa taiata marunt si cei doi catei de usturoi (taiati in jumatate) timp de 2-3 min dupa...
Friptura de rata cu legume sotate si sos de smantana cu capere
Ungem rata cu sos de soia atat pe exterior cat si in interior apoi o condimentam cu sare,piper si cimbru.Pentru ca era destul de grasuta am renuntat sa o ung cu ulei. Punem rata intr-o tava si adaugam vinul indoit cu putina apa(1/2 cana).Adaugam cateva boabe de piper si foile de dafin. Dam...
Cosulete umplute cu salata de boeuf
Desfacem foile de placinta .Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit.Punem suprapuse,ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta. Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care captusim forma de briose. Se da la cuptor si se tine 2-3 min pana prind o culoare usor maronie....
Chec din albusuri, cu dulceata de mure
Batem albusurile cu un strop de sare si apoi adaugam treptat zaharul si aromele (esenta de vanilie si zaharul vanilat). Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt. Amestecam bine. Ungem o forma (eu am folosit una rotunda) cu ulei si o tapetam cu faina si turnam compozitia de mai...
Placinta invartita cu mere si crema caramel
Se spala merele, se curata de coaja, se indeparteaza cotorul si semintele si apoi se dau prin razatoarea mare. Stoarcem bine, prin presare intre palme, merele rase dupa care le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat. Sucul rezultat de la mere se bea, in nici un caz nu se arunca. Este foarte bun...
Salata de boeuf cu piept de pui
Cartofii spalati ii punem la fiert si ii lasam pana cand ii putem starpunge usor cu ajutorul unei furculite.Ii lasam sa se raceasca,ii decojim si apoi ii taiem sub forma de cubulete. Fierbem si morcovul ,il lasam sa se raceasca ,il curatam si apoi il taiem cubulete. Fierbem carnea in apa...
Guguluf umplut cu dulceata de gutui
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu un strop de sare.Adaugam treptat zaharul si aromele(esenta de vanilie si zaharul vanilat).Incorporam faina pe care am amestecat-o cu praful de copt.Amestecam bine cu o lingura de lemn. Ungem o forma de guguluf cu ulei si o tapetam cu...
Crap prajit cu sos gremaolata
Crapul se curata , se spala si apoi se taie in felii groase de circa 4-5 cm.Se condimenteaza cu sare si se da la rece (la frigider) cat timp noi ne ocupam de sos. Patrunjelul se spala si apoi se usuca cu ajutorul unui prosop absorbant.Usturoiul se curata ,se spala si apoi se taie rondele....
Cosulete umplute cu crema de branza
Desfacem foile de placinta. Luam o foaie pe care o ungem cu ulei sau unt topit. Punem suprapuse, ungand fiecare foaie in parte, 4 foi de placinta. Taiem patrate de aproximativ 10/10 cm cu care captusim forma de briose. Se da la cuptor si se tine 2-3 minute pana prind o culoare usor maronie....
Pulpe de pui pe pat de legume,condimentate cu cimbru
Ne ocupam mai intai de legume..........curatam cartofii si ii taiem rondele groase de circa 1 cm,dovlecelul il taiem si pe el rondele iar ardeiul gras il taiem fasii mai groase. Asezam toate legumele intr-un vas de yena. Spalam pulpele de pui si indepartam pielita iar apoi le frecam bine cu...