alinutzika

1

Bucataras
incepator

Galgau

Bucataras din 26.02.2011

RETETE241
PRIETENI91
Retete / Pizza

Pizza-omleta

In Pizza la 28 Aug 2012

Se taie marunt salamul. Ouale se bat  si apoi se adauga condimentele si salamul. Se amesteca toate si se prajeste "pizza" in tigaie antiaderenta unsa cu ulei. Puneti capacul pana se prajeste, astfel ea va fi mai pufoasa. Intoarceti-o apoi si prajiti-o si pe cealalata parte. Tot...

Turte wassa

In Piine la 19 Iun 2012

Se framanta cu mana toate ingredientele. Se imparte cantitatea in doua parti , carora li se da forma de minge, apoi se aplatizeaza cu mana. Se coc pe grillul incins. Al meu e cu capac , iar cand il inchid, nu mai e nevoie sa le intorc si pe cealalta parte sa se coaca. Daca al vostru e fara capac,...

Batoane pentru hot-dog

In Piine la 5 Feb 2012

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit  1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata in forma dreptughiulara si apoi rulati-o...

Paine "pe vatra" fara framantare

In Piine la 2 Feb 2012

Se pune faina intr-un vas adanc. Se face o gaura in mijloc si se adauga laptele si apa caldute, sarea si zaharul, uleiul, apoi drojdia faramitata. Se amesteca toate ingredientele, fara a framanta deloc. Doar amestecam bine toate ingredientele din vas, pana se omogenizeaza compozitia. Asta poate...

Chifle topitoare..:))

In Piine la 14 Ian 2012

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1-2 ore (depinde de caldura camerei). Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul si impartiti-l in bucati egale. Intindeti fiecare bucata cu sucitorul si apoi...

Paine in vas roman

In Piine la 12 Dec 2011

Ingredientele de mai sus se pun in ordinea scrisa in cuva masinii si se selecteaza programul pentru aluat cu drojdie (la mine e programul 11). Daca nu aveti masina de paine, framantati cu mana. Se intinde aluatul dospit pe masa infainata, se da forma dorita si se pune in vasul de lut, tinut in...

Pizza Salami

In Pizza la 6 Dec 2011

Se framanta bine urmatoarele ingrediente: faina, sarea, apa calda, drojdia, uleiul. Se intinde aluatul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa cu ulei. Se unge aluatul cu ketchup se pun feliile de salam,  ardeii taiati grosier, maslinele (porumbul), feliile de ciuperci si...

Lipii libaneze de casa

In Piine la 18 Noi 2011

Intr-un castron se amesteca apa cu faina si se lasa sa stea 15-20 de minute (ca sa se dezvolte glutenul cred). Se pun si celelalte ingrediente in vas si apoi se amesteca bine pana aluatul devine elastic si nelipicios. Lasati la dospit pana isi dubleaza volumul (circa 1 1/2 h). Cand e...

Pesmet de casa

In Piine la 6 Noi 2011

Va spun metoda care o folosesc eu. Stiu ca sunt multe, dar eu am ales metoda cea mai simpla si mai ieftina..:)) si am profitat de faptul ca functioneaza caloriferele..:)) Painea se taie felii (daca nu e taiata) si se pune intr-o punga de hartie pe caloriferele fierbinti. Daca vreti puteti...

Paine wassa

In Piine la 11 Oct 2011

Facem maiaua din drojdie , 1 lingura de faina si 1 lingura apa. Lasam 5 min la odihnit. Amestecam toate celelelate ingrediente cu compozitia de mai sus. Intindem o foaie pe masa pe care o taiem in patratele si apoi le intepam cu furculita.Optional, putem presara susan. Dam la cuptor pt...

Melcisori de pizza

In Pizza la 29 Aug 2011

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute).  Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga...

Pizza cu blat din faina integrala

In Pizza la 25 Aug 2011

Se face un aluat suficient de tare din faina, apa, sare, praf de copt, apa si ulei. Se da o forma rotunda , de 1 cm grosime si se unge cu ketcup. Se asaza peste blat parizerul, ardeii, rosiile, dovleceii, iar la urma telemeaua rasa. Eu am copt pizza in tigaia Hot-pan, dar voi puteti ori...

Turte "albe si negre" la tigaie

In Piine la 24 Aug 2011

Se amesteca bine toate ingredientele, pana rezulta un aluat mai tare si elastic. Se intinde o foaie de aprox 2 cm grosime, pe masa unsa cu putin ulei. Se coace  in tigaie antiaderenta, fara ulei, pe ambele parti. Eu am facut o portie cu  faina alba si una cu faina integrala....

Paine foarte pufoasa cu ulei de masline si iaurt

In Piine la 2 Aug 2011

Am pus toate ingredientele in ordinea scrisa in masina de paine, am setat programul de baza, greutate de 1000g si rumenire maxima si am pornit aparatul. Daca nu aveti masina de facut paine, veti framanta cu mana aluatul si-l veti lasa la dospit pana isi dubleaza volumul, apoi il veti coace in...

Pizza delicioasa

In Pizza la 30 Iul 2011

Mod de preparare: Se face un aluat din ingredientele de mai sus (faina, lapte sau apa, sare, praf de copt), se framanta putin, daca mai e nevoie adaugati lapte sau faina, apoi adaugati ulei, pana aluatul nu se mai lipeste de degete. Intindeti foaia pe o tava unsa cu ulei si apoi...

Afisate 1 - 15 din 15 retete    

Postari recente

publicat la 02.02.2013

O noua sansa

publicat la 07.12.2012

Carnati de casa

publicat la 28.10.2012

Omleta-sandvis

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Cine care se trezeste maine primul de dimineata probabil va vorbi singur pe site :D

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

Ciolan de porc cu bere, la cuptor - Rețeta savuroasă pentru sărbători

pe 02.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]