Melcisori de pizza

de alinutzika in Pizza, 29 Aug 2011 | 20818 vizualizari

 

Foarte, foarte buni si aspectuosi!!! As manca in fiecare zi, daca as stii ca nu ingrasa...:))) Dar cum stiu ca ingrasa.....incerc sa ma limitez..:)))

 

INGREDIENTE

  • Pt. aluat:
  • 1 kg faina
  • 1 cub drojdie-25 g
  • 1 praf de sare+ 1 praf de zahar 
  • 100 ml lapte cald apa calda (cat cuprinde) 
  • 1 ou 
  • 4 linguri ulei 
  • ketchup 
  • Pt umplutura: 
  • 1 ardei gras rosu 
  • 1 ardei gras galben (verde)
  •  1 salam de vara (sau sunca) 
  • 1/2 cascaval (sau telemea) 
  • Pt uns melcii: 
  • 3 galbenusuri
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori de pizza:

Se pune faina intr-un vas, se face o gaura in mijloc, cu mana si se pune laptele cald. Se adauga drojdia faramitata. Se lasa la crescut pana face bule deasupra (cam 15 minute).  Se adauga sarea, zaharul, oul si apa calda cat cuprinde faina, ca sa nu fie nici moale, nici tare. Se adauga uleiul si se mai framanta pana nu se mai lipeste de mana aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.

Intre timp se prepara umplutura.

Cand e dospit, se imparte aluatul in bucati egale, care se intind pe rand,se ung cu ketcup si se umplu cu compozitia preparata. Se ruleaza cat mai mult, astfel, va arata mult mai frumos "melcul".Se taie toata rulada rezultata in felii de aprox. 2 cm. Se pun in tava, fara a fi inghesuiti, pt ca ei cresc si se mai lasa asa vreo 10-15 minute, la crescut. Inainte de a fi bagati la cuptor, se ung cu pensula cu galbenus.

Se dau la copt pana se rumenesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori de pizza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

alinutzika 1

30.08.2011, 14:57

Luk, Onesta, diva....va multumesc

Silvioara 1

10.10.2011, 13:56

o idee nemaipomenita pt o altfel de pizza

alinutzika 1

10.10.2011, 15:28

Multumesc, Silvioara!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]