Postat de simona72 in Bucataras hai hui pe 6 Sep 2013 | 5115 vizualizari
N-am reusit sa ajung acolo dar reputatia este de cimitir ... vesel ... desi suna anacronic, se stie de ce "vesel". Nici eu nu stiu daca as reusi sa ma amuz intr-un cimitir, depinde si de anturaj.
Ei, cred ca erai si tu in dispozitie mai proasta de la vremea mohorata, un pic de oboseala si ... ca-l pierduse-i pe barbatu-tau prin pod
Stim ca este un loc apreciat la noi, dar nu am ajuns pe acolo...inca..
vrem si noi sa mergem la vara sa il vizitam
Mă gândesc, că pentru cei care nu s-au confruntat cu moarte și morții, acest loc li se pare hazliu, deoarece e altceva decât un cimitir plin de amărăciune Acuma ce să spun, ani la rândul, am vizitat Cimitirul, deoarece este atracția nr 1 din zona Maramureșului, mai nou, sau cel puțin cu vreo 5-6 ani în urmă și Mănăstirea a devenit simbolul Săpânței Mănăstirea Săpânța Peri a fost înființată în anul 1997, în hotarul satului Săpânța, din dorința de a reînnoda tradiția istorică a vechii Mănăstiri Sfântul Arhanghel Mihail, din Peri, Maramureș, astăzi pe teritoriul Ucrainei. Ctitorită de părintele paroh Grigore Lutai, după planurile arhitectului Dorel Cordoș, Mănăstirea Săpânța Peri a primit, din anul 2005, o obște de maici, care a continuat lucrările de construcție începute anterior. Biserica în stil maramureșean a mănăstirii a fost placată, inițial, cu 8,5 kilograme de aur, iar crucea, înaltă de șapte metri, la rândul ei, învelită cu patru kilograme de aur. Construcția se află pe malul Tisei și fost realizată între anii 1998 și 2003. Turla mănăstirii este vizibilă de la o distanță de cinci kilometri peste Tisa și poate fi admirată de românii din Transcarpatia, regiune a Maramureșului istoric rămasă în Ucraina. În prezent mănăstirea găzduiește 6 măicuțe, stareță fiind monahia Agnia Ciuban.
Cu o înălțime maximă de 78m, biserica mânăstirii Săpânța-Peri se situează în prezent pe locul 3 între lăcașurile de cult din România, după catedrala din Timișoara și biserica Sf.Mihail din Cluj, și înaintea altor edificii impozante de zid, precum bisericile evanghelice din Bistrița sau Sibiu. sursa: http://ro.wikipedia.org/wiki/M%C4%83n%C4%83stirea_S%C4%83p%C3%A2n%C8%9Ba-Peri
Lia, imi recuperasem barbatul intre timp, dar chiar nu puteam sa fiu vesela...
Lili, Any, recomand cu drag....
Cristina, am citit si eu pe wikipedia, eu am pus doar impresiile si gandurile mele...
Vreau sa ajung si eu acolo,mai ales ca eu am o placere sa ''bantui'' prin cimitire,ma fascineaza mormintele foarte vechi si incerc sa-mi imaginez ce fel de oameni au fost...
Este vesel putin la inceput cand incepi sa citesti catrenele de pe cruci, pe urma te copleseste atmosfera de cimitir! Am fost de mai multe ori si de fiecare data parca a fost mai trist!
Biserica este intradevar impresionanta prin inaltime si prin maiestria imbinarilor in lemn prin care a fost imaltata. Am avut norocul sa o vad de doua ori in constructie, vorbind cu muncitorii, si de doua ori gata! O minune!
Cred ca atributul de "vesel" vine de la seninatatea cu care acesti oameni accepta moartea.Pana la urma acesta e cursul vietii,cu voia ori fara voia noastra.
De cate ori n u ne e mai usor sa trecem un hop daca facem haz de necaz.
Mie mi-a placut pentru unicitatea si frumusetea lui.
Frumos ai scris Simona
Nu pot sa comentez decit atit este un loc care aduce tristete
Simo, sper că n te-am supărat cu informațiile postate de pe wikipedia
Nicidecum Cristina draga...din contra, multe invat de la postarile tale!