Prepararea este simpla si usoara: se spala si se stoarce bine salata ( eu am o centrifuga de salata dar puteti sa folositi si in prosop de bucatarie ) este important sa fie uscata ca sa adere bine sosul de salata la ea si sa nu modifice gustul apa care inca ramane dupa...
Avem nevoie pentru inceput de 36 de cercuri de foaie filo pe care in prima faza le decupam cu un cerc de inox si apoi le pensulam cu unt clarificat si cu mac si le coacem la 180 de grade pret de 2-3 minute pana se coloreaza frumos si devin crocante , aceasta este partea cea mai elaborioasa...
Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau pur si simplu ia vrea sa te rasfeti prin magie in cateva secunde :) se poate ...
...
In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija ) in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper . La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si...
Preparare : pentru écrasse de cartofi care este garnitura se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se curata, se zdrobesc cu o furculita ca sa ramana si bucati mai mari, se adauga ulei de masline, sare , piper si ceapa verde tocata marunt. Are cu totul alta textura si gust decat...
In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un varf de cutit de amidon de porumb, fulgi de ardei iute.
Se pune carnea la marinat si se lasa apoi la...
Se pregateste bine puiul, se parleste apoi se spala si se sterge bine cu hartie absorbanta.
Separat intr-un bol se pregateste un amestec sau din unlei sau din 20 grame de unt cu sare de mare grunjoasa, piper si amestec de ierburi aromate : eu am pus putin patrunjel; 2 frunze de salvie,...
Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste locul.
In prima etapa se spala, curata si se taie gelumele, ceapa, telina, rosiile in cuburi iar...
Prepararea este extrem de simpla, se fierbe mazarea cu apa cat sa treaca peste ea la care se adauga 200 ml de lapte si sare de mare . Dupa ce a fiert bine sa scada apa, se adauga 2-3 frunze de menta si se mixeaza bine cu un mixer plonjant sa obtinem o crema groasa , se adauga inca putin...
Se face un blat tip frantuzesc in care diferenta este ca ouale sunt mixate impreuna fara separare, genoise se numeste si este baza la multe torturi. Se mixeaza bine ouale cu 200 grame de zahar pana isi dubleaza volumul, timp de 5-8 minute cu mixerul pe viteza maxima. Se adauga...
Prepararea este extrem de simpla, se lasa taieteii in apa clocotita rimp de 3-5 minute. Separat se inabuseste in aburi spanacul verde pret de cateva secunde pana se inmoaie frunzele. Crevetii decorticati se trag la tigaie in putin ulei de susan si pret de un minut. Ardeii se taie fasii lungi si...
Prepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca in arome . Crevetii decorticati merg f bine in farfurii cu retete simandicoase cu o...
Nu o sa fac eu acum teoria mamaligii si nici nu o sa pretind ca invat pe cineva sa faca mamaliga :) . Puneti apa la fiert, adaugati sare de mare si unt , se toarna in ploaie faina de porumb, se amesteca cu un tel rotund si se face o mamaliga de consistenta medie, nu foarte moale sa curga dar nici...
Buchetul de garnitura este la fel de prezent in bucataria franceza ca si sarea in bucate ....nu se concepe sa faci o baza de sos, o supa, o mancare de carne sau de legume fara un bouquet garni asortat ca si ingrediente si talie cu mancarea in sine.
Va prezint azi cel mai clasic buchet de...
Reteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si vanata asa cum este cu coaja ( eu am folosit o mandolina dar puteti sa o faceti si cu cutitul ) , rosiile...
Prepararea este foarte usoara , se spala bine si se pune la fiert in apa rece si sare , se fierbe timp de 20-25 minute( cea roz fierbe repede) . Dupa ce a fiert se adauga usturoi zdrobit si putin lapte si se mixeaza pana obtinem consistenta dorita.
Se mai lasa sa dea un clocot si se...
In Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti . Dincolo decum se face in mod obisnuit piure-ul de cartofi cel adevarat e cu cartofii fierti cu coaja si...
Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si rezultatul a fost pe masura.
In prima etapa se amesteca sarea de mare cu piper boabe si cu ierburi...
Se pun la prajit in putin ulei de masline bucatile de carne, este important sa nu fie numai grasime si sa fie si carne cu os care da gust foarte bun.
Cand sunt colorate bine pe toate partile se adauga ceapa echalotte taiata fin , putina sare de mare ( f putina ) se lasa la colorat si se...
Se prepara in primul rand piperade-ul de ardei : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de...
Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile...
Se pune smantana lichida intr-un vas si se pune la incalzit, trebuie adusa pana aproape de punctul de fierbere dar fara sa fiarba, cu vanilie tija sau extract in compozitie. In acest timp se freaca galbenusurile de ou cu zaharul. Peste acestea se adauga smantana fierbinte si se omogenizeaza bine...
Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se numeste aceasta tehnica in limba franceza si este des intalnita la toate legumele care urmeaza a fi...
Prepararea lui este cat se poate de simpla reteta clasica impune un mojar dar eu il fac mereu in graba mare si mixez totul in mixerul mic de ierburi . Se pune busuiocul taiat mare, se adauga uleiul de masline si sarea si se mixeaza usor. Adaugam apoi semintele de pin si parmezanul ras...
Se taie bucatile de carne si se degreseaza daca aveti o carne mai grasa, partile cu tendoane pot sa ramana. Se spala, curata si toaca ceapa si morcovii. Se lasa legumele la calit cateva minute cu putin ulei masline si sare.
Lasati legumele pana la o colorare intensa si apoi dati-le la o parte....
Preparare : se pregateste carcasa de pui si se spala bine, se curata legumele si se spala.
Intr-o oala mai mare se aseaza carnea si legumele, in ceapa de infig cele 2 cuisoare. Se adauga buchetul garni si se lasa sa fiarba fara capac timp de o ora si jumate maxim 2 ore. Se spumeaza...
In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se presara 2 linguri de faina de patiserie. Se coace intr-o forma de inima la 180 grade timp de 15-20...
Pornind de la o emisiune de nutritie care recomanda o vinegreta numai pe baza de suc de lamaie si portocale si vrand sa o aduc la gustul meu cu putin ulei si multe arome am ajuns la aceasta vinegreta care fara exagerare va spun ca a fost ceva mai buna care am facut-o si gustat-o...
Azi am ales sa va prezint o paella Marisco facuta cu scoici , creveti, tentacul de caracatita. Cu orezul trebuie in schimb sa fiti foarte pretentiosi trebuie orez special cu bob rotund, daca gasiti orez spaniol de paella cu atat mai bine. O alta particularitate la paella mea sunt...
Intr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze.
Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10 minute, daca setam caldura atat sus cat si jos in cuptor . Se mai amesteca eventual o data in timpul...
Salata picanta cu creveti si avocado
Prepararea este simpla si usoara: se spala si se stoarce bine salata ( eu am o centrifuga de salata dar puteti sa folositi si in prosop de bucatarie ) este important sa fie uscata ca sa adere bine sosul de salata la ea si sa nu modifice gustul apa care inca ramane dupa...
Mille-feuilles crocant cu guacamole si pui
Avem nevoie pentru inceput de 36 de cercuri de foaie filo pe care in prima faza le decupam cu un cerc de inox si apoi le pensulam cu unt clarificat si cu mac si le coacem la 180 de grade pret de 2-3 minute pana se coloreaza frumos si devin crocante , aceasta este partea cea mai elaborioasa...
Deliciu inghetat cu zmeura
Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau pur si simplu ia vrea sa te rasfeti prin magie in cateva secunde :) se poate ... ...
Frittata fina cu legume de vara
In prima etapa se calesc legumele ( vanata si telina tija ) in ulei de masline, cu putina sare de mare grunjoasa si piper . La final cand sunt aproape facute adaugam rosiile taiate rondele. Se adauga apoi ouale batute bine cu putin ulei de masline si asezonate cu sare si...
Friptura de vita si fantana de cartofi umpluta cu ciuperci de padure
Preparare : pentru écrasse de cartofi care este garnitura se fierb cartofii in coaja in apa cu sare, se curata, se zdrobesc cu o furculita ca sa ramana si bucati mai mari, se adauga ulei de masline, sare , piper si ceapa verde tocata marunt. Are cu totul alta textura si gust decat...
Frigarui japoneze de vita
In prima etapa se taie carnea in bucati patrate si se pastreaza in frigider. Se face un sos pentru marinat carnea din sos soia, putin pasta miso, un fir de ulei de susan, putin vin de orez, un varf de cutit de amidon de porumb, fulgi de ardei iute. Se pune carnea la marinat si se lasa apoi la...
Pui prajit
Se pregateste bine puiul, se parleste apoi se spala si se sterge bine cu hartie absorbanta. Separat intr-un bol se pregateste un amestec sau din unlei sau din 20 grame de unt cu sare de mare grunjoasa, piper si amestec de ierburi aromate : eu am pus putin patrunjel; 2 frunze de salvie,...
Cous-cous cu legume
Din compozitie va dati seama ca acest fel de mancare este o explozie de culori si savori, diferite texturi care se vor imbina armonios in final, este atat de buna incat carnea nu isi mai gaseste locul. In prima etapa se spala, curata si se taie gelumele, ceapa, telina, rosiile in cuburi iar...
Supa crema de mazare
Prepararea este extrem de simpla, se fierbe mazarea cu apa cat sa treaca peste ea la care se adauga 200 ml de lapte si sare de mare . Dupa ce a fiert bine sa scada apa, se adauga 2-3 frunze de menta si se mixeaza bine cu un mixer plonjant sa obtinem o crema groasa , se adauga inca putin...
Tort Foret-noire cu capsuni
Se face un blat tip frantuzesc in care diferenta este ca ouale sunt mixate impreuna fara separare, genoise se numeste si este baza la multe torturi. Se mixeaza bine ouale cu 200 grame de zahar pana isi dubleaza volumul, timp de 5-8 minute cu mixerul pe viteza maxima. Se adauga...
Taietei coreeni cu creveti si spanac inabusit
Prepararea este extrem de simpla, se lasa taieteii in apa clocotita rimp de 3-5 minute. Separat se inabuseste in aburi spanacul verde pret de cateva secunde pana se inmoaie frunzele. Crevetii decorticati se trag la tigaie in putin ulei de susan si pret de un minut. Ardeii se taie fasii lungi si...
Creveti picanti cu mamaliga cu ierburi aromate
Prepararea crevetilor este extrem de simpla, daca luati creveti roz care sunt deja prefierti timpul de gatire este extrem de scurt, 1-2 minute cat sa se incalzeasca bine si sa se inveleasca in arome . Crevetii decorticati merg f bine in farfurii cu retete simandicoase cu o...
Mamaliga cu patrunjel si busuioc
Nu o sa fac eu acum teoria mamaligii si nici nu o sa pretind ca invat pe cineva sa faca mamaliga :) . Puneti apa la fiert, adaugati sare de mare si unt , se toarna in ploaie faina de porumb, se amesteca cu un tel rotund si se face o mamaliga de consistenta medie, nu foarte moale sa curga dar nici...
Bouquet garni / buchet de garnitura
Buchetul de garnitura este la fel de prezent in bucataria franceza ca si sarea in bucate ....nu se concepe sa faci o baza de sos, o supa, o mancare de carne sau de legume fara un bouquet garni asortat ca si ingrediente si talie cu mancarea in sine. Va prezint azi cel mai clasic buchet de...
Lasagna de legume
Reteta este extrem de frumos colorata si de gustoasa si asta datorita culorii legumelor . Se prepara extrem de simplu si in cateva minute: se spala legumele, se feliaza pe lungine zuchinni si vanata asa cum este cu coaja ( eu am folosit o mandolina dar puteti sa o faceti si cu cutitul ) , rosiile...
Supa de linte
Prepararea este foarte usoara , se spala bine si se pune la fiert in apa rece si sare , se fierbe timp de 20-25 minute( cea roz fierbe repede) . Dupa ce a fiert se adauga usturoi zdrobit si putin lapte si se mixeaza pana obtinem consistenta dorita. Se mai lasa sa dea un clocot si se...
Piure de cartofi in doua culori
In Franta am invatat ca cel mai bun piure de cartofi, care se face si in cele mai selecte restaurante este facut din cartofi albi sfaramiciosi care se fierb in coaja si se zdrobesc fierbinti . Dincolo decum se face in mod obisnuit piure-ul de cartofi cel adevarat e cu cartofii fierti cu coaja si...
Friptura de miel
Am inceput totul de la o carne de foarte buna calitate , esentiala pentru a avea o friptura reusita. Am avut o pulpa de miel de 3 kg , am respectat pasii de condimentare, marinare si preparare si rezultatul a fost pe masura. In prima etapa se amesteca sarea de mare cu piper boabe si cu ierburi...
Sos pentru friptura de miel
Se pun la prajit in putin ulei de masline bucatile de carne, este important sa nu fie numai grasime si sa fie si carne cu os care da gust foarte bun. Cand sunt colorate bine pe toate partile se adauga ceapa echalotte taiata fin , putina sare de mare ( f putina ) se lasa la colorat si se...
Omleta frantuzeasca cu piperade
Se prepara in primul rand piperade-ul de ardei : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de...
Piperade sau mancare picanta de ardei
Prepararea este simpla si rapida : se spala si se curata ardei si ceapa si se taie fasii lungi. Intr-o tigaie neaderenta se pune putin ulei de masline , se adauga ardeii , sarea, piperul si usturoiul si ceapa . Lasam sa se inmoaie pret de cateva minte, se adauga apoi sucul de rosii sau rosiile...
Crema de zahar ars/crème brûlée
Se pune smantana lichida intr-un vas si se pune la incalzit, trebuie adusa pana aproape de punctul de fierbere dar fara sa fiarba, cu vanilie tija sau extract in compozitie. In acest timp se freaca galbenusurile de ou cu zaharul. Peste acestea se adauga smantana fierbinte si se omogenizeaza bine...
Mille-feuille de vinete la gratar cu mix grill
Prepararea este simpla: se spala legumele se taie rondele vanata si dovlecelul si se sareaza si pipareaza. Se lasa asa pret de cateva minute sa scoata apa din ele "dégorger" se numeste aceasta tehnica in limba franceza si este des intalnita la toate legumele care urmeaza a fi...
Pesto
Prepararea lui este cat se poate de simpla reteta clasica impune un mojar dar eu il fac mereu in graba mare si mixez totul in mixerul mic de ierburi . Se pune busuiocul taiat mare, se adauga uleiul de masline si sarea si se mixeaza usor. Adaugam apoi semintele de pin si parmezanul ras...
Vita cu morcovi la cuptor sau estouffade de bœuf aux carottes
Se taie bucatile de carne si se degreseaza daca aveti o carne mai grasa, partile cu tendoane pot sa ramana. Se spala, curata si toaca ceapa si morcovii. Se lasa legumele la calit cateva minute cu putin ulei masline si sare. Lasati legumele pana la o colorare intensa si apoi dati-le la o parte....
Fond alb de pui
Preparare : se pregateste carcasa de pui si se spala bine, se curata legumele si se spala. Intr-o oala mai mare se aseaza carnea si legumele, in ceapa de infig cele 2 cuisoare. Se adauga buchetul garni si se lasa sa fiarba fara capac timp de o ora si jumate maxim 2 ore. Se spumeaza...
Tort Valentine's day
In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se presara 2 linguri de faina de patiserie. Se coace intr-o forma de inima la 180 grade timp de 15-20...
Vinegreta lejera cu suc de portocale
Pornind de la o emisiune de nutritie care recomanda o vinegreta numai pe baza de suc de lamaie si portocale si vrand sa o aduc la gustul meu cu putin ulei si multe arome am ajuns la aceasta vinegreta care fara exagerare va spun ca a fost ceva mai buna care am facut-o si gustat-o...
Paella Marisco cu rosii si ardei copti
Azi am ales sa va prezint o paella Marisco facuta cu scoici , creveti, tentacul de caracatita. Cu orezul trebuie in schimb sa fiti foarte pretentiosi trebuie orez special cu bob rotund, daca gasiti orez spaniol de paella cu atat mai bine. O alta particularitate la paella mea sunt...
Crutoane aromate
Intr-o tava se aseaza cuburile de paine peste care se stropeste din belsug cu pasta aromata , se amesteca bine sa se omogenizeze. Se da tava la cuptor la 210 grade timp de aprox 10 minute, daca setam caldura atat sus cat si jos in cuptor . Se mai amesteca eventual o data in timpul...