publicat la 05.11.2018
publicat la 28.06.2016
publicat la 02.05.2016
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Supa crema de dovleac copt
Mai intai se spala si se taie dovleacul in doua. Se elimina semintele si se taie bucati mai mari cu tot cu coaja deoarece o sa il coacem. Se asaza intr-o tava si se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper proaspat macinat, putin cimbru si se adauga o capatana de usturoi taiata in doua. Se...
Paste cu fructe de mare si somon
Preparare : cat fierb pastele intr-o tigaie adanca punem putin vin alb, o lingura de ulei de masline , somonul taiat cuburi mai mari si calamarul taiat bucati mai mari. Adaugam tija de telina taiata, ardeiul iute si pesto si lasam pret de 2-3 minute . Adaugam apoi pastele care abia au...
Piept de curcan umplut cu legume si bardat cu portocale
Preparare : pieptul de curcan se desface cu grija astfel incat sa obtinem un dreptunghi mare cu o grosime de 2 cm, se avanseaza circular cu cutitul de facut filé nu este grav daca grosimea este neuniforma. Separat in putin de ulei de masline se calesc legumele taiate...
Cipsuri de sunca coppa
Intr-o tava pentru cuptor se aseaza pe o hartie de copt bucatile de sunca din care facem cipsurile. Aici intervine partea de tehnica mai putin cunoscuta, daca le-am aseza asa la cuptor din cauza caldurii si a curentului de aer ele s-ar contorsiona si s-ar usca sifonate. Se pune peste ele...
Velouté/supa crema de 4 legume
Preparare : se spala si curata legumele ( cu exceptia dovleacului pe care il lasam cu coaja ) si se taie cuburi egale . Se pun la caramelizat putin in unt amestecat cu ulei de masline, sa fiti zgarciti cu cantitatile se calculeaza 10 grame de unt pe persoana si o lingura de ulei de masline in...
Cuscus/cous-cous cu legume in stil marocan
Preparare : se spala, curata si taie toate legume si se respecta o ordine precisa de preparare a lor pentru a le respecta timpii de gatire si structura. Am inceput colorand usor ceapa si morcovii cu putina sare mare si putin ulei de masline ( operatiunea nu este...
Bavarois de somon si avocado
Realizarea este simpla, montajul de asemnea dar rezultatul pare complicat : asta este de fapt secretul bucatariei franceze. Trecem la realizarea tartarului de avocado. Intr-un bol nemetalic se amesteca avocado taiat cuburi medii, cu ceapa tocata fin , cu rosia si ardeiul rosu taiat...
Supa italiana cu legume si cascaval afumat
Preparare : se curata si toaca marunt morcovul, ceapa, ardeiul si telina verde. Intr-o caserola se pune putin ulei de masline si se adauga legumele si sare de mare . Se lasa se se inmoaie pret de cateva minute la foc mic si apoi se adauga fondul/supa de pui si usturoiul tocat fin. Se lasa sa...
Supa wonton cu fructe de mare
In fondul (supa) de peste se adauga soia, pasta miso, usturoiul zdrobit, ghimbirul si se lasa sa clocoteasca pret de 5 minute. Se adauga apoi bulete de wonton (se cumpara la raionul congelate in magazinele chinezesti sau se fac de cea din aluat de ravioli chinezesti, o sa va dau reteta), crevete...
Tartine calde cu somon si chorizo pentru brunch
Se incinge cuptorul cu grill cu tot la 200 de grade. Painea se tartineaza cu un strat de smantana, apoi o pelicula subtire de mustar, putina branza rasa, legume, apoi chorizo sau somon si iar cateva legume. Lasati imaginatia sa jongleze, faceti tartinele cu ce aveti prin frigider sunt bune cu...
Scoici gratinate cu legume
Eu va voi prezenta varianta mea de scoici gratinate aromatizate cu ardei rosu si ciuperci champignon. In prima etapa vom proceda la deschisul scoicilor( spalate bine in prealabil si lasate macar 2 ore in appa rece sa iasa nisipul din ele ) . Le punem intr-o tigaie mai mare de preferinta...
Supa japoneza cu vita si taietei soba
Preparare: particularitatea acestei supe este ca legumele se aseaza crude in farfurie taiate foarte fin, urmand sa fie gatite de supa clocotita turnata peste ele. Carnea de vita se taie bucati foarte fine, atat de fine cat reusiti sa le taiati si se rumenesc putin la foc viu intr-un ulei cu punct...
Pastrav la gratar cu écrase de cartofi si mazare si sos picant de rosii, pin si telina
Prepapare : se fierb cartofii in coaja in aburi , presarati cu putina sare de mare grunjoasa. Dupa 10 minute se adauga si mazarea verde si se lasa inca 3-4 minute. Se curata cartofii, se zdrobesc cu furculita impreuna cu jumatate din mazare, se adauga o lingura de ulei de masline, sare, piper, o...
Taietei chinezesti picanti cu creveti si sparanghel
Se pune o cantitate mare de apa la fiert cu sare , eu calculez 40 grame de paste de persoana sunt suficiente si asta ar fi ratia data de orice nutritionist petru o dieta sau o mentinere de greutate. Se pun pastele la fiert cand apa clocoteste. Separat intr-un wok punem la inchins uleiul si...
Pachetele de primavara
Preparare : pregatiti salata si ingredientele din umplutura , amestecati intr-un bol fara nici o asezonare. Pregatiti un suprafata/spatiu de munca cu un bol de apa fierbinte la indemana si un prosop umed intins . Se ia o foaie de orez se inmoaie in apa fierbinte si deindata ce o simtiti...
Gnocchi picanti cu ardei copti si gambas prajit.
Preparare : intr-o tigaie neaderenta se pune un ardei rosu taiat fasii la copt cu o lingura de ulei de masline si putina sare grunjoasa de mare si se adaguga spre final ardeiul iute maruntit. Cand este bine rumenit se adauga gnocchi si se pune putina supa de legume, un catel de...
Supa japoneza miso cu muschiulet de porc
Pasta miso este cunoscuta de peste 2500 in China si a patruns apoi si in Japonia, in scrierile japoneze din secolul VII , facea chiar parte din salarul functionarilor alaturi de soia, orez si alte alimente. Este o pasta cu o concentratie mare de proteine, facuta din soia, orez sau...
Pizza regina
Aluatul este facut cu faina bio care este mai inchisa la culoare dar care are o aroma deosebita, il fac dupa reteta clasica de 500 grame faina, drojdie proaspata, putin apa calda si putin zahar brun. Fac un amestec de drojdie cu apa calda si zahar, il las putin la cald si apoi in pun in faina; il...
Effiloché de vita cu brunoise de legume si écrasé de cartofi
Carnea se fierbe bine inainte ( eu facusem o supa ) .Separat intr-o cantitate de mica de ulei de masline se lasa sa se inmoaie putin ceapa si ciupercile taiate marunt . Se adauga apoi ardeiul taiat cubulete, lasam putin la rumenit si deglaseaza apoi cu supa de vita si se adauga bucatile de...
Paste cu creveti si sos picant
Daca auziti de paste cu creveti va ganditi cel mai adesea la clasicul sos cu ulei de masline, busuioc si usturoi, sau pesto…..dar combinatiile sunt nenumarate. Puteti sa testati paste cu smantana si usturoi si creveti, paste cu sos de sofran si creveti sau acest sos picant pe care il...
Sardine cu sos aromat de rosii
Sardinele au un gust foarte pronuntat, foarte greu de “controlat” de asta simt mereu nevoia sa le asociez cu rosii sau usturoi sau pasta picanta, pentru a distrage cumva atentia de la gustul lor. Preparare: se intinde filé-ul de sardina se condimenteaza cu sare si piper si se...
Fideua cu fructe de mare
Preparare : intr-un vas mai mare ( eu am folosit vasul de wok ) se pune la incins uleiul, ardeiul rosu si ardeiul iute taiat marunt si putina sare mare. Dupa ce s-au calit putin se adauga pastele. Se lasa sa se imbibe putin in arome si ulei si se adauga fondul de peste. Eu am folosit o pudra...
Mini-quiches cu spanac si somon
Imi cer scuze pentru absenta indelungata, am avut o perioada mai plina in care nu prea am ajuns la calculator. Va propun astazi o reteta pe cat de simpla pe atat de buna : mini-quiche cu somon si spanac. Quiche-ul este o tarta sarata care are la baza o foaie brisée / sfaramicioasa facuta...
Supa japoneza miso cu pui
Va propun o supa pe cat de simpla pe atat de aromata cu miso, care este o pasta fermentata foarte sarata facuta pe baza de soia, sare de mare, orz sau grau si uneori un ferment de orez parfumat cu ciuperci . Fermentatia aceste paste poate dura de la cateva saptamani pana la cativa ani, este...
Mousse de castravete cu somon afumat
Somonul afumat este extrem de gras asa ca il prefer servit in combinatii legere care sa ii puna in valoare gustul si aroma dar sa ii dea un plus de lejeritate. Reteta care o propun o servim si la restaurant si este foarte apreciata. Preparare: se mixeaza castravetele curatat cu sare si...
Madeleines cu somon afumat si paprica
Se taie cubulete somonul si se amesteca intr-un vas mare de plastic toate ingredientele ( untul trebuie sa fie moale). Se amesteca bine cu un tel rotund pana la omogenizarea completa . Se adauga cate o lingurita plina din compozitie in tava de madlene, preferabil este ca tava sa fie rece si...
Boeuf bourguignonne
Preparare: Pentru o buna organizare in efectuarea oricarei retete trebuie respectate cateva reguli de baza: ne asiguram de la inceput ca avem la indemana toate instrumentele si ingredientele necesare, ne ocupam in primul rand de carne si o rezervam apoi la rece , ne ocupam de toate legumele :...
Pui stroganoff
Se pun la prajit in unt pentru inceput bucatile de carne de pui taiate fasii si condimentate cu sare si piper. Scoatem bucatile de pui si repetam operatiunea separat cu ceapa si cu ciupercile. Se reunesc apoi toate ingredientele. Se adauga boia, mustar, vin alb bouillon de...
Tarte Tatin
Merele se curata si se taie in 8 parti, eu lem taiat cu aparatul de decupat mere care scoate si cotorul. Se caramelizeaza intr-o tigaie mai adanca untul cu zaharul si apoi se adauga merele si optional putina scortisoara. Se lasa sa mijoteze la foc mic 10-15 minute, incercand sa amestecam...
Muraturi asortate
Ardeii se spala bine si se usuca si se curata de seminte. II facem cu sare mare pe interior si ii lasam o ora sa ii patrunda sarea . Dupa aceea umplem ardeii cu varza presand bine sa fie bine tasata varza, adaugam si restul legumelor, buchetele de conopida, castravetii ( eu am avut...