elucubratiiculinare

5

Bucataras
senzational

Bucureşti

Bucataras din 06.02.2012

RETETE485
PRIETENI184
Retete / Pizza

Crutoane făcute în casă

In Piine la 12 Dec 2014

De preferat să se folosească pâine veche de 2-3 zile. Se taie pâinea felii, apoi cubulețe de 1 cm. Se pun într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se mai stropesc cu ulei de măsline și se dau în cuptorul încins la 200 grade C. După 5 minute se întorc pe...

Pizza Polenta

In Pizza la 27 Iun 2014

Se pune apa la fiert cu un praf de sare. Se adaugă în ploaie mălaiul în momentul când apa clocotește și se amestecă bine cu un tel. Se lasă să fiarbă 7-10 minute în funcție de mălai. Se unge cu ulei o formă de pizza cu diametrul de 30 cm.  Se poate...

Pizza țărănească

In Pizza la 23 Oct 2012

Cernem făina într-un castron, facem în mijloc o adâncitură și adăugăm sarea, zahărul, drojdia și uleiul. Amestecăm ușor cu o lingură și turnăm apa călduță în ploaie. Amestecăm bine, până la omogenizare. Aluatul se răstoarnă pe o planșetă și se...

Pizza Calzone

In Pizza la 13 Iun 2012

Preparăm aluatul. Cernem făina într-un castron. În mijloc facem o gaură și punem drojdia fărâmițată, zahărul, sarea, o lingură ulei de măsline și apa călduță. Amestecăm ușor cu o lingură, după care trecem la frământat cu mâna. Aluatul se lasă 30...

Pizza Specială

In Pizza la 23 Mai 2012

Pregătim blatul de pizza. Se întinde în formă rotundă și se pune în tava. Se unge blatul cu sos de pizza, fie varianta făcută în casă, fie varianta pe care o găsim în comerț. Presărăm mozzarella rasă, apoi aranjăm feliile de salam, șunca, ciupercile,...

Pâine irlandeză

In Piine la 15 Feb 2012

Încingem cuptorul la 200 grade C. Avem nevoie de o cratiță cu capac ce poate fi pusă în cuptor și să fie destul de mare pentru a permite pâinicii noastre să crească. Cratița se pune goală în cuptor să se încingă. Cernem făina, sarea și bicarbonatul...

Tortillas

In Piine la 9 Feb 2012

Într-un castron cernem făina cu praful de copt și cu sarea. Adăugăm apa și uleiul și amestecăm bine. Transferăm aluatul pe o suprafață plană presărată cu făina și frământăm 2-3 minute până aluatul se omogenizează și devine elastic. Se lasă acoperit să se...

Afisate 1 - 7 din 7 retete    

Postari recente

publicat la 22.03.2020

Salata de andive

publicat la 13.05.2019

Supa minestrone

publicat la 14.03.2019

Ratatouille

Horosmopul tau de astazi:

Rac

Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.

 
 
 
Retete preferate
Covrigi

Voturi:22

Galaktoboureko

Voturi:10

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]