gaby_duceag

8

Bucataras
Minunat

Brosteni, Suceava

Bucataras din 14.10.2009

RETETE620
PRIETENI326
Retete

Biscuiti duo cu aroma de vanilie

In Dulciuri la 21 Dec 2014

Simplu de tot! Pui intr-un bol faina cernuta amestecata cu praful de copt, untul/margarina taiat/a cubulete, oul, extractul de vanilie,zaharul, sarea. Amesteci cu mana pana obtii un aluat ferm, nelipicios. Daca e prea moale mai adaugi faina, daca e tare adaugi apa rece. La cantitatile din...

Briose cu aroma de portocale si ciocolata

In Dulciuri la 16 Dec 2014

Intr-un bol pune ouale impreuna cu zaharul si mixeaza-le cateva minute. Adauga apoi Rama mit Butter si mixeaza  compozitia pana la omogenizare. Adauga faina amestecata cu praful de copt, apa de portocal, zaharul vanilat, sarea si mixeaza totul un minut la viteza cea mai mica a...

In cautarea amandinei perfecte - reteta cu numarul 500

In Dulciuri la 20 Noi 2014

Caramelizeaza 6 linguri de zahar pana capata culoarea chihlimbarului. Stinge cu apa rece, da focul la mic si lasa pana se dilueaza caramelul in apa.Lasa la racit. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu un praf de sare si adauga cele doua linguri zahar....

Prajitura cu nuca, vanilie si cafea

In Dulciuri la 17 Noi 2014

Incepe prepararea prajiturii cu pregatirea blatului. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza albusurile cu putina sare , apoi adauga treptat zaharul mixand pana la diluarea completa. Cand ai obtinut un amestec care la atingere formeaza tepi, adauga faina amestecata cu praful de copt,...

Negresa cu ciocolata

In Dulciuri la 14 Noi 2014

Mixeaza untul la temperatura camerei impreuna cu zaharul. Nu te opri pana ce zaharul nu e diluat complet si ai obtinut un amestec spumos. Separa albusurile de galbenusuri. Adauga gabenusurile, unul cate unul, peste crema de unt si mixeaza. In crema obtinuta adauga faina amestecata cu...

Prajitura cu mere si foi din faina integrala

In Prajituri la 8 Noi 2014

Am pus intr-un bol untul taiat cubulete, faina, oul si galbenusul, zaharul, sarea si zaharul vanilat. Am omogenizat framantand cu mana toate ingredientele. In functie de puterea de absorbtie a fainii poate fi necesar sa mai adaugati sau nu lapte rece sau faina. Trebuie s-avem...

Tort diplomat cu caise, pere si ananas

In Torturi la 5 Noi 2014

Mod de preparare tort diplomat cu caise, pere si ananas Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile cu putina sare apoi adauga treptat zaharul. Mixeaza pana la diluarea completa a cristalelor de zahar. Adauga apoi galbenusurile si faina...

Salata cu telemea si oua

In Salate la 31 Oct 2014

Spalam bine toate legumele Ardeiul il taiem in doua si curatam cotorul, rosia o feliem, rupem de la salate partea mai deasa, telemeaua o feliem. La fel si sunca afumata. Taiem partea alba de la ceapa. Pregatim dispozitivul Salad Chef si montam spatiul de taiere nr.1. Asezam, pe rand...

Tarta cu mere, nuci si Amaretto

In Prajituri la 30 Oct 2014

Aluat: Amesteca intr-un bol ambele tipuri de faina, cu putina sare si untul taiat cubulete. Omogenizeaza cu mana adaugand oul si zaharul, framanta 1-2 minute. Daca este cazul mai adauga putina apa rece. Daca e prea moale mai pune putina faina. Trebuie sa obtii un aluat ferm, dar destul de...

Clatite – reţetă de bază

In Dulciuri la 9 Oct 2014

Într-un bol amestecă bine cu un tel ouăle cu sarea şi zahărul. Adaugă jumatate din cantitatea de făină, amestecă, adaugă jumătate din cantitatea de lapte, amestecă, adaugă restul de făină şi apoi restul de lapte şi omogenizează. Încorporează şi apa...

Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort

In Torturi la 7 Oct 2014

Mod de pregatire Desert tort Egiptean cum sa prepari cel mai delicios tort Blaturi de nuca : Mixezi spuma albusurile cu un varf cutit sare. Cand ai obtinut o spuma pufoasa adaugi zaharul si mixezi in continuare pana se dilueaza complet cristalele de zahar. Adaugi nuca macinata si faina si...

Chiftelute de creier si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 28 Sep 2014

Pune intr-un vas , la fiert, apa cu sare. Cand da in clocot adauga creierul spalat si curatat. Lasa sa dea doua – trei clocote apoi pune-l la scurs intr-o strecuratoare. Curata ceapa si usturoiul, toaca-le marunt si caleste-le doua minute in ulei incins. Chifla o...

Mini tarte cu crema de branza, afine si bezea

In Dulciuri la 28 Sep 2014

Incepe prepararea cu pregatirea cojilor de tarte. Pune in robot (monteaza un cutit) untul rece, impreuna cu zaharul, faina si sarea. Porneste robotul si omogenizeaza totul. Adauga oul si mai mixeaza timp de 2 minute, pana obtii un aluat omogen, ce se dezlipeste de peretii...

Pizza cu ton si galbiori

In Pizza la 27 Sep 2014

Prepara aluatul de pizza Intr-un bol pune faina, drojdia, sarea, zaharul si 3 linguri ulei. Adauga , treptat, apa calduta, framantand cu mana. Cand ai obtinut un aluat elastic, nelipicios, framanta 2-3 minute, dupa care mai adauga putina apa calda. Trebuie sa obtii...

Tocanita de vita/vitel

In Vita la 27 Sep 2014

Pune bucata intreaga de carne la fiert, in apa rece, cu o foaie de dafin si putina sare. Lasa la foc mediu pentru o ora, cu capac pus pe oala. Daca folosesti carne de vitel treci peste acest pas si incepe direct cu prepararea legumelor. Pune putin ulei la incins intr-un vas cu fund dublu....

Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos

In Dulciuri la 26 Sep 2014

Cum se prepara Prajitura Bounty cu blat de cacao si crema de nuca de cocos Blat Mixeaza untul, lasat la temperatura camerei, cu zaharul, pana devine spuma. Adauga ouale, unul cate unul, mixand dupa fiecare. Amesteca faina cu praful de copt si cacaua si adauga in trei etape, peste...

Crumble cu afine, coacaze si zmeura

In Dulciuri la 25 Sep 2014

Intr-un bol amesteca fructele cu zaharul, zaharul vanilat  si amidonul. Distribuie amestecul in cele 5 forme de ceramica. Unge formele de ceramica cu unt. Cu varful degetelor amesteca intru-un bol untul rece taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Cand ai obtinut un aluat...

Mancare de ardei copti cu rosii si cimbru

In Mancaruri de post la 24 Sep 2014

Pune uleiul la incins intr-o tigaie. Pune ceapa taiata juliene si las-o pana prinde culoare. Adauga usturoiul taiat feliute si caleste un minut. Pune si rosia , pe care in prealabil ai spalat-o, tocata cubulete. Mai lasa 2-3 minute. Ia vasul de pe foc, adauga ardeii curatati de...

Desert placinta invartita cu mere si nuci (de post)

In Mancaruri de post la 14 Sep 2014

Topeste margarina/untul la foc mic si lasa sa se raceasca. Curata merele de coaja si da-le pe razatoarea cu ochiuri mari. Pune-le la calit intr-un vas impreuna cu zaharul. Caleste timp de 7-8 minute apoi adauga nuca macinata. Mai caleste timp de 3-4 minute apoi opreste focul si...

Oua umplute

In Aperitive / Garnituri la 11 Sep 2014

Am pregatit intai sosul mixand un minut toate ingredientele. Am potrivit gustul de sare si piper si am impartit sosul egal in doua platouase. Ouale fierte tari le-am decojit si le-am taiat in doua parti egale. Am scos cu o lingurita galbenusurile, le-am pus intr-un bol si le-am...

Tarta cu afine si zmeura/Tarta cu fructe

In Prajituri la 8 Sep 2014

Freaca untul pentru aluat impreuna cu zaharul si sarea pana obtii o spuma. Adauga oul usor batut si bicarbonatul stins cu o lingura zeama de lamaie. Adauga jumatate din cantitatea de faina si omogenizeaza amestecul. Adauga si restul de faina, coaja de lamaie, si framanta cu mana pana...

Profiterol

In Prajituri la 4 Sep 2014

Pune la fiert, la foc mic, apa impreuna cu untul si zaharul pudra. Lasa pana se topeste untul. Adauga faina si sarea, dintr-o singura miscare. Amesteca energic, cu un tel, pana obtii un amestec omogen. Lasa-l sa se raceasca. Bate ouale cu o furculita. In aluatul caldut adauga...

Desert prajitura Tosca

In Prajituri la 1 Sep 2014

Blat: Mixeaza spuma albusurile impreuna cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul mixand in continuare pana la diluarea completa. Peste albusurile spuma cerne faina. Adauga praful de copt si zeama de lamaie, apoi macul si nuca de cocos. Omogenizeaza...

Zacusca

In Zacusca la 31 Aug 2014

Intr-o cratita mare am pus la fiert ceapa tocata si o cana cu apa. Am lasat-o cam jumatate de ora sa fiarba. Am adaugat apoi morcovul dat prin robot si am mai lasat 10 minute apoi am adaugat, pe rand, ardeii si capia dati prin robot. Am fiert  inca jumatate de ora apoi am pus vinetele...

Placinte cu branza

In Dulciuri la 30 Aug 2014

Intr-un bol pune faina cernuta, ouale, zaharul, sarea , coaja de lamaie, drojdia uscata , smantana si 1/2 din cantitatea de ulei. . Omogenizeaza usor si incepe sa adaugi lapte cald. Framanta cu mana si adauga lapte doar atat cat sa obtii un aluat moale, nelipicios , elastic. Framanta timp...

Placinte trandafir cu branza si marar

In Dulciuri la 27 Aug 2014

Pune intr-un ibric la incalzit laptele si apa. Incalzeste usor, opreste focul si adauga untul, 4-5  linguri de faina si drojdia proaspata. Amesteca si lasa 10 minute la crescut. Intr-un bol pune faina impreuna cu zaharul, sarea, drojdia uscata ,ouale si coaja rasa de lamaie....

Запеканка -placinta ruseasca cu branza

In Prajituri la 26 Aug 2014

Pune stafidele la inmuiat in putina apa fierbinte. Grisul amesteca-l intr-un bol cu smantana si lasa-l timp de 30 minute. Mixeaza ouale impreuna cu zaharul pana ce zaharul e diluat si volumul amestecului se dubleaza. Branza trece-o printr-o sita mare sau paseaz-o cu...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 25 Aug 2014

Intr-un bol bate bine ouale cu sare si piper (nu pune multa sare, ca-i sarat si cascavalul) Adauga untul topit si racit, cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mari, faina, praful de copt, laptele, ciupercile  si ceapa verde, tocata. Omogenizeaza totul. Tapeteaza o tava de chec cu...

Tort cu mure si ciocolata

In Torturi la 23 Aug 2014

Incepem prepararea tortului pregatind un vas rotund, cu diametrul de 20 cm. (poate fi si o cratita, nu neaparat forma de tort). Il tapetam cu folie alimentara. 600 ml frisca lichida (daca nu e indulcita adaugam zahar dupa gust) o mixam bine pana obtinem o consistenta legata, pufoasa....

Prajitura cu ciocolata si batoane Twix

In Prajituri la 17 Aug 2014

Blat Mixeaza ouale impreuna cu zaharul si sarea timp de 10 minute, la viteza maxima. Trebuie ca amestecul sa-si dubleze volumul, zaharul sa se topeasca si consistenta spumei sa fie usoara, pufoasa. Adauga ingredientele uscate, cernute, si omogenizeaza amestecand usor, usor cu o...

Afisate 121 - 150 din 620 retete    
 
Camara Bucatarasilor

In cont 29

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]