ala_oancea

1

Bucataras
incepator

Timisoara

Bucataras din 07.04.2009

RETETE181
PRIETENI44
Retete / Dulciuri

Welfenspeise - Vanilla sabayon

In Dulciuri la 18 Feb 2010

Se bat albusurile spuma. Amidonul, zaharul si vanilia se amesteca bine cu 6 linguri de lapte. Restul de lapte se pune la fiert. Cand laptele este fierbinte se adauga amestecul cu amidon amestecand mereu. Se adauga apoi si albusurile spuma si se amesteca bine. Se toarna compozitia in boluri si se...

Cookies cu ciocolata neagra

In Dulciuri la 18 Feb 2010

Se amesteca faina cu praful de copt si zaharul, se adauga untul taiat cubulete, oul si se framanta bine. Se adauga apoi ciocolata maruntita si se framanta din nou pana se incorporeaza. Se rup bucati de aluat, se modeleaza bilute, se aplatizeaza si se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc...

Brownie cu cioco neagra si topping de caramele si nuci

In Prajituri la 5 Feb 2010

Se topeste untul si ciocolata, se adauga zaharul si se lasa sa se raceasca putin. Se adauga ouale si se mixeaza bine. Se amesteca faina cu praful de copt si cacaoa si se amesteca bine cele doua compozitii. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace aprox 30 de minute. Intre timp se pun...

Prajitura cu mac, visine si bezea

In Prajituri la 31 Ian 2010

Untul moale se mixeaza cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi laptele si faina amestecata cu macul si bicarbonatul. Se amesteca bine si se adauga coaja rasa de lamaie si visinele. Se toarna compozitia in forma unsa si tapetata cu faina si se lasa la copt aprox 30 de minute. Intre timp se bat...

Prajitura cu crema de castane

In Prajituri la 29 Ian 2010

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se adauga nuca macinata si grisul si se mixeaza. Voi adaugati si galbenusurile, ca asa este reteta ! Eu le-am vazut pe blatul de lucru dupa ce bagasem tava la cuptor :) A iesit bun si asa ;) Se toarna compozitia in tava, pe...

Brownie cu biscuiti

In Prajituri la 21 Dec 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul si sarea, se adauga untul topit, apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaoa. Se adauga biscuitii rupti in bucati mici si se toarna compozitia in tava de chec, peste hartie de copt. Se coace 30 de minute la 180C.  

Rulada cu branza dulce

In Prajituri la 14 Dec 2009

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, esenta de rom si faina. Se amesteca bine. Se toarna compozitia in tava, pe hartie de copt, se niveleaza si se coace blatul 15 minute. Se scoate din cuptor si se ruleaza intr-un prosop. Se lasa sa se raceasca. Se mixeaza untul cu...

Tarta cu pere si nuci

In Dulciuri la 10 Dec 2009

Se framanta aluatul si se pune la frigider pentru o jumatate de ora. Intre timp se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana devin o crema, se adauga faina si se amesteca bine. Se adauga apoi laptele, putin cate putin . Se intinde aluatul in forma de tarta unsa si tapetata cu...

Prajitura Fely cu branza si bezea

In Prajituri la 30 Noi 2009

Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un vas, exact in aceeasi ordine. Se unge tava cu ulei si se tapeteaza cu faina, se toarna compozitia si se da la cuptor. Se coace blatul pe jumatate, aproximativ 15-20 de minute. In acest timp te ocupi de umplutura: intr-un vas se pun toate...

Cornulete bicolore cu dulceat

In Dulciuri la 25 Noi 2009

Se framanta aluatul, se imparte in doua si se adauga cacaoa intr-o jumatate.Se lasa 30 de minute la dospit. Se impart apoi cele doua jumatati in patru si se intind foi rotunde. Se suprapun cate doua foi, una alba, una neagra si se mai intind putin cu sucitorul. Se taie in 8 triunghiuri, se pune...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 25 Noi 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul, laptele, apoi faina amestecata cu praf de copt. Se mixeaza bine si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se scurg visinele si se pudreaza cu faina, dupa care se aseaza peste aluat. Se da la cuptor pentru 30 de...

Tort cu trei creme de ciocolata

In Torturi la 12 Noi 2009

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina, cacaoa, se imparte in trei si se coc trei blaturi in forma rotunda. Pentru crema, se pun pe foc cate 200 ml frisca lichida in trei vase si se adauga in fiecare cate un tip de ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca bine pana...

Scones

In Dulciuri la 12 Noi 2009

Se amesteca faina cu zaharul, zaharul vanilat, sarea si praful de copt. Se adauga untul rece taiat cubulete, apoi oul batut si laptele. Se framanta bine si se intinde o foaie mai groasa. Se decupeaza forme rotunde care se aseaza in tava pe hartie de copt. Se coc aproximativ 15-20 de minute, pana...

Prajitura cu orez si nuca pe aluat de branza

In Prajituri la 12 Noi 2009

Se amesteca branza cu 3 oua, uleiul, 5 linguri de zahar, faina, praful de copt si 5 linguri de lapte pana se obtine un aluat neted. Orezul se fierbe in restul de lapte, adaugand la final zaharul vanilat si 3 linguri de zahar. Se lasa sa se raceasca apoi se adauga cele 4 galbenusuri, nuca taiata...

Tort cu crema de banane

In Torturi la 2 Noi 2009

Se bat albusurile spuma cu zaharul. Se imparte compozitia in doua. Intr-o jumatate sa adauga cocosul, in cealalta faina si cacaoa. Se coc cele doua blaturi si se lasa sa se raceasca. Bananele se fac piure cu robotul, adaugand si vreo 2-3 linguri de frisca lichida. Restul de frisca se bate cu...

Cheesecake cu banane

In Dulciuri la 2 Noi 2009

Se framanta aluatul, se inveleste in folie de plastic si se da la frigider pentru 30 de minute. Intre timp se pregateste umplutura. Se mixeaza branza cu frisca lichida, ouale, zaharul. Trei banane se fac piure si se adauga la compozitia de branza. Se aseaza aluatul in forma cu margini detasabile,...

Cornulete cu dulceata

In Dulciuri la 28 Oct 2009

Se framanta aluatul, se lasa 30 de minute la dospit. Se imparte apoi in patru si se intind foi rotunde. De taie in 8 triunghiuri, se pune cate o lingurita, doua de dulceata la baza si se ruleaza. Se aseaza in tava pe hartie de copt si se coc pana se rumenesc. Sunt excelente ! Le-am topit rapid :D

Budinca de gris

In Dulciuri la 27 Oct 2009

Se bat albusurile spuma cu 6 linguri de zahar. Se adauga galbenusurile, apoi grisul. Se toarna compozitia intr-o forma unsa bine cu unt si tapetata cu gris si se coace aprox 30 de minute. Se rastoarna budinca pe o farfurie si se toarna peste ea laptele fierbinte la care se adauga 2 linguri de...

Donuts la cuptor

In Dulciuri la 27 Oct 2009

Se framanata un aluat moale din toate ingredientele. Se intinde o foaie pe suprafata presarata cu faina. Se decupeaza forme, se aseaza in tava pe hartie de copt si se tin la cuptor pana incep sa se rumeneasca. Se decoreaza dupa plac.

Prajitura cu pere, stafide si crema de gris

In Prajituri la 27 Oct 2009

Se framanta un aluat din faina, drojdie, 150 ml lapte caldut, 80 gr zahar, unt si 1 ou. Se lasa la dospit. Intre timp se fierbe restul de lapte cu restul de zahar si zaharul vanilat. Se adauga grisul, coaja de lamaie, apoi galbenusurile. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca cu albusurile...

Prajitura trei culori

In Prajituri la 19 Oct 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul si zaharul vanilat, se adauga uleiul si 15 linguri de lapte, apoi faina amestecata cu praf de copt. Se obtine o compozitie destul de consistenta, care se imparte in doua. Intr-o jumatate adaugam macul si 5 linguri de lapte. Cealalta jumatate se imparte din nou in...

Tascute cu dulceata

In Dulciuri la 19 Oct 2009

Se framanta un aluat potrivit de moale, adaugand apa pana cand obtinem consistenta dorita. Se lasa 30 de minute deoparte, apoi se intinde o foaie. Se decupeaza forme dreptungiulare si se aseaza cate o jumatate de lingurita de dulceata pe fiecare. Se inchid si se preseaza bine marginile cu o...

Chec cu gem

In Prajituri la 19 Oct 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul si laptele, apoi faina, praful de copt si gemul. Se mixeaza bine si se toarna compozitia in tava unsa si tapetata cu faina. Se coace aprox 30 de minute la 180C. Eu am taiat prajitura in cuburi, am desfacut capacul si am uns-o cu gem. Foarte gustoasa !

Tort cu cocos si ciocolata

In Torturi la 19 Oct 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga iaurtul, apoi faina amestecata cu cocos si praf de copt. Se toarna aluatul in tava unsa si tapetata cu faina si se coace aprox 30 de minute. Se prepara budincam se lasa la racit, apoi se amesteca cu frisca batuta. Am taiat blatul in doua pe latime, am uns o...

Rulada cu crema de ciocolata si frisca

In Torturi la 19 Oct 2009

Se bat albusurile spuma cu zaharul, se adauga faina. Se amesteca usor, apoi se intinde in tava pe hartie de copt. Se coace aprox 15 minute, apoi se ruleaza intr-un prosop. Se topeste ciocolata in 100 ml frisca lichida, se lasa sa se raceasca. Se amesteca apoi cu restul de frisca si se mizeaza...

Biscuiti venetieni

In Dulciuri la 19 Oct 2009

Se amesteca faina cu zaharul, se adauga galbenusurile si untul si se mixeaza bine, adaugandapa, coaja rasa si zeama de lamaie. Se ia cate o bucata mica de aluat, se ruleaza in palme pana se obtine un snur care se imbina apoi la capete obtinand un inel. Daca nu aveti rabdare, intindeti o foaie mai...

Briose cu iaurt, lamaie si mac

In Prajituri la 5 Oct 2009

Se mixeaza ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul, coaja si zeama de lamaie, macul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se toarna compozitia in forme unse si tapetate cu faina si se coc 20-25 de minute la 180C.

Prajitura cu mac si prune

In Prajituri la 5 Oct 2009

Se amesteca faina cu sarea, untul topit, zaharul, drojdia dizolvata in putin lapte si ouale. Framantati adaugand putin cate putin laptele. Se lasa aluatul la dospit o ora, apoi se intinde in tava unsa cu unt. Se acopera cu prune taiate jumatati si se presara deasupra macul amestecat cu zahar. Se...

Tort cu 2 blaturi si 2 creme

In Torturi la 28 Sep 2009

Pentru blat, se bat albusurile spuma cu 3 linguri de zahar si zaharul vanilat. Se adauga galbenusuri mixate cu 4 linguri de zahar, apoi faina. Se imparte aluatul in doua, iar intr-o jumatate se adauga cacaoa. Se coc aprox 15 minute. Se pun stafidele la inmuiat. Pentru crema de nuci, se amesteca...

Prajitura cu mac si prune

In Prajituri la 25 Sep 2009

Se fierbe macul macinat in lapte vreo 5 minute si se lasa la racit. Prunele se taie in jumatati, se scot samburii si se presara cu 1 lingura de zahar. Se mixeaza untul si zaharul, se adauga ouale, coaja de lamaie, faina si praful de copt. Se pastreaza 2 linguri de aluat, iar la restul se adauga...

Afisate 1 - 30 din 64 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Ai probleme în carieră? Ieși repede din ea și exploatează altceva. Sau pe altcineva.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 15

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]