Clafoutis este un desert clasic frantuzesc, o prajitura cu fructe, o combinatie intre un pandispan si o clatita mai mare. Poti pregati prajitura cu ce fructe preferi: cu zmeura, capsuni, piersici, afine sau orice altceva iti place.
Reteta video, pas cu pas, o gasiti mai sus!
Unge o tava de tarta de 24 cm cu putin unt, presara 2 linguri cu zahar si pune ciresele.
Mixeaza ouale intregi cu un praf de sare, adauga vanilia si treptat zaharul. Bate pana ouale isi tripleaza volumul si obtii o crema deschisa la culoare.
Adauga apoi faina, coaja rasa de lamaie, untul topit si laptele, putin cate putin. Mixeaza la viteza mica, pana obtii o compozitie ca de clatite.
Toarna compozitia in tava, peste fructe si coace prajitura cam 30 de minute, la 180 de grade C, in cuptorul preincalzit inainte.
Micsoreaza apoi la 150 de grade C si mai lasa 10 minute in cuptor, pana se incheaga bine si se rumeneste usor pe margini
Las-o la racit inainte, pudreaz-o cu zahar pudra si ai un desert perfect si foarte usor de facut.