Pentru a prepara aluatul :
1. Folosind masina de facut paine, sau intr-un bol mare, daca doriti sa realizati cozonacul in intregime manual, amestecati faina cernuta, cu untul si galbenusurile de ou.
2. Pentru a folosii drojdia, incalziti usor laptele (atentie, nu trebuie sa fie fierbinte)...
1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina, uleiul, sarea, oul si amestecul de lapte cu drojdie, pana cand obtineti un aluat bine legat si pufos....
1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza mica adaugati apa si otelul si mixati pana cand compozitia se aduna intr-un aluat unitar. Inveliti...
Mod de preparare:
1. Preincalziti uleiul intr-o tigaie si sotati fructele de mare pentru 3-5 minute. Adaugati sosul soya si continuati sa le gatiti pentru inca 3 minute.
2. Adaugati orezul basmati si mazarea fierte in prealabil(al dente), peste fructele de mare si continuati sa le gatiti,...
Mod de preparare:
1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta.
2. Intre timp, taiati ciupercile in felii subtiri si sotatile intr-o lingura de unt sarat pentru...
Mod de preparare al prajiturii:
1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf, praful de copt si sare. Dati bolul deoparte.
2. Folosind un mixer, bateti la vitezie medie, untul...
Cozonacul lui Liberty
Pentru a prepara aluatul : 1. Folosind masina de facut paine, sau intr-un bol mare, daca doriti sa realizati cozonacul in intregime manual, amestecati faina cernuta, cu untul si galbenusurile de ou. 2. Pentru a folosii drojdia, incalziti usor laptele (atentie, nu trebuie sa fie fierbinte)...
Saleurile cu branza si chimen ale bunicii
1. Dizolvati drojdia in laptele putin incalzit. Lasati-o sa se odihneasca pentru 10 minute. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati untul, smantana, faina, uleiul, sarea, oul si amestecul de lapte cu drojdie, pana cand obtineti un aluat bine legat si pufos....
Cornulete fragede cu dulceata de zmeura
1. Folosind mixerul sau masina de paine (eu prefer varianta a doua), amestecati la viteza medie, untul cu faina, pana cand obtineti o consistenta sfaramicioasa si omogena. Continuand la viteza mica adaugati apa si otelul si mixati pana cand compozitia se aduna intr-un aluat unitar. Inveliti...
Salata de iarna cu fructe de mare
Mod de preparare: 1. Preincalziti uleiul intr-o tigaie si sotati fructele de mare pentru 3-5 minute. Adaugati sosul soya si continuati sa le gatiti pentru inca 3 minute. 2. Adaugati orezul basmati si mazarea fierte in prealabil(al dente), peste fructele de mare si continuati sa le gatiti,...
Consommé de pui cu ciuperci Portobello
Mod de preparare: 1. Intr-o oala mare, puneti la fiert, in 2-4 cani apa, aripile de pui si legumele curatate si taiate, si bouquet-ul garni. Din cand in cand, spumati supa folosind o paleta. 2. Intre timp, taiati ciupercile in felii subtiri si sotatile intr-o lingura de unt sarat pentru...
Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si glazura de mascarpone
Mod de preparare al prajiturii: 1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf, praful de copt si sare. Dati bolul deoparte. 2. Folosind un mixer, bateti la vitezie medie, untul...