Fideua cu fructe de mare

de Sylvia in Fructe de mare, 8 Aug 2012 | 8529 vizualizari

 

Am descoperit acest fel de mancare in vacanta noastra din Spania, regiunea Valenciana. Am indragit-o din prima clipa si pot sa spun ca imi place chiar mai mult decat paella, e mai zemoasa, textura e diferita si e extrem de usor de facut. Mi-am adus din Spania condimente, orez, paste si ulei de masline spaniol ca sa pot testa retetele asa cum trebuie.

 

INGREDIENTE

  • paste fideua ( tuburi mici si curbate la capete) ,
  • ulei de masline,
  • ardei iute,
  • usturoi taiat marunt,
  • ardei rosu,
  • safran,
  • amestec de condimente de paella,
  • pasta ardei iute,
  • scoici si creveti proaspeti,
  • fond de peste( facut cu 50 ml vin alb ) .
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fideua cu fructe de mare:

Preparare : intr-un vas mai mare ( eu am folosit vasul de wok ) se pune la incins uleiul, ardeiul rosu si ardeiul iute taiat marunt si putina sare mare. Dupa ce s-au calit putin se adauga pastele.

Se lasa sa se imbibe putin in arome si ulei si se adauga fondul de peste. Eu am folosit o pudra de fond si am adaugat 50 ml de vin alb la fondul de peste. Adaugam condimentele de paella si sofran, eu sunt tare mandra de sofranul meu adus din Spania

Lasam sa clocoteasca 3-4 minute si adaugam crevetii. Dupa inca 2 minute adaugam scoicile care trebuie sa stea extrem de putin pe foc, pana se deschid.

Lasa 2-3 minute la foc potrivit, acoperit cu un capac ca sa pastram aburii si aromele. Pastele au un timp de fierbere destul de rapid, 7-9 minute deci trebuie bine jonglat cu acest timp si cu ordinea ingredintelor, fructele de mare adora sa fie gatite repede, nu uitati acest lucru.

La sfarsit eu am mai adaugat putina pasta de ardei iute, imi place gustul picant in combinatie cu fructele de mare. Fideua ca si paella este o mancare stradala, deci simpla, rapida dar plina de arome si caracter. Povestea ei este fara sfarsit, o puteti face in orice combinatie de carne cu fructe de mare, de fructe de mare si chorizo, ce vreti sa simtiti si sa experimentati.

Testati reteta cu ce aveti la indemana, merita incercata. Se serveste calda cu o felie de lamaie si un vin bun, eu am optat pentru un vin spaniol, de Tarragona.

Va doresc pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Fideua cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Frigarui cu sepii si creveti