![Bucataras](/templates/default/v3/img/bucataras-new.png)
publicat la 26.01.2025
publicat la 07.01.2025
publicat la 06.01.2025
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Pizza de post, cu ciupercute intregi
Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă caldă. După încorporarea acestor ingrediente se adaugă o lingură de ulei de floarea soarelui și se mai frământă aluatul 1-2 minute, până ce devine elastic și nelipicios. Se acoperă...
Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post
Cum se prepara Prajitura cu gem si nuca - Reteta delicioasa de post Pentru aluat se mixează margarina cu: zahărul tos, vanilia și sarea. Se adaugă zeama de lămâie, 100 grame de nucă măcinată și apa minerală. Când compoziția este omogenă se adaugă făina amestecată cu...
Supa crema de dovlecel, cu crutoane si ceapa verde
Se curăță: morcovii, pătrunjelul, țelina, cartofii și dovlecelul (care poate fi lăsat cu tot cu coajă) se spală bine, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece și cu sare. Cât timp fierb legumele, se curăță ceapa, se spală, se taie și se...
Pilaf cu ardei copti si ceapa verde
Ardeii copți se scot din congelator cu o seară înainte, ca să se decongeleze natural. Se va folosi și lichidul lăsat de ardei, la decongelare. Se curăță ceapa verde, se spală, se taie rondele și se călește foarte puțin în ulei suficient și la foc mic. Ardeii copți...
Branza tofu la grill, cu legume la aburi
Legumele se curăță, se spală, se porționează și se fierb la aburi, timp de 35-40 de minute. Brânza tofu se strecoară de lichid, se usucă și se taie felii, cu grosimea de 1 cm. Se presară: sare, piper și boia de ardei dulce pe ambele fețe ale feliilor de tofu. Se...
Garnitura de cartofi si ciuperci, la cuptor
Se curăță cepele, se spală, se taie rondele (cea verde) și se feliază cea roșie. Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente și se spală în câteva ape. Se curăță cartofii, se spală și se taie fiecare cartof în patru. Usturoiul se curăță, se...
Supa de rosii, cu ciuperci si orez (de post)
Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este nevoie. Se curăță cepele, se spală, se taie mărunt...
Pizza picanta de post, cu peste
Mai întâi se face aluatul din: făină, sare, drojdie, zahăr și apă caldă. După ce se încorporează aceste ingrediente, se adaugă uleiul și se mai frământă încă 2-3 minute până ce se absoarbe total în masa aluatului, care devine elastic și...
Reteta veche de desert - Grau fiert
Preparare Reteta veche de desert - Grau fiert Grâul (arpacașul) se spală în mai multe ape și se pune la fiert, la foc mic, cu 300-400 ml de apă rece și cu praful de sare. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Când grâul începe...
Placinte Poale-n brau de post, cu cartofi si ceapa verde
Se face un aluat potrivit de moale din: făină albă, sare, drojdie, zahăr, apă caldă și la urmă, ulei de floarea soarelui, pentru definitivarea aluatului, care trebuie să fie, în final, elastic și nelipicios. Se dă aluatul, acoperit cu un șervet curat, să dospească la...
Salata de rosii cu branza tofu
Salata se spală sub jet de apă și se lasă să se zvânte. Se curăță ceapa, se spală și se taie julienne. Se spală roșiile și se înjumătățesc. Se scurge brânza tofu de lichid, se zvântă și se taie sub formă de cubulețe. Se prăjesc feliile de...
Supa crema de legume, cu tofu si crutoane
Legumele (morcovii, pătrunjeii, țelina, usturoiul și cartofii) se curăță, se spală, se taie cubulețe, sau rondele și se pun la fiert, cu 1,5-2 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se...
Desert panettone de post
Se pune făina în vasul pentru frământat, iar în mijlocul ei se face o adâncitură în care se sfărâmițează drojdia proaspătă. Se adaugă zahărul tos și vanilia, iar sarea se presară pe părțile laterale, ca să nu fie în contact direct cu...
Cosulete aperitiv, cu file de hering
Se spală frunzele de salată și se scurg bine de apă. Se spală roșiile cherry și se feliază lămâia. Se taie chiflele și se golesc de miez. Se feliază fileul de hering. Se umplu chiflele cu: frunze de salată, felii de hering, roșii, măsline și felii de...
Tocanita de dovlecei
Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie grosier și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, până ce se înmoaie. Se spală roșiile, se taie cubulețe și se pun, de asemenea, la călit, cu ceapa și usturoiul. Se spală ardeii, se curăță de...
Spaghete cu ciuperci, in sos de usturoi
Pastele se pun la fiert, în apă clocotită cu sare, conform recomandărilor de pe ambalaj. Când sunt gata fierte, spaghetele se strecoară, se clătesc și se lasă în strecurătoare, ca să se scurgă. În timp spaghetele fierb, se curăță ciupercile de pielițe și...
Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post
Cum se prepara Ciorba cu legume si perisoare de ciuperci - Reteta gustoasa de post Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjel, țelină) se curăță, se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Ciupercile se curăță...
Salata Poienita cu ciuperci, de post
Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt fierți, se lasă să se răcorească și se decojesc. Se curăță morcovii și țelina, după care se pun la fiert în apă cu sare. Când legumele sunt fierte, se strecoară de apă și se lasă să se...
Desert prajitura cu blat din albusuri si crema de portocale
Mai întâi se face blatul. Se mixează albușurile cu un praf de sare și când acestea cresc în volum, se adaugă zahărul turnat puțin câte puțin, vanilia, coaja de limetă, iar când compoziția este bine legată, se adaugă, ”în ploaie”...
Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi
Cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de Budinca de broccoli, cu branzeturi: Broccoli se desface în buchețele și se spală sub jet de apă, după care se opărește în apă clocotită cu sare, timp de 3-4 minute. Se strecoară buchețelele de broccoli și se lasă în...
Ciorba de legume, cu broccoli
Rădăcinoasele (morcovi, pătrunjei și țelină) se curăță, se spală, se taie grosier și se pun la fiert cu 4 litri de apă rece. Când se formează spumă, se adună și se aruncă. Se completează cu apă caldă, când este cazul. Se curăță cepele și usturoiul, se...
Pizza cu sunca, ardei si ciuperci
Se face un aluat potrivit de moale și elastic din: făină, drojdie proaspătă, zahăr, sare, apă caldă și ulei, la urmă, pentru definitivare. Se lasă aluatul la dospit, acoperit cu un șervet curat, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece, timp de 30 de minute....
Pizza de casa
Se face mai întâi aluatul din: făină, drojdie, zahăr, sare și apă călduță. După ce se încorporează toate ingredientele, se adaugă uleiul și se frământă timp de 2-3 minute, până ce se absoarbe total în masa aluatului, devenit elastic și...
Desert crema de vanilie cu stafide, la pahar
Stafidele se opăresc timp de 10-15 secunde, se scurg de apă și apoi se țin 10 minute în esență de rom. Se amestecă ingredientele solide (zahărul, vanilia și amidonul) după care se încorporează gălbenușurile. Se mixează și se adaugă treptat laptele. Se dă...
Garnitura de cus-cus, cu ciuperci
Se curăță ceapa și usturoiul, se spală, se taie mărunt și se călesc, în ulei suficient și la foc mic. Se curăță ciupercile de pielițe și de lamele, se spală, se feliază și se adaugă în tigaie, peste legumele călite. Se prepară ciupercile la foc mic, până...
Desert prajitura rasturnata cu pere
Perele se spală, se taie în jumătăți, se curăță de coji, cu un cuțit cu lama subțire și ascuțită, după care, cu o linguriță, sau cu un dispozitiv special, se îndepărtează cotorul/semințele și partea tare, pietroasă/lemnoasă din mijloc. În tava de copt se...
Lasagna cu cartofi si branza sarata
Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata fierți, se lasă să se răcorească, se decojesc și se taie cubulețe (mici). Se adaugă brânza fărâmițată și apoi 3 ouă, sare (dacă mai este nevoie) și piper, după care se omogenizează...
Vinete umplute cu ciuperci si cus-cus
Se curăță ciupercile de pielițe și de filamente, se spală, se scurg de apă și se feliază. Ceapa și usturoiul se curăță, se spală, se taie mărunt și se călesc ușor, în ulei suficient și la foc mic, ca să nu se ardă și să devină amare. Se adaugă ciupercil...
Desert briose cu lamaie
Untul se mixează cu zahărul tos și apoi se adaugă pe rând cele trei gălbenușuri și coaja răzuită de lămâie. Cele trei albușuri se mixează cu praful de sare și după ce au crescut în volum se adaugă vanilia și se continuă mixarea. Se adaugă albușurile...
Salata de cartofi, cu piept de pui si maioneza
Pieptul de pui se spală, se fasonează și se pune la fiert. Se spală cartofii și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc. Se curăță, se spală ceapa și se feliază. Se spală lămâia, se feliază pe...