Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Pasta de gogosari
Se toaca ardeii kapia, gogosarii, ardeiul iute , telina, rosiile se decojesc si se toaca. Se pune pasta la foc mic , apoi se adauga zaharul, otetul si sarea. Se lasa sa fiarba pana cand scade la jumatate din cantitatea pusa la foc, apoi se pune in borcane si se da dust uscat.
Frigarui de pui la gratar
Dupa ce le-am asezat frumos pe bete ,le-am dat cu un pic de condiment picant pentru pui , un strop de ulei si se lasa sa stea vreo 15 minute inainte de a fi puse pe gratar ( gratar cu carbuni am folosit nu din cel electric). Slanina am prajit-o separat de frigaruie.
Platou taranesc
Carnea de porc se pune la prajit in ulei se condimenteaza cu piper si boia si eventual o lingurita de condimente pentru carne de porc ( amestec la pliculet) , dupa ce s-a rumenit putin pe ambele se parti se pune atita apa incat sa acopere carnea si se lasa sa fiarba la foc mic ....
Oua umplute
Ouale se fierb , se curata, se taie pe jumatate. Galbenusuriile de separa de albus si se amesteca cu pateul , cu 2 linguri maioneza, mustar si se potriveste de sare si piper. Cu amestecul obtinut se umplu albusuriile si se intorc pe platou cu partea cu umplutura in jos. Maioneza ramas se amesteca...
Supa de salata
Se spala salata verde si taie fideluta. Separat se pun 3 litri de apa la foc. In momentul in care apa fierbe se adauga salata. Se lasa la fiert 20 minute. Intr-o craticioara se pune slanina la prajit iar in momentul in care e prajita se toarna peste salata . Se lasa un pic de unsoare sa se...
Piept de pui cu sos dulce acrisor
Pentru marinarea puiului: -Pieptul de pui se taie in bucati mai mari se amesteca cu ulei de masline, o lingura de otet balsamic, o mana de cimbru , sare si piper si se lasa cel putin 2 ore la frigider. Dupa ce au trecut cele 2 ore se pune puiul la prajit pina se rumeneste pe toate...
Pui in sos Worcester si orez cu legume
Puiul Se taie puiul in bucati marisoare , se amesteca impreuna cu sosul Worcester si se lasa la frigider o ora .Dupa ce sa marinat, intr-o tigaie se pun cca 50 gr unt si 3 linguri de masline, restul de sos Worcester ramas iar apoi se pune puiul la prajit . Se lasa pana...
Supa de mazare cu afumatura
Ceapa , morcovii si ardeii se taie sub forma de patratele si se pun impreuna la calit . Dupa ce s-au calit se adauga boia, apa si afumatura, menta, piper, sare si se lasa la fiert pina e fiarta carnea .Se adauga mazarea si se mai lasa la fiert cca 15 minute dupa care se amesteca faina cu ouale si...