Creveti saganaki

de Gusti in Fructe de mare, 20 Feb 2010 | 26620 vizualizari

 

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day ...

 

INGREDIENTE

  • 500 gr creveti
  • 4-5 catei de usturoi
  • o ceapa medie
  • 500 gr suc de rosii
  • 250 ml vin alb
  • un ardei rosu
  • o lingurita boia de ardei
  • piper
  • sare
  • ulei de masline
  • 1/ 2 sau 1 lingurita tarhon
  • o legatura de marar
  • o foaie de dafin
  • 250 gr brinza feta
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti saganaki:

Azi la prinz pregatim creveti saganaki, o amintire culinara delicioasa din vizita la Atena de Valentine's day. Fotografia deja expusa este facuta la o taverna din Plaka.

Crevetii i-am luat congelati, de la Real. Dar pina incing tigaia, sa intram in atmosfera cu o melodie greceasca :))):

Eu folosesc usturoiul congelat de la Dujardin, din comoditate, astfel ca primul pas in delicioasa reteta este calirea crevetilor in ulei de masline si usturoi. Puneti tigaia la incins, adaugati uleiul de masline, apoi ustoroiul. Crevetii ii pun la citeva minute dupa, direct congelati. Cind incep sa fiarba in sucul propriu adaug vin alb (dulce de obicei) - un pic mai mult de jumatate de pahar.

Si acum, domanelor si dominlooor, Despina Vandi:

Dupa vreo 15 minute, am dat la o parte crevetii de pe foc si i-am scurs de sucul in care au fiert. Apoi am trecut la prepararea sosului. Se pune ceapa (tocata marunt) la calit in ulei de masline pina devine scticloasa si se adauga ardeiul gras (taiat marunt), sucul de rosii, putina apa si vin, plus condimentele: sare, piper, foaia de dafin si tarhonul.

Iar noi continuam cu Elefteria, inca o melodie greceasca super:

Si daca tot avem timp .... Palamakia ...

Am lasat sa fiarba cam 15 minute, timp in care am incins cuptorul si am taiat brinza feta in cubulete. Am mutat compozitia intr-un vas de iena si am pus deasupra brinza. Am dat la cuptor 15-20 de minute. Pentru ca mie imi place sa maninc putin picant, mi-am pregatit separat un ardei iute taiat marunt pentru a-l adauga la final in farfurie

Si acum .. Opa Opa pina se face :)))

Si una mai traditionala ...

Concluzia: a iesit excelent!

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti saganaki" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Creveti cu sparanghel si ciuperci sote