Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa.
Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz.
Pentru sos:...
Stergem cu hartie absorbanta de bucatarie (umeda) ciupercile si la taiem feliii sau in 4. Taiem si carnea in felii subtiri. Incalzim uleiul si punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu carnea ptr putin timp( nu lasam mult carnea ptr ca se intareste!) intorcand carnea pe ambele parti. Apoi...
Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile!
Pentru sos , incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si...
Spalam si stergem ardeii dupa care ii coacem pe gratar. Nu ii lasati prea mult ptr ca se vor arde si ii nu veti putea decoji! Cand sunt gata, ii curatam si ii clatim putin cu apa si ii lasam la scurs. Curatam si taiem usturoiul felii subtiri si punem intr-un vas, adaugam si ardeii asa...
Daca aveti aparatul cu aburi, e mai indicat sa fierbeti dovleceii la aburi, isi pastreaza vitaminele , daca nu, ii fierbeti intr-o craticioara cu capac cca 10-15 min. Dupa ce au fiert (intregi),ii lasam sa se raceasca putin si ii taiem bucati, asezonam dupa gust si sunt gata ptr a insoti...
Taiem cubulete mici sfecla, taiem usturoiul felii subtiri si amestecam totul cu uleiul si otet. Asezonam dipa gust, nu e nevoie sa puneti exact otetul care am scris!
Spalam bine salata si o taiem bucatele, apoi rodia o taiem in jumatate si cu ajutorul la o lingurita scoatem miezul si punem peste salata, dar bineinteles, lasam doar sambureii. Apoi dam prin razatoare mare branza, punem si nucile, amestecam putin si chiar inainte de servire adaugam sarea si...
Intepam vinetele cu furculita pe toata suprafata apoi le punem pe gratar la copt pe toate partile. Mai pe scurt, pregatiti vinetele asa cum stiti ptr salata de vinete dar fara sa adaugati nimic. Cand sunt gata, le taieti in doua pe lung si cu o lingura de lemn scoateti miezul si puneti intr-o...
Salata aromata cu cuscus
Secretul cuscusului, e ca cantitatea de apa sa fie la fel cu cantitatea de cuscus, adica, daca avem 200 gr cuscus, punem 200 ml apa. Deci, punem apa la fiert, putina sare si punem cuscusul, lasandu-l doar 3-4 minute. Amestecam, stingem focul, acoperim si lasam pe aragaz. Pentru sos:...
Salata cu filet de vita, roca si pecorino
Stergem cu hartie absorbanta de bucatarie (umeda) ciupercile si la taiem feliii sau in 4. Taiem si carnea in felii subtiri. Incalzim uleiul si punem la calit ceapa tocata marunt impreuna cu carnea ptr putin timp( nu lasam mult carnea ptr ca se intareste!) intorcand carnea pe ambele parti. Apoi...
Salata de spanac cu balsamic cald si pui pane
Spalam spanacul si il lasam sa se scurga, nu il stoarcem ptr ca se vor strica foile! Pentru sos , incepem cam asa: punem putin ulei intr-o craticioara, asteptam sa se incalzeasca apoi punem rosiile taiate bucatele, lasam sa se caleasca putin, apoi adaugam otetul si mierea, putina sare si...
Salata de ardei copti
Spalam si stergem ardeii dupa care ii coacem pe gratar. Nu ii lasati prea mult ptr ca se vor arde si ii nu veti putea decoji! Cand sunt gata, ii curatam si ii clatim putin cu apa si ii lasam la scurs. Curatam si taiem usturoiul felii subtiri si punem intr-un vas, adaugam si ardeii asa...
Salata de dovlecei
Daca aveti aparatul cu aburi, e mai indicat sa fierbeti dovleceii la aburi, isi pastreaza vitaminele , daca nu, ii fierbeti intr-o craticioara cu capac cca 10-15 min. Dupa ce au fiert (intregi),ii lasam sa se raceasca putin si ii taiem bucati, asezonam dupa gust si sunt gata ptr a insoti...
Salata de sfecla rosie
Taiem cubulete mici sfecla, taiem usturoiul felii subtiri si amestecam totul cu uleiul si otet. Asezonam dipa gust, nu e nevoie sa puneti exact otetul care am scris!
Salata mexicana
Spalati fasolea si o lasati sa se scurga, la fel si cu porumbul daca e din cutie. Amestecam toate ingredientele si sezonam dupa gust! Rapid!
Salata Roca
Spalam bine salata si o taiem bucatele, apoi rodia o taiem in jumatate si cu ajutorul la o lingurita scoatem miezul si punem peste salata, dar bineinteles, lasam doar sambureii. Apoi dam prin razatoare mare branza, punem si nucile, amestecam putin si chiar inainte de servire adaugam sarea si...
Salata de cruditati
Dam prin razatoare ( sau robot ) legumele, le punem intr-un bol si adaugam dupa gust restul de ingrediente.
Melitzanosalata - Salata de vinete greceasca
Intepam vinetele cu furculita pe toata suprafata apoi le punem pe gratar la copt pe toate partile. Mai pe scurt, pregatiti vinetele asa cum stiti ptr salata de vinete dar fara sa adaugati nimic. Cand sunt gata, le taieti in doua pe lung si cu o lingura de lemn scoateti miezul si puneti intr-o...