O mâncare rapidă, foarte gustoasă și sățioasă, ușor de făcut cu ce aveți în frigider.
Gustul de afumătură, cu cel de ceapă și mai ales de usturoi înmuiat în smântână, dau preparatului o savoare aparte. Iar cașcavalul care se rumenește frumos, dă preparatului un gust savuros...
Cartofii se curăță, se spală, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare.
Kaiserul se taie în felii de 5-6 milimetri grosime și se prăjește în ulei, pînă se înmoaie și se rumenește puțin.
Cașcavalul se răzuie pe răzătoarea fină.
Ceapa se curăță, se șterge cu un prosop de hârtie și se taie julienne. Usturoiul se curăță, se spală și se feliază subțire.
Bateți bine un ou și adăgați 3-4 linguri de smântână.
Când cartofii sunt aproape fierți, se strecoară de apă și se pun într-o tavă unsă cu ulei.
Peste cartofi se pune o jumătate din ceapă, apoi kaiserul prăjit, cu tot cu ulei, restul de ceapă și feliuțele de usturoi.
Se toarnă deasupra compoziția de ou cu smântână. Se condimentează cu sare și piper și apoi se presară cașcavalul răzuit.
Se introduce tava în cuptor și se ține acolo, la foc mediu, până ce preparatul se rumenește frumos.
Se servește cald. Cine vrea, poate asocia murături.
1
Alegeți cartofi roz, care nu se sfarmă prea ușor.
2
Nu fierbeți de tot cartofii, în prealabil, pentru că s-ar putea sfărma în cuptor.
3
În loc de cașcaval puteți folosi telemea, sau brânză de burduf, iar în loc de kaiser, puteți folosi bacon.