Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline cu putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4...
Prepararea este extrem de simpla, se pun intr-un bol mai inalt nautul fiert ( eu fierb mereu mai mult si il pastrez in cutii in frigider ) care se poate folosi si din conserva , ceapa verde taiata rondele, rosii uscate rehidratate taiata fasii , sarea, piperul si o lingura de ulei de...
Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana. Pentru supa de legume pun toate legumele care le am la indemana: ceapa, morcov, telina radacina si...
Reteta este extrem de simpla, se face o mancare de legume aromata si cremoasa care se pune ca baza intr-un vas ce poate merge in cuptor, se acopera cu un piuré de cartofi cremos si aerat si totul merge la cuptor pentru gratinat.
Baza de legume se prepara simplu: pastaile de fasole...
Reteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si vanata asa cum este cu coaja ( eu am folosit o mandolina dar puteti sa o faceti si cu cutitul ) , rosiile...
Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile...
Intr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze.
Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10 minute, daca setam caldura atat sus cat si jos in cuptor . Se mai amesteca eventual o data in timpul...
Preparare : se spala, curata si taie toate legume si se respecta o ordine precisa de preparare a lor pentru a le respecta timpii de gatire si structura. Am inceput colorand usor ceapa si morcovii cu putina sare mare si putin ulei de masline ( operatiunea nu este...
Preparare ghiveci de legume : vanata am taiat-o cuburi mari si am calit-o separat cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Intr-un vas mai adanc ( eu folosesc mereu unul de fonta gen ceaun romanesc ) se pun la calit in ulei de masline legumele cu timp de fierbere mai mare : ceapa,...
Preparare spaghetti cu legume : intr-o tigaie neaderenta gen tefal puem legumele taiate si condimentate cu sare, piper, un catel de usturoi taiat marunt si o lingura de ulei de masline. Le lasam sa se faca la foc mic.
Amestecam regulat cu o spatula de lemn sau plastic si le lasam sa se...
Preparare: se spala, curata si taie toate legumele. Am condimentat legumele cu sare si piper si le-am asezat in vasul roman. Am adaugat peste putin ulei de masline, o canita de apa si verdeturi si gata pentru drumul la cuptor.
Am lasat 30 minute la cuptorul preincalzit...
Preparare: se amesteca toate prafurile ( faina, zaharul, cacao) intr-un vas mai mare.
Pregatim uleiul si laptele de soya .Adaugam peste prafuri si mixam bine, eu am mai adaugat o mana de stafide .Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de...
Preparare: ceapa am facut-o cu robotul, morcovul l-am dat pe razatoare, ciupercile si dovlecelul le-am taiat cubulete. Am calit putin legumele in putin ulei si am condimentat cu sare, piper si cimbru si la sfarsit am adaugat orezul si lintea .
Cu aceasta compozitie...
Nu v-am dat cantitatile exacte pentru ca eu am facut intr-o cantitate foarte mica voi puteti sa fiti mai generosi cu ele. Preparare: intr-o tigaie mai adanca, eu am folosit-o pe cea de la tefal, punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul tocate fin. Separat am lasat intr-un vas...
Cartofii ii lasam pret de cateva minute sa se patrunda bine pe toate partile, amestecandu-i cu grija cu o spatula. La final ii condimentam cu sare, piper si ghimbir.
E am aranjat pe o farfurie pe care m-am jucat cu niste sos de soya redus.
Aranjam cartofii cu grija...
Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliate de data asta ).
Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii...
Intr-un vas punem la fiert putina apa si rehidratam ciupercile chinezesti uscate. In aceasi apa eu am continuat completand-o pana la cantitatea dorita , adaugand la inceput ceapa tocata fin, bastonasele de morcov si ciupercile feliate. Am adaugat apoi o lingura de ulei de masline si...
Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper si ciupercile.
Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute ,...
Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider....
Preparare: curatam ardeii de seminte si cotoare , eu am facut in portie restransa de 2 ardei si am redus cantitatile si am scos orezul pt ca tin ceva dieta dar v-am dat reteta originala sa ve delectati cu ea.
Se toaca marunt toate ingredientele, se amesteca si se...
Preparare: pregatim ciupercile eu pe cele mititele le-am lasat intregi pe celelalte le-am taiat mai mari.
Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins sia adugam ceapa tocata fin si o lasam putin pana devine sticloasa. Adaugam apoi ciupercile, condimentam cu sare si...
Preparare : intr-o tigaie mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoare. Lasam legumele sa se caleasca pret de cateva minute apoi adaugam dovlecelul taiat in sferturi de rondele si rosia decojita. Condimentam cu sare si piper si adaugam...
Preparare : punem in uleiul incins ceapa si morcovul tocati marunt pret de 1-2 minute la foc mic. Adaugam apoi boia , sare piper si cartofii taiati cubulete. Lasam sa se omogenizeze si turnam o cana de apa fierbinte peste. Lasam la foc mic sa fiarba pret de zece minute. Dupa 10 minute...
Preparare: am pus in wok uleiul la incins si apoi am adaugat legumele, sosurile si condimentele si o cescuta de apa.
Am lasat sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, fara capac ca sa scada apa mai bine. Dupa zece minute am mai condimentat cu putin ghimbir, sare nu am pus...
Preparare : fierbem pastele separat in apa cu sare. Intre timp aruncam intr-un wok in uleiul incins ceapa taiata solzi lungi si ciupercile feliate ( eu am facut felii mai mari ca imi place sa le las asa) si o cescuta de apa . Adaugam sosul de soia si condimentele si lasam la foc mic...
Preparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur.
separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc mic 10-15 minute pana se ingroasa sosul
spre final punem si usturoiul taiat fin.
Eu am mai pus...
Preparare : Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare) am pus la calit fasolea galbena cu putina sare si piper si am adaugat ciupercile forestiere .
Adagam o...
Preparare : am fiert cartofii in minunea de sita pentru fiert in aburi luata de la Ikea, este excelenta. Se aseaza legumele in sita cu picioruse, apoi turnam intr-un vas 2 cani de apa si asezam sita in vas, este flexibila si se adapteaza la orice oala . I-am lasat sa fiarba vreo 20 de...
Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel.
Intr-un vas termorezistent asezam legumele si usturoiul taiat rondele. Separat intr-un bol pregatim...
Preparare : intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte posibil) , ciupercile chinezesti rehidratate cu apa clocotita si taiate fasii, ardeiul rosu taiat patratele....
Burger de post
Prepararea lui este foarte usoara, se maruntesc in viteza cu robotul sau cu o razatoare o ceapa mare alba si un dovlecel mare (eu am pus cel verde zuchinni ), 250 grame ciuperci. Se calesc cu o lingura de ulei de masline cu putina sare de mare si piper proaspat macinat timp de doar 3-4...
Pate vegetal de naut
Prepararea este extrem de simpla, se pun intr-un bol mai inalt nautul fiert ( eu fierb mereu mai mult si il pastrez in cutii in frigider ) care se poate folosi si din conserva , ceapa verde taiata rondele, rosii uscate rehidratate taiata fasii , sarea, piperul si o lingura de ulei de...
Supa chinezeasca vegetariana
Prepararea este extrem de simpla si rapida daca aveti baza de supa. Eu fac mereu mult bouillon o data si il folosesc 2 zile la rand plus ca o parte congelez in portii mici si il am la indemana. Pentru supa de legume pun toate legumele care le am la indemana: ceapa, morcov, telina radacina si...
Hachis parmentier de post
Reteta este extrem de simpla, se face o mancare de legume aromata si cremoasa care se pune ca baza intr-un vas ce poate merge in cuptor, se acopera cu un piuré de cartofi cremos si aerat si totul merge la cuptor pentru gratinat. Baza de legume se prepara simplu: pastaile de fasole...
Lasagna de legume
Reteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si vanata asa cum este cu coaja ( eu am folosit o mandolina dar puteti sa o faceti si cu cutitul ) , rosiile...
Piperade sau mancare picanta de ardei
Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile...
Crutoane aromate
Intr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze. Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10 minute, daca setam caldura atat sus cat si jos in cuptor . Se mai amesteca eventual o data in timpul...
Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
Preparare : se spala, curata si taie toate legume si se respecta o ordine precisa de preparare a lor pentru a le respecta timpii de gatire si structura. Am inceput colorand usor ceapa si morcovii cu putina sare mare si putin ulei de masline ( operatiunea nu este...
Ghiveci de legume
Preparare ghiveci de legume : vanata am taiat-o cuburi mari si am calit-o separat cu o lingura de ulei de masline si putina sare. Intr-un vas mai adanc ( eu folosesc mereu unul de fonta gen ceaun romanesc ) se pun la calit in ulei de masline legumele cu timp de fierbere mai mare : ceapa,...
Spaghetti cu legume la gratar
Preparare spaghetti cu legume : intr-o tigaie neaderenta gen tefal puem legumele taiate si condimentate cu sare, piper, un catel de usturoi taiat marunt si o lingura de ulei de masline. Le lasam sa se faca la foc mic. Amestecam regulat cu o spatula de lemn sau plastic si le lasam sa se...
Ghiveci calugaresc de legume cu orez
Preparare: se spala, curata si taie toate legumele. Am condimentat legumele cu sare si piper si le-am asezat in vasul roman. Am adaugat peste putin ulei de masline, o canita de apa si verdeturi si gata pentru drumul la cuptor. Am lasat 30 minute la cuptorul preincalzit...
Negresa de post
Preparare: se amesteca toate prafurile ( faina, zaharul, cacao) intr-un vas mai mare. Pregatim uleiul si laptele de soya .Adaugam peste prafuri si mixam bine, eu am mai adaugat o mana de stafide .Turnam compozitia rezultata intr-o tava tapetata cu hartie de...
Sarmale de post cu linte si hribi
Preparare: ceapa am facut-o cu robotul, morcovul l-am dat pe razatoare, ciupercile si dovlecelul le-am taiat cubulete. Am calit putin legumele in putin ulei si am condimentat cu sare, piper si cimbru si la sfarsit am adaugat orezul si lintea . Cu aceasta compozitie...
Risotto de post cu hribi si mazare
Nu v-am dat cantitatile exacte pentru ca eu am facut intr-o cantitate foarte mica voi puteti sa fiti mai generosi cu ele. Preparare: intr-o tigaie mai adanca, eu am folosit-o pe cea de la tefal, punem uleiul la incins si adaugam ceapa si usturoiul tocate fin. Separat am lasat intr-un vas...
Cartofi prajiti chinezesti
Cartofii ii lasam pret de cateva minute sa se patrunda bine pe toate partile, amestecandu-i cu grija cu o spatula. La final ii condimentam cu sare, piper si ghimbir. E am aranjat pe o farfurie pe care m-am jucat cu niste sos de soya redus. Aranjam cartofii cu grija...
Mancare de ciuperci aromate de post cu mamaliga la gratar
Preparare : se taie ciupercile lamele ( eu am folosit champinioane congelate gata feliate de data asta ). Am rehidratat hribii uscati lasadu-i sa dea un clocot de 5 minute apoi am lasat sa se linsiteasca apa putin si am stors ciupercile. Apa ramasa am folosit-o la prepararea mancarii...
Supa chinezeasca de legume si ciuperci aromate
Intr-un vas punem la fiert putina apa si rehidratam ciupercile chinezesti uscate. In aceasi apa eu am continuat completand-o pana la cantitatea dorita , adaugand la inceput ceapa tocata fin, bastonasele de morcov si ciupercile feliate. Am adaugat apoi o lingura de ulei de masline si...
Ciuperci la ceaun cu mamaliga
Punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa si ardeiul tocate fin, lingurita de boia, cubul de legume, putina sare si piper si ciupercile. Le lasam cateva minute sa se caleasca in sucul propriu si apoi adaugam o cescuta de apa si lasam sa fiarba la foc mic 15-20 minute ,...
Legume de vara in sos dulce acrisor
Daca nu aveti sos cumparat de la magazinul chinezesc il puteti prepara foarte simplu dintr-un suc de rosii mai consistent, amestecat in proportii de 1/2 suc rosii,1/4 miere diluata putin, 1/4 otet , iese foarte bun si il puteti conserva pana la o saptamana in frigider....
Ardei umpluti cu ciuperci
Preparare: curatam ardeii de seminte si cotoare , eu am facut in portie restransa de 2 ardei si am redus cantitatile si am scos orezul pt ca tin ceva dieta dar v-am dat reteta originala sa ve delectati cu ea. Se toaca marunt toate ingredientele, se amesteca si se...
Mamaliga cu ciuperci de padure la cuptor
Preparare: pregatim ciupercile eu pe cele mititele le-am lasat intregi pe celelalte le-am taiat mai mari. Intr-o tigaie mai mare punem uleiul la incins sia adugam ceapa tocata fin si o lasam putin pana devine sticloasa. Adaugam apoi ciupercile, condimentam cu sare si...
Orez cu dovlecel
Preparare : intr-o tigaie mare punem uleiul la incins si adaugam apoi ceapa tocata fin si morcovul dat pe razatoare. Lasam legumele sa se caleasca pret de cateva minute apoi adaugam dovlecelul taiat in sferturi de rondele si rosia decojita. Condimentam cu sare si piper si adaugam...
Mancarica de cartofi noi
Preparare : punem in uleiul incins ceapa si morcovul tocati marunt pret de 1-2 minute la foc mic. Adaugam apoi boia , sare piper si cartofii taiati cubulete. Lasam sa se omogenizeze si turnam o cana de apa fierbinte peste. Lasam la foc mic sa fiarba pret de zece minute. Dupa 10 minute...
Ghiveci de legume chinezesti
Preparare: am pus in wok uleiul la incins si apoi am adaugat legumele, sosurile si condimentele si o cescuta de apa. Am lasat sa fiarba la foc mediu timp de 10 minute, fara capac ca sa scada apa mai bine. Dupa zece minute am mai condimentat cu putin ghimbir, sare nu am pus...
Paste cu trei feluri de ciuperci
Preparare : fierbem pastele separat in apa cu sare. Intre timp aruncam intr-un wok in uleiul incins ceapa taiata solzi lungi si ciupercile feliate ( eu am facut felii mai mari ca imi place sa le las asa) si o cescuta de apa . Adaugam sosul de soia si condimentele si lasam la foc mic...
Fasole verde à la Jamie Oliver
Preparare : fasolea se fierbe separat in abur sau cu putina apa si sare, eu am fiert-o la abur. separat intr-un vas se calesc rosiile decojite in ulei de masline si se lasa la foc mic 10-15 minute pana se ingroasa sosul spre final punem si usturoiul taiat fin. Eu am mai pus...
Fasole galbena cu ciuperci forestiere
Preparare : Intr-o tigaie gen wok puneti la calit intr-o lingura de ulei de msline ( nu renunt al el pentru ca are oligoelemente si grasimi necesare) am pus la calit fasolea galbena cu putina sare si piper si am adaugat ciupercile forestiere . Adagam o...
Salata orientala
Preparare : am fiert cartofii in minunea de sita pentru fiert in aburi luata de la Ikea, este excelenta. Se aseaza legumele in sita cu picioruse, apoi turnam intr-un vas 2 cani de apa si asezam sita in vas, este flexibila si se adapteaza la orice oala . I-am lasat sa fiarba vreo 20 de...
Legume la cuptor
Pentru a avea un aspect mai placut cartofii si morcovul i-am taiat cu cutitul modulat , un gest simplu dar care da un plus de aspect oricarui platou facut in acest fel. Intr-un vas termorezistent asezam legumele si usturoiul taiat rondele. Separat intr-un bol pregatim...
Orez cu trei feluri de ciuperci
Preparare : intr-o tigaie gen wok puneti la incins uleiul si atunci cand e incins adaugati ciupercile champinion taiate felii ( e preferabil sa luati cat de marunte posibil) , ciupercile chinezesti rehidratate cu apa clocotita si taiate fasii, ardeiul rosu taiat patratele....