Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata

de Bucataras Medi in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 7790 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru blat

  • Am folosit o forma de tort rotunda cu peretii detasabili / 24 cm diametru
  • 350 g biscuiti populari
  • 250 g rahat diverse culori
  • 150 g nuci tocate grosier
  • 100 g merisoare
  • 140 g zahar
  • 140 ml lapte
  • 100 g unt
  • 250 g ciocolata cu lapte

Pentru crema

  • 250 g mascarpone
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri cu zahar pudra
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 250 g ciocolata neagra
  • 350 ml frisca
  • 2 linguri cu cacao
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 plic gelatina

Pentru decor

  • nuca macinata fin
  • nuca de cocos
  • ornamente de ciocolata.
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata:

Pentru blat
Rupem biscuitii. Taiem rahatul.Tocam nucile grosier.Amestecam biscuitii cu rahatul ,nucile si merisoarele si amestecam.Punem pe foc o cratita si adaugam laptele,untul,zaharul si ciocolata rupta in bucati.Dam la foc mediu,avand grija sa amestecam continuu.Lasam pana cand  zaharul este complet dizolvat iar ciocolata topita.Tragem de pe foc si lasam la racit circa 10-15 min.Turnam acest amestec peste biscuiti si amestecam bine pentru o buna omogenizare.Imbracam o forma de tort cu folie alimentara si punem compozitia de mai sus.Cu ajutorul unei linguri nivelam compozitia.Dam la frigider si lasam cel putin 30 min.In acest timp ne ocupam de crema.

Pentru crema

Punem gelatina in apa rece, la inmuiat ,conform instructiunilor de pe ambalaj.Mixam galbenusurile cu zaharul pudra si zaharul vanilat si apoi adaugam mascarpone.Amestecam bine pentru o buna omogenizare.Batem frisca spuma.Rupem ciocolata in bucati si o topim la baie-marie.

Adaugam cacao.si amestecam.
Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca putin dupa care adaugam in fir subtire gelatina.Amestecam si apoi incorporam ciocolata in crema de mascarpone.
Adaugam frisca si amestecam.
Adaugam coaja rasa de portocala si amestecam.Scoatem forma de tort din frigider si peste blatul de biscuiti adaugam crema de mai sus si apoi nivelam.Dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5).Eu am lasat peste noapte.Indepartam marginile formei si hartia alimentara .Ornam cu nuca,nuca de cocos  si ornamente de ciocolata.

Taiem felii si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu blat de biscuiti si crema de mascarpone si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

dantes 1

18.01.2015, 10:01

Super!

marcela1979 1

18.01.2015, 11:34

as manca si eu o felie de acolo

RuxyRux 1

19.01.2015, 23:06

Minunatie!!!! Si eu in noaptea de revelion am avut tot tort de biscuiti si ciocolata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
''Cetatea Cristinei''