Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Mancare de cartofi cu castraveti murati
se curata cartofii, ceapa si morcovul, se spala si se taie cubulete. Intr-o oala se pun uleiul si cartofii cu ceapa si morcovul. Se lasa la calit 4-5 minute pana ceapa si cartofii devin aurii. Se acopera de apa si se lasa pana da in clocot, apoi se taie castraveciorii fasii si se pun in...
Dulceata de portocale cu mere
curatam portocalele si merele de coaja si seminte le taiem cuburi si le punem intr-o oala mare peste adaugam zaharul si 200 g de apa lasam sa fiarba pana scade bine ca o dulceata punem conservant si il punem in borcane pe care le sigilam bine
Gogosele
punem laptele untul zaharul vanilia intr-o oala mai mica pe foc, pana se topesc untul si zaharul cernem faina intr-un vas mai mare si facem o gaura in mijloc in care adaugam oul, drojdia si laptele cald framantam bina si il lasam sa creasca timp de 1 ora cand a crescut luam aluatul si il...
Ciuperci umplute
ciupercile se curata se spala si se unlarura cotoarele intr.un vas se aseaza bine ciupercile se adauga sare si piper se ung bine cu ulei de masline se pune si carnea de porc din conserva cam un cubulet la ciuperca dupa care se pune usturoiul si cascavalul ras se pun la cuptor pentru 10...
Scoici la cuptor
se spala si se curata bine scoicile ,se deschid si se pun intro tava peste scoici se presara ulei si pesmetul si o cescuta apa se dau la cuptor timp de 7-8 minute cand devine pesmetul maro se scot si se servesc