Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleza volumul. Se adauga untul topit, apoi iaurtul si piureul de prune. Prunele mele au fost congelate, dupa ce s-au dezghetat le-am lasat la scurs si apoi le-am pasat cu blenderul vertical si am pastrat putin sirop.Faina se amesteca cu...
Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri de zahar, se adauga coaja de portocala si se fierbe la foc mic, intr-un vas gradat, pana ajunge...
Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii mai groase si se aseaza intr-o cratita, cea in care se va coace tortul. Se poate folosi si o forma detasabila de tort, dar se va pune sub ea o tava (s-ar putea sa curga caramelul si sucul de la mere). Feliile de mere se aseaza in 2-3 straturi,...
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu amidonul cu un tel, apoi se incorporeaza sucul de portocale si se pune la foc miiiiiic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se incalzeste 2-3 secunde la microunde si se...
Se pun stafidele la inmuiat in apa fierbinte.
Se amesteca ingredientele pentru blat, untul sa fie la temperatura camerei, se framanta pana se obtine o bila de aluat, apoi se intinde cu mainile intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Se pune forma la rece.
Se pregateste...
Se dezgheata zmeura si se pune la scurs intr-o strecuratoare, iar siropul lasat se pune deoparte. Se spala stafidele, se oparesc cu apa fiarta, se scurg si se toarna romul peste ele. Se topeste untul, Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu untul topit si racit si cu zaharul. Se incorporeaza...
Se incalzeste cuptorul, se lasa focul mic si se pregateste o tava de 20x30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Fructele se lasa la scurs de zeama, mandarinele se curata de pielite. Se pot folosi ce fructe doriti.
Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se bat cu laptele si zaharul in...
Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider....
Pentru blat, se topeste untul, sa fie lichid si se lasa la racit. Se cerne faina, se adauga sarea, zaharul si laptele, apoi untul topit si se amesteca cu mana pana se obtine o bila de aluat moale si nelipicios. Se intinde cu mana intr-o tava de tarta, se ridica si pe peretii formei, apoi se pune...
Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul pana isi dubleza volumul. Se adauga apa minerala, esenta de rom si apoi faina in ploaie, pana se obtine un aluat de consistenta smantanii. Se unge o tigaie cu ulei si apoi se coc clatitele. Pentru sos, se topeste ciocolata cu frisca, se lasa...
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, cam 10 minute, pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se incorporeaza bine. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza putin cate putin in galbenusuri. La final se amesteca si coaja de portocala. Se ung...
Gutuile se spala, se curata, se taie bucati si se baga la robot, pe discul de razatoare mare(cine n-are se chinuie la razatoare) sau se taie cubulete, fiecare cum prefera. La 3 farfurii adanci pline, cu varf, cu gutui rase, se pun 1,5 kg de zahar.
Zaharul se pune pe foc cu cescuta de apa si se...
Dovleacul se da pe razatoare, apoi se caleste cu 3-4 linguri de zahar si se lasa pe foc pana scade toata zeama si dovleacul este moale. Se poate coace dovleacul in cuptor si apoi mixa. Va este suficienta o cana plina de piure de dovleac. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu scortisoara.
Foaia de...
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.
Blat : Se amesteca uleiul, siropul de zahar ars si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Siropul de zahar l-am facut din...
Se incinge cuptorul si se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Peste albusuri se adauga apa, apoi galbenusurile. Faina se amesteca cu cacao si se pune in ploaie, putin cate putin, peste compozitia de albusuri,...
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.
Se amesteca uleiul, sucul de portocale si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Biscuitii se sfarama la robot, se amesteca cu zaharul, cacao si untul topit si racit. Se amesteca si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se preseaza bine cu lingura sau cu mana.
Pentru umplutura, se amesteca in vasul de la robot toate ingredientele, pana se obtine o...
Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si se mai lasa 1 minut la fiert.
Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza...
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se formeaza o bila, se intinde apoi aluatul cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini.
Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru, apoi se amesteca cu zaharul, faina si scortisoara. Se pune toata umplutura in tava, peste aluat....
Se topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si se adauga ouale rand pe rand, mixand bine dupa fiecare in parte. Cuisoare zdrobite bine, praf, se amesteca cu faina, praful de copt si sarea si se adauga in ploaie in crema de ciocolata, mixand la viteza mica. Se...
Sucul proaspat se mixeaza cu zaharul, coaja de portocala si galbenusurile, apoi se bat la bain-marie pana se umfla si se ingroasa crema. Se pune apoi la racit si se amesteca cu frisca batuta. Se pune vasul in congelator, se scoate apoi din jumatate in jumatate de ora si se bate bine cu mixerul,...
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt.
Se amesteca uleiul, sucul de piersici si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne...
Mai intai se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic. Stafidele se rastoarna in apa clocotita si se lasa asa pana se prepara umplutura.
Pentru blat, se pune faina intr-un castron, in mijloc se pune untul moale taiat cubulete, se adauga si celelelate ingrediente si se framanta un aluat cu...
Se prepara maiintai blatul . Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm.
Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de...
Se mixeaza untul moale cu zaharul adaugat in ploaie si coaja de lamaie. Se adauga apoi treptat cate un galbenus de ou si se mixeaza. Se incorporeaza apoi cate o lingura de branza si una de faina pana se termina toata cantitatea. Eu am folosit 250 g branza de vaci si 125 g crema philadelphia. La...
Branza de vaci (crema de branza) si mascarpone le-am mixat impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra pana am obtinut o crema omogena si pufoasa. Am adaugat apoi vanilia. Am impartit crema in mod egal in patru cupe. Piersicile spalate si fara coaja le-am mixat cu blenderul pana am obtinut...
Caisele se scurg si se lasa intr-o sita.
Pentru blat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face o gramajoara la mijloc si se sparg oul, untul moale se taie cubulete si se aseaza pe margini, se adauga apa calda si se framanta un aluat pana se formeaza o bila. Se pune aluatul la rece 30 de...
Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se unge o forma de tort de 24 cm cu ulei.
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu apa fierbinte, apoi se adauga zaharul fin si cel vanilat, in ploaie, si bate 5 minute pana se albesc si isi maresc volumul. Faina se amesteca cu...
Zaharul se amesteca cu apa si se pune pe foc pana se topeste, amestecand mereu. Atentie, sa nu fiarba! Se adauga apoi gelatina si se amesteca pana se topeste si se lasa putin la racorit.
Intre timp se mixeaza capsunile la blender, apoi se adauga mascarpone si se omogenizeaza bine. Se toarna...
Se amesteca intr-un castron uleiul cu sucul de gutui, galbenusurile si 70 g zahar. Se bat bine cu mixerul 5 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se adauga peste crema cu galbenusuri. Se incorporeaza usor. Ciocolata se taie cu...
Azi va fi o zi trista. Vei ajunge in Africa şi cineva din grupul tau va uita tirbusonul acasa. Va trebui sa supravietuiesti numai cu apa si mancare :(.
Briose cu prune
Ouale se bat bine cu zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleza volumul. Se adauga untul topit, apoi iaurtul si piureul de prune. Prunele mele au fost congelate, dupa ce s-au dezghetat le-am lasat la scurs si apoi le-am pasat cu blenderul vertical si am pastrat putin sirop.Faina se amesteca cu...
Tort joffre cu portocale
Coaja de portocala se curata cu un cutit ascutit de partea alba, se decupeaza cateva stelute si apoi fasii subtiri, fideluta, din restul de coaja. Se pun cei 300 ml apa la fiert cu cele 3 linguri de zahar, se adauga coaja de portocala si se fierbe la foc mic, intr-un vas gradat, pana ajunge...
Tort de mere
Merele se spala si se curata de coaja, se taie felii mai groase si se aseaza intr-o cratita, cea in care se va coace tortul. Se poate folosi si o forma detasabila de tort, dar se va pune sub ea o tava (s-ar putea sa curga caramelul si sucul de la mere). Feliile de mere se aseaza in 2-3 straturi,...
Tort diplomat cu portocale
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si cu amidonul cu un tel, apoi se incorporeaza sucul de portocale si se pune la foc miiiiiic, amestecand continuu pana se ingroasa. Se lasa apoi la racit. Gelatina se hidrateaza cu cateva linguri de apa rece, apoi se incalzeste 2-3 secunde la microunde si se...
Placinta cu branza si stafide
Se pun stafidele la inmuiat in apa fierbinte. Se amesteca ingredientele pentru blat, untul sa fie la temperatura camerei, se framanta pana se obtine o bila de aluat, apoi se intinde cu mainile intr-o tava rotunda si se ridica si pe peretii formei. Se pune forma la rece. Se pregateste...
Cheesecake cu topping de zmeura
Se dezgheata zmeura si se pune la scurs intr-o strecuratoare, iar siropul lasat se pune deoparte. Se spala stafidele, se oparesc cu apa fiarta, se scurg si se toarna romul peste ele. Se topeste untul, Se separa ouale. Se bat galbenusurile cu untul topit si racit si cu zaharul. Se incorporeaza...
Prajitura duet cu fructe
Se incalzeste cuptorul, se lasa focul mic si se pregateste o tava de 20x30 cm si se tapeteaza cu hartie de copt. Fructele se lasa la scurs de zeama, mandarinele se curata de pielite. Se pot folosi ce fructe doriti. Pentru blat, se separa ouale. Galbenusurile se bat cu laptele si zaharul in...
Placinta cu dovleac
Pentru blat, se topeste untul, se lasa la racit. Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se adauga laptele si untul topit si se framanta un aluat fraged, care nu se lipeste de maini. Se intinde cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Se pune tava in frigider....
Tarta cu struguri
Pentru blat, se topeste untul, sa fie lichid si se lasa la racit. Se cerne faina, se adauga sarea, zaharul si laptele, apoi untul topit si se amesteca cu mana pana se obtine o bila de aluat moale si nelipicios. Se intinde cu mana intr-o tava de tarta, se ridica si pe peretii formei, apoi se pune...
Clatite cu sos de ciocolata cu cafea
Se amesteca ouale cu zaharul, zaharul vanilat si uleiul pana isi dubleza volumul. Se adauga apa minerala, esenta de rom si apoi faina in ploaie, pana se obtine un aluat de consistenta smantanii. Se unge o tigaie cu ulei si apoi se coc clatitele. Pentru sos, se topeste ciocolata cu frisca, se lasa...
Savarine
Galbenusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, cam 10 minute, pana se albesc. Se adauga cate o lingura de pesmet si se incorporeaza bine. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se incorporeaza putin cate putin in galbenusuri. La final se amesteca si coaja de portocala. Se ung...
Dulceata de gutui
Gutuile se spala, se curata, se taie bucati si se baga la robot, pe discul de razatoare mare(cine n-are se chinuie la razatoare) sau se taie cubulete, fiecare cum prefera. La 3 farfurii adanci pline, cu varf, cu gutui rase, se pun 1,5 kg de zahar. Zaharul se pune pe foc cu cescuta de apa si se...
Strudel rapid cu dovleac si nuca
Dovleacul se da pe razatoare, apoi se caleste cu 3-4 linguri de zahar si se lasa pe foc pana scade toata zeama si dovleacul este moale. Se poate coace dovleacul in cuptor si apoi mixa. Va este suficienta o cana plina de piure de dovleac. Dupa ce s-a racit, se amesteca cu scortisoara. Foaia de...
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt. Blat : Se amesteca uleiul, siropul de zahar ars si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Siropul de zahar l-am facut din...
Tort Amandina
Se incinge cuptorul si se tapeteaza forma de tort cu ulei si faina. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se freaca bine cu uleiul. Peste albusuri se adauga apa, apoi galbenusurile. Faina se amesteca cu cacao si se pune in ploaie, putin cate putin, peste compozitia de albusuri,...
Tort cu mousse de zmeura si ciocolata
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt. Se amesteca uleiul, sucul de portocale si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se...
Cheesecake cu sos de capsuni
Biscuitii se sfarama la robot, se amesteca cu zaharul, cacao si untul topit si racit. Se amesteca si se toarna compozitia intr-o forma de tort cu pereti detasabili, se preseaza bine cu lingura sau cu mana. Pentru umplutura, se amesteca in vasul de la robot toate ingredientele, pana se obtine o...
Panna cotta cu piersici
Smantana si laptele se pun intr-o craticioara cu fund dublu si se dau in clocot. Aproape de punctul de fierbere se adauga zaharul si se mai lasa 1 minut la fiert. Gelatina se hidrateaza cu 5 linguri apa rece si se lasa 5 minute. Se adauga apoi in amestecul de lapte fierbinte si se omogenizeaza...
Plum pie
Se amesteca ingredientele pentru aluat si se formeaza o bila, se intinde apoi aluatul cu mana intr-o tava rotunda si se ridica si pe margini. Prunele se spala, se scot samburii si se taie in patru, apoi se amesteca cu zaharul, faina si scortisoara. Se pune toata umplutura in tava, peste aluat....
Arome orientale: tort cald de ciocolata, aroma de cuisoare si inghetata de portocale
Se topeste untul impreuna cu ciocolata, apoi se mixeaza impreuna cu zaharul si se adauga ouale rand pe rand, mixand bine dupa fiecare in parte. Cuisoare zdrobite bine, praf, se amesteca cu faina, praful de copt si sarea si se adauga in ploaie in crema de ciocolata, mixand la viteza mica. Se...
Inghetata de portocale
Sucul proaspat se mixeaza cu zaharul, coaja de portocala si galbenusurile, apoi se bat la bain-marie pana se umfla si se ingroasa crema. Se pune apoi la racit si se amesteca cu frisca batuta. Se pune vasul in congelator, se scoate apoi din jumatate in jumatate de ora si se bate bine cu mixerul,...
Tort cu mousse de piersici si ciocolata
Se pregateste mai intai blatul. Se inchige cuptorul la foc mediu spre mic si se tapeteaza o forma de tort cu inel detasabil (24 cm) cu hartie de copt. Se amesteca uleiul, sucul de piersici si galbenusurile cu 80 g de zahar, amestecand cu mixerul. Faina se amesteca cu praful de copt si se cerne...
Prajitura cu branza dulce si stafide
Mai intai se incinge cuptorul si se potriveste la foc mic. Stafidele se rastoarna in apa clocotita si se lasa asa pana se prepara umplutura. Pentru blat, se pune faina intr-un castron, in mijloc se pune untul moale taiat cubulete, se adauga si celelelate ingrediente si se framanta un aluat cu...
Tort cu mousse de visine si ciocolata
Se prepara maiintai blatul . Se incalzeste cuptorul la foc mic si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de tort cu pereti detasabil de diametru 24 cm. Se topeste ciocolata, separat se topeste si untul. Galbenusurile se bat cu 50 gr zahar pana se albesc, albusurile se bat spuma cu restul de...
Lime & cheese pudding
Se mixeaza untul moale cu zaharul adaugat in ploaie si coaja de lamaie. Se adauga apoi treptat cate un galbenus de ou si se mixeaza. Se incorporeaza apoi cate o lingura de branza si una de faina pana se termina toata cantitatea. Eu am folosit 250 g branza de vaci si 125 g crema philadelphia. La...
Crema de mascarpone cu piersici
Branza de vaci (crema de branza) si mascarpone le-am mixat impreuna cu zaharul vanilat si zaharul pudra pana am obtinut o crema omogena si pufoasa. Am adaugat apoi vanilia. Am impartit crema in mod egal in patru cupe. Piersicile spalate si fara coaja le-am mixat cu blenderul pana am obtinut...
Tarta cremoasa cu branza si caise
Caisele se scurg si se lasa intr-o sita. Pentru blat, se amesteca faina cu sarea si zaharul, se face o gramajoara la mijloc si se sparg oul, untul moale se taie cubulete si se aseaza pe margini, se adauga apa calda si se framanta un aluat pana se formeaza o bila. Se pune aluatul la rece 30 de...
Tort racoritor cu capsuni si ricotta
Se incalzeste cuptorul, la foc mic. Se unge o forma de tort de 24 cm cu ulei. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu apa fierbinte, apoi se adauga zaharul fin si cel vanilat, in ploaie, si bate 5 minute pana se albesc si isi maresc volumul. Faina se amesteca cu...
Mousse cu capsuni si mascarpone
Zaharul se amesteca cu apa si se pune pe foc pana se topeste, amestecand mereu. Atentie, sa nu fiarba! Se adauga apoi gelatina si se amesteca pana se topeste si se lasa putin la racorit. Intre timp se mixeaza capsunile la blender, apoi se adauga mascarpone si se omogenizeaza bine. Se toarna...
Briose cu suc de gutui, ciocolata si nuci
Se amesteca intr-un castron uleiul cu sucul de gutui, galbenusurile si 70 g zahar. Se bat bine cu mixerul 5 minute. Se adauga faina amestecata cu praful de copt. Albusurile se bat spuma cu restul de zahar, apoi se adauga peste crema cu galbenusuri. Se incorporeaza usor. Ciocolata se taie cu...