publicat la 25.05.2016
publicat la 25.05.2016
publicat la 03.05.2016
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Tort cu iaurt si jeleu de capsuni
Pregatim pandispanul facand 2 foi din cate trei ou. In primul pandispan adaugam cacao iar pe cel de al 2 il lasam simplu .Le punem sa se raceasca apoi ne apucam de jeleu .Curatam capsunile si le pasam apoi adaugam zaharul si zeama si coaja de lamaie si putem pe foc timp de 15 min.intre timp...
Biscuiti cu ghimbir si migdale
Amestecam zaharul cu untul apoi adaugam treptat cate un ou intreg. Cand totul s-a incorporat bine adaugam praful de copt si radacina de ghimbir rasa si migdalele. Le incorporam bine iar apoi impartim cantitatea in 2 parti egale, una o lasam asa apoi in cealata punem cacao. Cand sunt amestecate...
Tort mimoza
Pregatim pandispanul batand albusurile spuma, adaugam zaharul treptat apoi galbenusurile, uleiul iar la sfarsit faina cu praful de copt . Il coacem la 180-200de grade timp de 30 -45 min. Il lasam sa se raceasca si pregatim crema: facem budinca, se poate face o crema de vanilie si din oua...
Negresa de post
In apa adaugam zaharul uleiul si amestecam pana se topeste ,adaugam esenta de rom,dulceata stafidele si apoi faina , Cand toate s-au amestecat adaugam treptat faina care a fost amestecata cu cacoa si praful de copt La final adaugam nuca de cocos si nucile . Punem compozitia intr-o forma...
Fursecuri fragede
Incepem prin a mixa untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza in amestecul de unt cu zahar, apoi adaugam esenta de rom. Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa si praful de copt si le amestecam cu aluatul obtinut . Punem compozitita la frigider timp de 30...
Iaurt de casa
Amestecam iaurtul cu laptele rece apoi il distribuim in borcane dupa care punem capacele si le asezam in interiorul aparatului. Punem capacul mare si le lasam fara sa le miscam timp de 8 ore ,este foarte important sa nu se miste aparatull .Cand iaurtul este gata Se pot face diverse...
Tort Snickers
Pregatim mai intai blatul astfel-batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,nuca si faina cu praful de copt. Punem blatul la cuptor timp de 30-45 min. Intre timp pregatim caramelul astfel -topim cele 8 linguri de zahar fara a se arde, apoi punem peste ele margarina dar nu...
Tort Padurea Neagra
Facem mai intai blatul amestecand albusurile de ou cu putina sare. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul. iar la sfasit praful de copt si faina. Punem la cuptor timp de 30-45 minute intr-o forma de silicon rotunda. Cand blatul s-a racit il taiem in 2 astfel incat sa avem 3 foi, pe care...
Clatite banatene
Pregatim crema pentru a umple clatitele din ricota, fructele confiate, iaurt , ou si cele 3 linguri de zahar. Umplem clatitele cu crema de branza apoi ungem o tava mai inalta cu unt apoi asezam clatitele , pregatim budinca din lapte , zahar si praf si o turnam peste clatite iar la...
Bomboane de ciocolata cu cafea
Topim ciocolata sa fie cat mai fluida apoi adaugam uleiul si il incorporam ca la maioneza putin cate putin iar la sfarsit aduagam esenta de cafea .Turnam cicolata in forma de silicon care a fost bagata inainte cu jumatate de ora la frigider apoi dupa ce am pus ciocolata in forma o punem iar la...
Bezele
Batem albusurile spuma cu praful de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul lingura cu lingura si batem in continuare albusurile pana devin lucioase .Cand albusurile sunt tari si lucioase adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie cu o paleta incorporand de sus in jos .Punem bezeau...
Tortul Ginutelor
Pregatim mai intai blatul de cacao astfel:batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit praful de copt,faina si zaharul vaniliat. Punem blatul la copt timp de 30 de min apoi il lasam sa se raceasca si ne ocupam de bezea . Blat de...
CHOUX A LA CREME -varianta rapida
Pregatim cojile ,le taiem capacelele ,intre timp punem laptele la fiert dupa care adaugam zaharul iar cand a incput sa fiarba adaugam budinca care a fost amestecata cu 5 linguri de lapte ,mai lasam sa fiarba circa 2-3 min pana incepe sa se ingroasa apoi asa calda luam cu o lingurita si umplem...
Inghetata de pepene galben
Intr-un blender adaugam cubuletele de pepene galben si frisca lichida ,le pasam bine si le amestecam dupa care batem aceasta compozitie bine cu mixerul pana devine ca o crema consistenta ,daca mai are nevoie de zahar putem adauga dupa gustul fiecarei gospodine iar la sfarsit adaugam zeama de...
Prajitura desteapta
Separam ouale, amestecam galbenusurile cu zaharul bine ,bine pana devin albicioase ,apoi amestecam cu untul care a fost topit ,dar sa nu fie prea fierbinte ,doar asa sa se poata amesteca cu galbenusurile. Se adauga faina in ploaie ,se adauga esenta de vanilie si zaharul vaniliat si laptele iar la...
Mini cozonac
Pregatim drojdia amestecand-o cu laptele caldut ,zaharul si galbenusurile de ou ,cand s-au amestecat bine le adaugam la faina care a fost si ea amestecata cu coaja de lamaie, stafidele si sarea . Le incorporam bine pe toate ,adaugam apoi albusurile batute spuma ,iar la sfarsit...
Tarta cu nuci si ciocolata
Amestecam ouale cu zaharul si nucile ,adaugam ceasca de cafea ,apoi ciocolata o topim si o amestecam cu untul care a fost si el topit si le amestecam cu compozitia de oua . Cand s-a incorporat bine adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat . La final...
Tort "Deliciul copiilor"
Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi punem galbenusurile, faina cu praful de copt, lingura de cacao si zaharul vaniliat. Punem intr-o forma rotunda si il coacem 20 de minute. Batem frisca bine apoi o amestecam cu iaurtul de visine. La sfarsit adaugam ciresele fara samburi....
Inimioare cu aroma de portocale
Pregatim ciocolata astfel ,o rupem cubulete si o topim la bain marin sau la microunde un minut apoi adaugam usor uleiul si amestecam ca la maioneza ,iar la sfarsit adaugam esenta de flori de portocal usor ,putin cate putin sa nu se taie ciocolata ,apoi asezam ciocolata astfel obtinuta in forme de...
Cozonac cu rahat
Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se topeste drojdia. Cand s-a topit si drojdia adaugam si galbenusurile de la ou, le incorporam bine apoi...
Bomboane de ciocolata cu lapte si menta
Rupem ciocolata in cubulete mici dupa care o asezam intr-un castron pe abur si amestecam continu pana se topeste bine. Adaugam treptat uleiul putin cate putin pana se incorporeaza treptat. Dupa ce s-a incorporat bine luam ciocolata de pe foc si adaugam esenta de menta. Pentru a iesi mult...
Biscuiti cu dulceata de zmeura
Amestecam ouale cu zaharul, apoi punem cerelalele, stafidele si amestecam bine. Adaugam coaja de portocala, esentele, apoi incepem sa incorporam faina. Cand totul s-a incorporat bine intindem o foaie din care facem biscuitii, dupa cum vrea fiecare, rotunzi, bradut... Asezam biscuitii in tava, ii...
Placinta cu branza sarata
Pregatim branza ,o sfaramam cu fursculita sau o putem da pe razatoare ,o amestecam apoi si cu branza dulce ,adaugam zaharull si amestecam bine iar la farsit adaugam ouale batute bine Cand compozitia e gata pentru a umple foile o punem deoparte si desfacem foaie cu foaie dupa care ungem tava si...
Prajitura Snickers
Batem bine cele 9 albusuri spuma cu 300g zahar apoi adaugam nuca macinata si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se coace in tava unsa bine la un foc potrivit . Dupa ce s-a copt blatul punem ciocolata alba peste el asa caldut care a fost topita si amestecata cu 5 linguri de...
Minitarte cu portocale
Pregatim budinca conform instructinilor de pe pachet. O lasam la odihna 10 minute, dupa care adaugam margarina si o incorporam bine in budinca de vanilie si apoi o asezam in cosuletele de minitarte Curatam portocala iar fiecare felie a portocalei o curatam si pe ea de pielita si punem cam...
Covrigi polonezi insiropati
Punem drojdia intr-un caston cu zaharul si o frecam, apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine. Adaugam si galbenusurile si amestecam in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam faina in ploaie, coaja de lamaie, iar la sfasit adaugam albusul batut spuma. Daca mai este nevoie adaugam...
Tort cu iaurt si capsuni
Eu am facut intr-o forma de silicon margareta Pregatim pandispanul din cele 3 albusuri de ou, adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit faina si praful de copt. Il coacem, iar intre timp pregatim crema de iaurt Amestecam iaurtul cu zaharul si 400 g de capsuni care au fost taiate...
Clatite pentru copii
Amestecam bine galbenusurile cu laptele ,dupa care adaugam aromele ,faina si albusurile spuma la sfarsit pentru a iesi mai pufoase apoi punem si fulgi de cicolata incingem o tigaie ,daca este nevoie o ungem cu ulei si punem forma de pestisor in tigaie si punem compozitie cat sa intre in...
Biscuiti Belvita Star
Frecam ouale cu zaharul si untul dupa care punem cacaoa si cerealele ,adaugam coaja rasa de lamaie si esenta de rom si amestecam pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Adaugam faina cat cuprinde pentru a forma o coca numa buna de intins o foaie Dupa ce am facut coca o punem la...
Tarta cu mere si prune
Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le scoatem...