jolygina

1

Bucataras
incepator

jud olt

Bucataras din 16.02.2010

RETETE214
PRIETENI188
Retete / Dulciuri

Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

In Torturi la 25 Mai 2016

Pregatim pandispanul facand 2 foi din cate trei ou. In primul pandispan adaugam cacao iar pe cel de al 2 il lasam simplu .Le punem sa se raceasca apoi ne apucam de jeleu .Curatam capsunile si le pasam apoi adaugam zaharul si zeama si coaja de lamaie si putem pe foc timp de 15 min.intre timp...

Biscuiti cu ghimbir si migdale

In Dulciuri la 3 Mai 2016

Amestecam zaharul cu untul apoi adaugam treptat cate un ou intreg. Cand totul s-a incorporat bine adaugam praful de copt si radacina de ghimbir rasa si migdalele. Le incorporam bine iar apoi impartim cantitatea in 2 parti egale, una o lasam asa apoi in cealata punem cacao. Cand sunt amestecate...

Tort mimoza

In Dulciuri la 13 Apr 2016

Pregatim pandispanul batand albusurile spuma, adaugam zaharul treptat apoi galbenusurile, uleiul iar la sfarsit faina cu praful de copt . Il coacem la 180-200de grade timp de 30 -45 min. Il lasam sa se raceasca si pregatim crema: facem budinca, se poate face o crema de vanilie si din oua...

Negresa de post

In Dulciuri la 3 Mar 2016

In apa adaugam zaharul uleiul si amestecam pana se topeste ,adaugam esenta de rom,dulceata stafidele si apoi faina , Cand toate s-au amestecat adaugam treptat faina care a fost amestecata cu cacoa si praful de copt La final adaugam nuca de cocos si nucile . Punem compozitia intr-o forma...

Fursecuri fragede

In Prajituri la 17 Mar 2015

Incepem prin a mixa untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul pana se incorporeaza in amestecul de unt cu zahar, apoi adaugam esenta de rom. Amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa si praful de copt si le amestecam cu aluatul obtinut . Punem compozitita la frigider timp de 30...

Iaurt de casa

In Dulciuri la 22 Noi 2014

Amestecam iaurtul cu laptele rece apoi il distribuim in borcane dupa care punem capacele si le asezam in interiorul aparatului. Punem capacul mare si le lasam fara sa le miscam timp de 8 ore ,este foarte important sa nu se miste aparatull .Cand iaurtul este gata Se pot face diverse...

Tort Snickers

In Torturi la 10 Sep 2014

Pregatim mai intai blatul astfel-batem albusurile spuma dupa care adaugam zaharul treptat ,nuca si faina cu praful de copt. Punem blatul la cuptor timp de 30-45 min. Intre timp pregatim caramelul astfel -topim cele 8 linguri de zahar fara a se arde, apoi punem peste ele margarina dar nu...

Tort Padurea Neagra

In Torturi la 10 Sep 2014

Facem mai intai blatul amestecand albusurile de ou cu putina sare. Adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, uleiul. iar la sfasit praful de copt si faina. Punem la cuptor timp de 30-45 minute intr-o forma de silicon rotunda. Cand blatul s-a racit il taiem in 2 astfel incat sa avem 3 foi, pe care...

Clatite banatene

In Dulciuri la 17 Aug 2014

Pregatim crema pentru a umple clatitele din ricota, fructele confiate, iaurt , ou si cele 3 linguri de zahar.  Umplem  clatitele cu crema de branza apoi ungem o tava mai inalta cu unt apoi asezam clatitele , pregatim budinca din lapte , zahar si praf si o turnam peste clatite iar la...

Bomboane de ciocolata cu cafea

In Prajituri la 14 Mar 2014

Topim ciocolata sa fie cat mai fluida apoi adaugam uleiul si il incorporam ca la maioneza putin cate putin iar la sfarsit aduagam esenta de cafea .Turnam cicolata in forma de silicon care a fost bagata inainte cu jumatate de ora la frigider apoi dupa ce am pus ciocolata in forma o punem iar la...

Bezele

In Prajituri la 11 Mar 2014

Batem albusurile spuma cu praful de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul lingura cu lingura si batem in continuare albusurile pana devin lucioase .Cand albusurile sunt tari si lucioase adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie cu o paleta incorporand de sus in jos .Punem bezeau...

Tortul Ginutelor

In Torturi la 29 Ian 2014

Pregatim mai intai blatul de cacao astfel:batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit praful de copt,faina si zaharul vaniliat. Punem blatul la copt timp de 30 de min apoi il lasam sa se raceasca si ne ocupam de bezea . Blat de...

CHOUX A LA CREME -varianta rapida

In Prajituri la 11 Iul 2013

Pregatim cojile ,le taiem capacelele ,intre timp punem laptele la fiert dupa care adaugam zaharul iar cand a incput sa fiarba adaugam budinca care a fost amestecata cu 5 linguri de lapte ,mai lasam sa fiarba circa 2-3 min pana incepe sa se ingroasa apoi asa calda luam cu o lingurita si umplem...

Inghetata de pepene galben

In Dulciuri la 10 Iul 2013

Intr-un blender adaugam cubuletele de pepene galben si frisca lichida ,le pasam bine si le amestecam dupa care batem aceasta compozitie bine cu mixerul pana devine ca o crema consistenta ,daca mai are nevoie de zahar putem adauga dupa gustul fiecarei gospodine iar la sfarsit adaugam zeama de...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 9 Iul 2013

Separam ouale, amestecam galbenusurile cu zaharul bine ,bine pana devin albicioase ,apoi amestecam cu untul care a fost topit ,dar sa nu fie prea fierbinte ,doar asa sa se poata amesteca cu galbenusurile. Se adauga faina in ploaie ,se adauga esenta de vanilie si zaharul vaniliat si laptele iar la...

Mini cozonac

In Prajituri la 8 Iul 2013

Pregatim drojdia amestecand-o cu laptele caldut ,zaharul   si galbenusurile de ou ,cand s-au amestecat bine le adaugam la faina care a fost si ea amestecata cu coaja de lamaie, stafidele si sarea . Le incorporam bine pe toate ,adaugam apoi albusurile batute spuma ,iar la sfarsit...

Tarta cu nuci si ciocolata

In Prajituri la 11 Iun 2013

Amestecam  ouale cu zaharul si nucile ,adaugam ceasca de cafea ,apoi ciocolata o topim si o amestecam cu untul care a fost si el topit si le amestecam cu compozitia de oua . Cand s-a incorporat bine adaugam faina care a fost amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat . La final...

Tort "Deliciul copiilor"

In Torturi la 2 Iun 2013

Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi punem galbenusurile, faina cu praful de copt, lingura de cacao si zaharul vaniliat. Punem intr-o forma rotunda si il coacem 20 de minute. Batem frisca bine apoi o amestecam cu iaurtul de visine. La sfarsit adaugam ciresele fara samburi....

Inimioare cu aroma de portocale

In Prajituri la 1 Mai 2013

Pregatim ciocolata astfel ,o rupem cubulete si o topim la bain marin sau la microunde un minut apoi adaugam usor uleiul si amestecam ca la maioneza ,iar la sfarsit adaugam esenta de flori de portocal usor ,putin cate putin sa nu se taie ciocolata ,apoi asezam ciocolata astfel obtinuta in forme de...

Cozonac cu rahat

In Prajituri la 29 Ian 2013

Topim zaharul in lapte, il incalzim putin, dupa care adaugam praful de sare, stafidele, apoi drojdia sfaramanta. Adaugam si coaja de la portocala si de la lamaie, apoi amestecam bine pana se topeste drojdia. Cand s-a topit si drojdia adaugam si galbenusurile de la ou, le incorporam bine apoi...

Bomboane de ciocolata cu lapte si menta

In Prajituri la 26 Ian 2013

Rupem ciocolata in cubulete mici dupa care o asezam intr-un castron pe abur si amestecam continu pana se topeste bine. Adaugam treptat uleiul putin cate putin pana se incorporeaza treptat. Dupa ce s-a incorporat bine luam ciocolata de pe foc si adaugam esenta de menta. Pentru a iesi mult...

Biscuiti cu dulceata de zmeura

In Prajituri la 12 Dec 2012

Amestecam ouale cu zaharul, apoi punem cerelalele, stafidele si amestecam bine. Adaugam coaja de portocala, esentele, apoi incepem sa incorporam faina. Cand totul s-a incorporat bine intindem o foaie din care facem biscuitii, dupa cum vrea fiecare, rotunzi, bradut... Asezam biscuitii in tava, ii...

Placinta cu branza sarata

In Prajituri la 7 Dec 2012

Pregatim branza ,o sfaramam cu fursculita sau o putem da pe razatoare ,o amestecam apoi si cu branza dulce ,adaugam zaharull si amestecam bine iar la farsit adaugam ouale batute bine Cand compozitia e gata pentru a umple foile o punem deoparte si desfacem foaie cu foaie dupa care ungem tava si...

Prajitura Snickers

In Prajituri la 25 Noi 2012

Batem bine cele 9 albusuri spuma cu 300g zahar apoi adaugam nuca macinata si cele 5 linguri de faina amestecate cu praful de copt.Se coace in tava unsa bine la un foc potrivit . Dupa ce s-a copt blatul punem ciocolata alba peste el asa caldut care a fost topita si amestecata cu 5 linguri de...

Minitarte cu portocale

In Prajituri la 12 Noi 2012

Pregatim budinca conform instructinilor de pe pachet. O lasam la odihna 10 minute, dupa care adaugam margarina si o incorporam bine in budinca de vanilie si apoi o asezam in cosuletele de minitarte Curatam portocala iar fiecare felie a portocalei o curatam si pe ea de pielita si punem cam...

Covrigi polonezi insiropati

In Prajituri la 9 Noi 2012

Punem drojdia intr-un caston cu zaharul si o frecam, apoi adaugam laptele caldut si amestecam bine. Adaugam si galbenusurile si amestecam in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam faina in ploaie, coaja de lamaie, iar la sfasit adaugam albusul batut spuma. Daca mai este nevoie adaugam...

Tort cu iaurt si capsuni

In Torturi la 28 Oct 2012

Eu am facut intr-o forma de silicon margareta Pregatim pandispanul din cele 3 albusuri de ou, adaugam zaharul ,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit faina si praful de copt. Il coacem, iar intre timp pregatim crema de iaurt Amestecam iaurtul cu zaharul si 400 g de capsuni care au fost taiate...

Clatite pentru copii

In Dulciuri la 7 Iun 2012

Amestecam bine galbenusurile cu laptele ,dupa care adaugam aromele ,faina si albusurile spuma la sfarsit pentru a iesi mai pufoase apoi punem si fulgi de cicolata  incingem o tigaie ,daca este nevoie o ungem cu ulei si punem forma de pestisor in tigaie si punem compozitie cat sa intre in...

Biscuiti Belvita Star

In Prajituri la 31 Mai 2012

Frecam ouale cu zaharul si untul dupa care punem cacaoa si cerealele ,adaugam coaja rasa de lamaie si esenta de rom si amestecam pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Adaugam faina cat cuprinde pentru a forma o coca numa buna de intins o foaie  Dupa ce am facut coca o punem la...

Tarta cu mere si prune

In Prajituri la 27 Apr 2012

Facem foaia in felul urmator: amestecam margarina cu zaharul si ouale, dupa ce s-a topit zaharul si s-a format ca o spuma adaugam laptele, apoi faina si praful de copt. Cand foaia este gata o punem intr-o folie si o punem la frigider jumatate de ora dupa care incepem sa curatam merele. Le scoatem...

Afisate 1 - 30 din 106 retete    

Postari recente

publicat la 25.05.2016

Tort cu iaurt si jeleu de capsuni

publicat la 25.05.2016

Sandwich pentru party

publicat la 03.05.2016

Biscuiti cu ghimbir si migdale

Horosmopul tau de astazi:

Sagetator

Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]