Negresa de post

de jolygina in Dulciuri, 3 Mar 2016 | 6479 vizualizari

 

Este reteta mea preferat de negresa de post ,se face repede si este foarte buna ,am modificat-o putin

 

INGREDIENTE

  • O cana de zahar
  • o cana de apa
  • jumatate cana de ulei
  • 2 cani de faina
  • un praf de copt
  • patru linguri dulceata sau gem (eu am pus dulceata de banane cu stafide)
  • 3 linguri cacao
  • 3 linguri nuca tocata la cutit
  • 2 linguri stafide sultan
  • 1 lingura nuca de cocos
  • o esenta de rom
  • jumatae borcan de dulceata (optional pentru umplut)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post :

In apa adaugam zaharul uleiul si amestecam pana se topeste ,adaugam esenta de rom,dulceata stafidele si apoi faina ,

Cand toate s-au amestecat adaugam treptat faina care a fost amestecata cu cacoa si praful de copt

La final adaugam nuca de cocos si nucile .

Punem compozitia intr-o forma rotunda si o introducem la cuptor timp de 40 de min ,verificam cu scobitoarea daca s-a copt ,

Optional se poate taia si unge cu dulceata .In cazul in care nu doriti sa in umple-ti cu dulceata poate fi servit cu o cupa de inghetata de vanilie sau lamaie ,este demential .

Deasupra am ornat cu zahar pudra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

Crackers cu rozmarin și parmezan - Gustarea crocantă și savuroasă

pe 18.07 la 08:26

Vinete cu brânză la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 18.07 la 08:22

Șnițele crocante din dovlecei - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 17.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

1232 puncte

RODIMUR

1104 puncte

mirela0911

1000 puncte

Lau

Lau 9

157 puncte

vasimur

152 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu cacao, nuca si rahat