RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE994
PRIETENI143
Retete

Desert prajitura cu dulceata de visine

In Prajituri la 11 Oct 2017

Se scot vișinele din borcan și se etalează pe o farfurie, pentru a lăsa siropul. Se separă albușurile de gălbenușuri și se mixează bine, cu zahărul tos, adăugat treptat. Când albușurile au consistența compoziției pentru bezele, se adaugă unul căte unul gălbenușurile...

Aperitiv rulouri in bacon, din cartofi, sunca si branzeturi

In Aperitive / Garnituri la 10 Oct 2017

Cartofii se spală bine și se pun întregi la fiert. Între timp, se răzuie cașcavalul și telemeaua, iar șunca se taie mărunt. Când cartofii au fiert, se lasă să se răcorească puțin, după care se curăță de coji și se pasează bine. Se adaugă untul și...

Mancarica de mazare, cu pulpa de porc

In Mancaruri de legume la 7 Oct 2017

Carnea se spală, se alege de grăsime și de pielițe, se feliază și se pune în cratiță, cu 3-4 linguri de ulei la foc domol, până se albește pe toate fețele, după care se acoperă bine cu apă rece și se lasă la fiert. Când este cazul, se spumuiește și se...

Supa de vacuta cu legume

In Supe la 7 Oct 2017

Carnea se spală, se alege de pielițele și vițele nedorite și se pune la fiert cu multă apă, la foc iute. Se spumuiește, când este cazul. Se completează cu apă caldă, când scade, la fiert. Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie julienne, sau...

Cnedle

In Dulciuri la 5 Oct 2017

Cartofii se curăță, se spală și se taie cubulețe, ca pentru un pireu de cartofi, după care se pun cu apă și 1 praf de sare la fiert, la foc iute. Când sunt fierți, se scurg de apă, se pasează, se adaugă cele două linguri de ulei și 1 praf de sare, după care se lasă la...

Desert cosulete cu frisca si fragi din dulceata

In Prajituri la 3 Oct 2017

Aluatul de foietaj se decongelează și se subțiază cu un sucitor, pe planșeta presărată cu făină, până ajunge la dimensiunea de 1-1,5 milimetri grosime. Se înțeapă foaia cu furculița, pentru a nu se umfla în cuptor. Cu o formă rotundă, sau cu un pahar cu o...

Mamaliguta cu branza si smantana

In Mancare copii la 3 Oct 2017

Se amestecă bine brânza de vaci cu smântâna și se adaugă sare, după gust. Se face apoi oul ochi într-o tigaie cu ulei suficient, lăsat mai întâi să se încingă. La noi, în Moldova, mămăliguța se face în ceaun sau într-un...

Aperitiv rulouri umplute cu branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Oct 2017

Cele două ouă se fierb tari, se decojesc și se rețin doar gălbenușurile. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Se decongelează aluatul de foietaj și se întinde cu sucitorul, pentru a se subția, cam de 1-1,5 milimetri grosime. Se taie aluatul în...

Aperitiv cornulete pizza

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2017

Feliile de șuncă se taie în bucățele mici, iar cașcavalul se răzuie fin. Se prepară sosul pentru pizza din: suc de roșii, zahăr, piper, sare, busuioc și oregano. Se amestecă bine, până se dizolvă zahărul și sarea. Din pachetul de foietaj se ia doar o jumătate...

Desert briose cu ciocolata si visine din dulceata

In Prajituri la 30 Sep 2017

Ciocolata se taie în bucățele mici și se pregătește astfel pentru a fi încorporată în brioșe. Formele de brioșe se pun în tava specială. Se separă albușurile de gălbenușuri. Se amestecă untul cu zahărul, până se face spumă, se adaugă și...

Cartofi cu ceapa, kaiser si cascaval la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Sep 2017

Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare. Kaiserul se taie în felii de 5-6 milimetri grosime și se prăjește în ulei, pînă se înmoaie și se rumenește puțin. Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea fină....

Desert crema de caramel cu dulceata de capsuni

In Prajituri la 27 Sep 2017

Zahărul (cele 7 linguri) se fierbe cu laptele până se topește, se adaugă esența de vanilie, se amestecă bine pentru uniformizare și apoi se lasă la răcit. Într-o cratiță, mai degrabă largă, decât înaltă, se pun cele 4 linguri de zahăr. Se dă cratița la...

Melcisori cu telemea, la cuptor

In Paste la 25 Sep 2017

Melcișorii se pun la fiert într-o oală cu multă apă fierbinte, sărată. Între timp, se răzuie telemeaua și cașcavalul și se bat bine cele 3 ouă. Când pastele sunt aproape fierte, se strecoară, se clătesc de două ori în apă rece și se lasă puțin la...

Turtite la tigaia grill

In Piine la 25 Sep 2017

Într-un bol mare se face un aluat din: făină, drojdie, sare, zahăr și apă călduță. Când s-a format deja aluatul, se adaugă treptat uleiul, încorporându-se bine, până ce rezultă un aluat elastic și nelipicios. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un...

Piept de pui cu smantana si galuste de faina

In Pui la 24 Sep 2017

Pieptul de pui se dezosează, se spală bine și se lasă la scurs, după care se feliază. Se curăță cele două cepe, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și apoi se taie mărunt, după care se călesc în ulei suficient, pentru a nu se arde, ci pentru a deveni ca...

Aperitiv de post: rosii umplute cu salata de vinete

In Aperitive / Garnituri la 24 Sep 2017

Se spală bine vânăta, se șterge cu un prosop de bucătărie din hârtie, se înțeapă din loc în loc și se pune la copt în cuptor, pe o folie de staniol, la foc mediu. Între timp, se spală roșiile, se șterg cu un prosop de bucătărie din hârtie,...

Gogosari feliati in otet

In Muraturi la 24 Sep 2017

Se aleg gogoșari mari, tari, frumoși, copți și fără defecte. Se spală gogoșarii, se șterg cu un prosop de hârtie, se feliază în patru (sau mai mult) după care se curăță de cotoare, semințe și șuvițele albe. Într-o oală mare se pun la fiert: apa, oțetul,...

Magiun de prune cu nuci

In Dulceata / Gem la 24 Sep 2017

Se aleg prune albăstrui coapte bine și dulci. Se spală, se lasă puțin la scurs, se scot sâmburii, după care se dau prin mașina de tocat, sau prin alt instrument de mărunțire. Cine vrea, poate să lase prunele întregi, să nu le mărunțească. Se pun prunele la cuptor,...

Compot de prune

In Sirop / Compot la 24 Sep 2017

Prunele se spală bine și se lasă la scurs. Se pregătesc borcanele, să fie curate și capacele, de asemenea. Într-o oală mare se pune 1 kg de zahăr tos și se adaugă 5 litri de apă. Se dă oala la fiert, la foc iute și după două-trei clocote, când zahărul s-a topit...

Conopida cu branzeturi la cuptor

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2017

Conopida se curăță de foile verzi, se desface în buchețele, se spală bine cu apă rece, după care se pune la fiert în apă sărată clocotită, până ce se înmoaie. Când conopida s-a înmuiat, se scurge de apă și buchețelele se pun într-un vas...

Ciorba de legume cu afumaturi, acrita cu varza murata

In Ciorbe la 14 Sep 2017

Morcovii, pătrunjeii și țelina se curăță, se spală și se taie în formele dorite, după care se pun la fiert într-o oală mare, cu multă apă. Se spumuiește, când este cazul. Se curăță ceapa, se spală, se taie și se călește în ulei suficient, la foc mic,...

Conopida pane, invelita in cascaval

In Mancaruri de legume la 14 Sep 2017

Conopida se alege de frunzele verzi, se spală în apă rece, se desface în buchețele și se ține în apă cu sare timp de 10-15 minute, după care se strecoară și se pune la fiert în apă clocotită în care a fost dizolvată sare. După 10 minute, când...

Desert cremsnit

In Prajituri la 11 Sep 2017

Se amestecă ușor puțin lapte dulce (rece, dar fiert) cu amidonul, până se dizolvă. Într-o cratiță (cu fund dublu, dacă se poate) se pune restul de lapte, în care se adaugă amidonul dizolvat, cele 5 gălbenușuri și zahărul. Se bate compoziția cu telul, până...

Gem de prune (2)

In Conserve la 3 Sep 2017

Se curăță fructele de codițe, se spală bine, se scot sâmburii, iar jumătățile de prune se pun într-un vas cu pereți largi și groși. Se adaugă 1 kg de zahăr tos. Se acoperă vasul și se lasă la rece până a doua zi, pentru ca zeama lăsată de fructe să dizolve...

Desert tarta cu mere, afine si dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 2 Sep 2017

Se freacă untul moale cu zahărul pudră, se adaugă smântâna și oul, iar când compoziția s-a omogenizat se adaugă făina. Rezultă un aluat moale, fraged care se va ține în frigider cel puțin 30 minute. Între timp, se spală merele, se curăță de coji, de...

Fasole cu ciolan afumat

In Porc la 2 Sep 2017

Fasolea se alege, se spală și se pune cu apă rece la înmuiat, cu o seară înainte de preparare. Ciolanul afumat se curăță și se spală bine, după care se crestează puțin (ca să fiarbă mai bine și mai repede) și se pune cu apă multă la fiert, la foc iute. Se...

Cartofi la tigaie, cu salata asortata

In Mancaruri de legume la 2 Sep 2017

Se face o salată asortată, după rețeta:  https://www.bucataras.ro/retete/salata-asortata-de-vara-83969.html Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie fin. Cartofii se curăță de coji, se spală bine, se taie în cubulețe mai mari și se pun la fiert...

Salata asortata de vara

In Salate la 1 Sep 2017

Se taie telemeaua în cubulețe mici. Mărarul se alege, se spală, se zvântă și se taie mărunt. Se spală castraveții, se curăță de coji și se taie feliuțe subțiri. Roșiile se spală și se taie feliuțe. Ardeii se spală, se aleg de cotoare și semințe, după...

Ciorbita de pastai cu smantana

In Ciorbe la 1 Sep 2017

Păstăile se aleg tinere, verzi, fragede și fără ațe. Se curăță de codițe, se spală și se taie atât cât să încapă în lingură (să nu atârne). Se pun păstăile la fiert într-o oală cu multă apă și se spumuiește, când este cazul....

Gem de prune (1)

In Conserve la 1 Sep 2017

Se aleg prune mari, coapte și fără defecte. Se curăță de codițe și frunze, se spală, se desfac în jumătăți și se scot sâmburii. Se dau prunele prin mașina de tocat, iar apoi se adaugă 1 kg de zahăr, se amestecă bine și se dă vasul în cuptor, la foc iute,...

Afisate 841 - 870 din 994 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Este bine sa lasi bautura….insa rau este sa uiti unde ai lasat-o.

 
 
 

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]