Tortul Ginutelor

de jolygina in Torturi, 29 Ian 2014 | 4607 vizualizari

 

Este un tort deosebit de bun ,il fac numai la ocazii speciale ,l-am numit asa pentru ca reteta este de la matusica mea pe care o cheama Gina iar pe mine cum ma cheama tot Gina am zis ca ar merge acest nume

 

INGREDIENTE

  • BLAT CACAO
  • 5 oua
  • 5 linguri de zahar
  • 5 linguri de faina
  • 2 linguri cacao
  • un praf de copt
  • 5 linguri de ulei
  • 2 plicuri zahar vaniliat
  • BLAT BEZEA
  • 5 albusuri
  • 300 g zahar pudra
  • o lingura zeama de la o lamaie
  • un praf de sare
  • CREMA
  • 500 ml lapte
  • 5 galbenusuri
  • 6 linguri de zahar
  • un plic budinca de vanilie
  • 100 g de unt
  • 200 g biscuiti petit
  • o punga de wafer rolls
  • 200 g capsuni
  • 100 g frisca
  • 2 linguri ciocolata alba pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortul Ginutelor:

Pregatim mai intai blatul de cacao astfel:batem albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugam zaharul,galbenusurile ,uleiul iar la sfarsit praful de copt,faina si zaharul vaniliat.

Punem blatul la copt timp de 30 de min apoi il lasam sa se raceasca si ne ocupam de bezea .

Blat de bezea :batem albusurile spuma cu un praf de sare pana devin sticloase apoi adaugam zaharul pudra iar la sfarsit adaugam zeama de lamaie.

Punem bezeaua in aceeasi forma in care am facut si blatul de cacao punem la cuptor circa 45 -60 de min pana bezeaua se rumeneste deasupra apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca

Crema :amestecam galbenusurile cu zaharul si laptele si le punem pe foc mestecand tot timpul pentru a nu se prinde ,cand incepe sa se ingroase adaugam plicul de budinca si mai lasam cateva minute pentru a se inghega bine.

Luam crema de pe foc si o lasam circa 10 min la racit apoi adaugam untul cubulete si il incorporam bine.

Asamblarea tortului

Taiem blatul de cacao in doua si asezam prima parte, apoi impartim crema in doua dar nu inainte de a mesteca o parte din ea cu biscuiti rupti bucatele.

Asezam crema cu biscuiti pe blatul de cacao ,apoi bezeaua, a 2 parte de crema, iar peste crema asezam rolele de napolitane iar la sfarsit partea de blat de cacao ramasa .

Ornam tortul cu frisca ,capsunile si fulgi de ciocolata alba, iar de jur imprejurul tortului asezam role de napolitane .

Merita facut !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortul Ginutelor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Deset tort cu ciocolata, visine si crema de portocale