Blogosfera culinara

Savori urbane

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Confit de rata

Data:31.08.2014

Confit de rata – adica bucati de rata gatite in untura. O forma antica de conservare a... articol complet

Covrigi si impletituri cu sare

Data:27.08.2014

Am descoperit aceasta reteta cu vreo 3 ani in urma si mi-a placut atat de mult incat am tot facut... articol complet

Supa din boabe de fasole proaspata

Data:23.08.2014

Vanez de ceva vreme in piata fasolea boabe proaspete si anul acesta pur si simplu a refuzat sa... articol complet

Cascaval pane

Data:22.08.2014

Cascavalul pane este un fel indragit, simplu si care totusi da adesea o gramada de bataie de cap... articol complet

Papricas de pui light

Data:20.08.2014

In zonele tarii vorbitoare de limba maghiara cat si in tarile Europei Centrale (Ungaria, Cehia,... articol complet

Galuste de faina

Data:20.08.2014

Tocanitele si papricasul merg cel mai bine alaturi de galuste. Cu paste fac doar cand ma grabesc... articol complet

Supa de piersici

Data:19.08.2014

In zonele unde populatia maghiara este numeroasa, vara (si nu numai) se face supa de fructe. In... articol complet

O cina de vara – la Bucuresti

Data:18.08.2014

Sunt deja de 2 saptamani in Bucuresti (la cursul Horeca School) si am un program foarte incarcat.... articol complet

Prajitura cu mere – reteta bunicii

Data:12.08.2014

Prajitura cu mere are un mare avantaj: poate fi facuta in orice moment al anului cu fructe... articol complet

Backhendl – jumatati de pui pane

Data:11.08.2014

Se ia un pui intreg – un puiut micut de 1000-1300 g -  si se pregateste o specialitate... articol complet

Pizza dulce tropicala

Data:05.08.2014

Recunosc ca nu am mai facut de ceva vreme pizza dulce, desi ne place mult. De fapt vorbim despre... articol complet

Supa limpede de ciuperci

Data:04.08.2014

Una dintre supele mele preferate este supa de ciuperci si tot asta imi cer si prietenii sa le fac... articol complet

Pachetele cu caise – din foi de strudel

Data:02.08.2014

Avem in curte un cais “monument istoric”. A fost altoit de strabunicul meu in 1955.... articol complet

Halloumi cu prune si nectarine la grill

Data:01.08.2014

Halloumi este una dintre branzeturile mele preferate. Este o branza de origine cipriota, ... articol complet

Fasole pastai cu maioneza si usturoi

Data:31.07.2014

Am zis ca nu fac des maioneza dar uite ca totusi am facut-o, special pentru aceste fragede si... articol complet

Maioneza rapida

Data:31.07.2014

Reteta mea de maioneza este una veche, de familie, adaptata gusturilor noastre. O facem rar... articol complet

Lecsó – tocana de ardei

Data:30.07.2014

Lecsó – tocana ungureasca de ardei – se face in casa de cand ma stiu, in fiecare... articol complet

Snitele de porc pane

Data:30.07.2014

Snitelele pane (faina-ou-pesmet) sunt un fel tare drag familei mele. Nu indraznesc sa le numesc... articol complet

Tarta cu smochine

Data:28.07.2014

Am primit niste smochine de la o prietena draga, smochine bune de gradina , crescute si coapte... articol complet

Fricassee de vitel cu ciuperci

Data:25.07.2014

Fricassée este o mancare frantuzeasca cu sos, gen tocanita, preparata din bucatele de carne... articol complet