RODIMUR

8

Bucataras
Minunat

PIATRA NEAMȚ

Bucataras din 05.04.2017

RETETE994
PRIETENI143
Retete

Ciorba de fasole verde, cu afumaturi

In Ciorbe la 5 Ian 2020

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjeii și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Fasolea verde se pune cu apă rece să dea un...

Aperitiv tort Mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 4 Ian 2020

Se spală roșiile și se șterg cu un prosop de hârtie. Se spală măslinele, se scurg de apă și se șterg, de asemenea. Se spală sub jet ușor de apă frunzele proaspete de busuioc/oregano și se zvântă. Se mărunțesc feliile de șuncă de Praga. Se scoate mozzarela...

Platou festiv, pentru revelion

In Aperitive / Garnituri la 30 Dec 2019

Mai întâi am spălat legumele și foile de salată. Am fiert ouăle pentru umplut și am pregătit roșiile cherry pentru umplut. Am făcut salata boeuf și umpluturile pentru rulouri. Am făcut salata de vinete și maioneza. Am pregătit elementele de decor și am răzuit...

Tocanita de ardei capia copti, cu smantana si mamaliguta

In Mancaruri de legume la 30 Dec 2019

Ardeii copți se scot din timp de la congelator, ca să se decongeleze natural. Se păstrează zeama lăsată de ardei, la decongelare, pentru că se va folosi la prepararea tocăniței. Se curăță cepele și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc în ulei suficient și la...

Desert ciocolata alba de casa, cu fistic si fructe confiate

In Dulciuri la 29 Dec 2019

Se face un sirop bine legat din: apă, zahăr tos și vanilie, până ce, la verificare, cade sub formă de bob pe o farfurioară de probă. Când siropul este bine legat, se ia crăticioara de pe foc și se adaugă untul feliat, ca să se topească mai repede. După ce untul s-a...

Supa de legume, cu sunca taraneasca afumata

In Supe la 29 Dec 2019

Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se curăță, se spală, se taie bețișoare (julienne) și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, atunci când este cazul. Se curăță ceapa...

Varza de Bruxelles cu sos alb, la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Dec 2019

Verzișoarele se curăță de foile exterioare, se spală sub jet și se pun la fiert, 10-15 minute, în apă rece cu sare. După acest interval de timp se strecoară și se lasă să se scurgă de apă. Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare. Cât timp fierb verzele,...

Cartofi gratinati, cu smantana si cascaval, la cuptor

In Mancaruri de legume la 28 Dec 2019

Cartofii se spală și se fierb în coajă. Când sunt gata, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie/feliază de-a lungul, sau sub formă de cubulețe, după preferință. Se răzuiește cașcavalul pe răzătoarea mare. Se unge tava cu unt și se presară o lingură...

Desert bilute de ciocolata

In Dulciuri la 27 Dec 2019

Untul se mixează spumă cu zahărul pudră. Se adaugă nuca de cocos și nuca rumenită și măcinată, după care se omogenizează compoziția. Ciocolata amară și cea cu lapte se mărunțesc și se topesc la bain-marie, cu 50 de grame de unt. Când ciocolata s-a topit, se ia de pe...

Desert ciocolata de casa, cu stafide aurii si aroma de alune de padure

In Dulciuri la 27 Dec 2019

Mai întâi se amestecă bine cacaua cu laptele praf, chiar cu o zi înainte, în așa fel încât să nu mai rămână cocoloașe de lapte praf, care s-ar vedea urât în ciocolată. Se pune zahărul cu apa la fiert, la foc mediu și se face un...

Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane

In Supe la 26 Dec 2019

Cum se prepara Reteta gustoasa de Supa crema de mazare, cu crutoane: Mazărea se decongelează, se alege, se spală sub jet de apă și se lasă la scurs, în strecurătoare. Se curăță cartofii și rădăcinoasele, se spală și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când...

Salata de cartofi, cu ardei copti si salata verde creata

In Salate la 26 Dec 2019

Ardeii capia se scot din congelator cu câteva ore înainte de preparare, ca să se decongeleze natural. Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcească, se decojesc și apoi se taie cubulețe. Se aleg/desprind...

Turte cu julfa si nuci, sau Pelincile (Maicii) Domnului

In Dulciuri la 26 Dec 2019

Mai întâi se fac turtele, cu câteva zile înainte dintr-un aluat destul de tare, ca pentru tăiței, din: făină, apă caldă și sare. Din acest aluat (care se prelucrează imediat, nu trebuie lăsat să dospească) se fac foi subțiri, de formă rotundă, pătrată, sau...

Desert ciocolata de casa, cu migdale

In Dulciuri la 23 Dec 2019

Mai întâi se amestecă foarte bine laptele praf și cacaua, chiar cu o zi înainte. Această operațiune cere mai mult timp, pentru că nu trebuie să rămână cocoloașe albe de lapte praf. Se face un sirop bine legat din apă și zahăr. Când siropul curge bob,...

Pizza de post, cu ciupercute intregi

In Pizza la 15 Dec 2019

Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai frământă aluatul 1-2 minute, până ce devine elastic și nelipicios. Se acoperă...

Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post

In Prajituri la 15 Dec 2019

Cum se prepara Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post Pentru aluat se mixează margarina cu: zahărul tos, vanilia și sarea. Se adaugă zeama de lămâie, 100 grame de nucă măcinată și apa minerală. Când compoziția este omogenă se adaugă făina amestecată cu...

Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde

In Supe la 15 Dec 2019

Se curăță: morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii și dovlecelul (care poate fi lăsat cu tot cu coajă) se spală bine, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece și cu sare. Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie și se...

Pilaf cu ardei copti si ceapa verde

In Mancaruri de post la 13 Dec 2019

Ardeii copți se scot din congelator cu o seară înainte, ca să se decongeleze natural. Se va folosi și lichidul lăsat de ardei, la decongelare. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele și se călește foarte puțin în ulei suficient și la foc mic. Ardeii copți...

Branza tofu la grill, cu legume la aburi

In Mancaruri de post la 12 Dec 2019

Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm. Se presară: sare, piper și boia de ardei dulce pe ambele fețe ale feliilor de tofu. Se...

Garnitura de cartofi si ciuperci, la cuptor

In Mancaruri de post la 11 Dec 2019

Se curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare cartof în patru. Usturoiul se curăță, se...

Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)

In Supe la 9 Dec 2019

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este nevoie. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt...

Pizza picanta de post, cu peste

In Pizza la 9 Dec 2019

Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă încă 2-3 minute până ce se absoarbe total în masa aluatului, care devine elastic și...

Reteta veche de desert - Grau fiert

In Mancaruri de post la 8 Dec 2019

Preparare Reteta veche de desert - Grau fiert Grâul (arpacașul) se spală în mai multe ape și se pune la fiert, la foc mic, cu 300-400 ml de apă rece și cu praful de sare. Când se formează spumă, se adună și se aruncă.  Când grâul începe...

Placinte Poale-n brau de post, cu cartofi si ceapa verde

In Mancaruri de post la 8 Dec 2019

Se face un aluat potrivit de moale din: făină albă, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și la urmă, ulei de floarea soarelui, pentru definitivarea aluatului, care trebuie să fie, în final, elastic și nelipicios. Se dă aluatul, acoperit cu un șervet curat, să dospească la...

Salata de rosii cu branza tofu

In Salate la 2 Dec 2019

Salata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte. Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne. Se spală roșiile și se înjumătățesc. Se scurge brânza tofu de lichid, se zvântă și se taie sub formă de cubulețe. Se prăjesc feliile de...

Supa crema de legume, cu tofu si crutoane

In Supe la 2 Dec 2019

Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se...

Desert panettone de post

In Dulciuri la 2 Dec 2019

Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și vanilia, iar sarea se presară pe părțile laterale, ca să nu fie în contact direct cu...

Cosulete aperitiv, cu file de hering

In Peste la 30 Noi 2019

Se spală frunzele de salată și se scurg bine de apă. Se spală roșiile cherry și se feliază lămâia. Se taie chiflele  și se golesc de miez. Se feliază fileul de hering. Se umplu chiflele cu: frunze de salată, felii de hering, roșii, măsline și felii de...

Tocanita de dovlecei

In Mancaruri de post la 29 Noi 2019

Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun, de asemenea, la călit, cu ceapa și usturoiul. Se spală ardeii, se curăță de...

Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi

In Spaghete la 29 Noi 2019

Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. În timp spaghetele fierb, se curăță ciupercile de pielițe și...

Afisate 331 - 360 din 994 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Leu

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]