publicat la 22.03.2020
publicat la 13.05.2019
publicat la 14.03.2019
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Crutoane făcute în casă
De preferat să se folosească pâine veche de 2-3 zile. Se taie pâinea felii, apoi cubulețe de 1 cm. Se pun într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se mai stropesc cu ulei de măsline și se dau în cuptorul încins la 200 grade C. După 5 minute se întorc pe...
Pizza Polenta
Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Se adaugă în ploaie mălaiul în momentul când apa clocotește și se amestecă bine cu un tel. Se lasă să fiarbă 7-10 minute în funcție de mălai. Se unge cu ulei o formă de pizza cu diametrul de 30 cm. Se poate...
Pizza țărănească
Cernem făina într-un castron, facem în mijloc o adâncitură și adăugăm sarea, zahărul, drojdia și uleiul. Amestecăm ușor cu o lingură și turnăm apa călduță în ploaie. Amestecăm bine, până la omogenizare. Aluatul se răstoarnă pe o planșetă și se...
Pizza Calzone
Preparăm aluatul. Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia fărâmițată, zahărul, sarea, o lingură ulei de măsline și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură, după care trecem la frământat cu mâna. Aluatul se lasă 30...
Pizza Specială
Pregătim blatul de pizza. Se întinde în formă rotundă și se pune în tava. Se unge blatul cu sos de pizza, fie varianta făcută în casă, fie varianta pe care o găsim în comerț. Presărăm mozzarella rasă, apoi aranjăm feliile de salam, șunca, ciupercile,...
Pâine irlandeză
Încingem cuptorul la 200 grade C. Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească. Cratița se pune goală în cuptor să se încingă. Cernem făina, sarea și bicarbonatul...
Tortillas
Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cu sarea. Adăugăm apa și uleiul și amestecăm bine. Transferăm aluatul pe o suprafață plană presărată cu făina și frământăm 2-3 minute până aluatul se omogenizează și devine elastic. Se lasă acoperit să se...