publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
publicat la 09.02.2024
Noaptea trecută ţi-a adus un motiv de mare bucurie descătuşată. În sfârşit, nu mai trebuie să-ţi ascunzi pasiunea pentru filmele indiene. Pune afişul cu rajcapur deasupra biroului şi dă tare empetreiul cu vagabondu’.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu agrise verzi
Agrisele se curata, se spala, se pun intr-un castron si se presara cu 2 linguri de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga laptele, uleiul si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se...
Desert prajitura cu rubarba
Tijele de rubarba se curata de stratul exterior, se spala, se taie in bucati de 2 centimetri, se pun intr-un castron si se presara cu o lingura de zahar. Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si zaharul vanilat pana se topeste. Se adauga laptele, uleiul si se amesteca. Se adauga...
Desert galuste cu caise
Cartofii se fierb in coaja. Se curata fierbinti de coaja si se dau imediat pe razatoare sau se paseaza cu telul de facut piure. Se toarna uleiul si se amesteca bine, bine si cu un praf de sare. Se lasa apoi sa se raceasca. Zaharul se amesteca cu zaharul vanilat. Caisele se aleg...
Desert rasturnica cu caise
Caisele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 100 g, se amesteca cu doua plicuri zahar vanilat. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt, se presara zaharul amestecat cu zaharul vanilat pe toata suprafata ei. Se asaza caisele cu pielita in sus, una langa alta, cu...
Desert prajitura cu coacaze
Fructele se spala si se lasa la scurs. Se pune intr-un castron faina, zaharul, oul, uleiul si se amesteca bine. Se adauga laptele batut si se omogenizeaza. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se presara fructele uniform. Se pune la cuptor la foc mediu,...
Salam de biscuiţi, reţetă adaptata
Salam de biscuiţi, reţetă adaptata Se fierbe laptele cu zaharul si cacaua, 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Se rup deasupra si...
Desert gogosi la lingura
Toate ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei. Intr-un castron, se mixeaza ouale cu sarea, untul si drojdia cam 5 minute. Se adauga laptele caldut, zaharul vanilat, coaja si zeama de lamaie. Se adauga faina si se omogeniseaza cu mixerul la viteza mica. Se lasa 25-30 minute...
Desert chec din albusuri cu nuca si stafide - 700 -
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine ferma. Se adauga uleiul si doar 9 linguri de faina amestecata cu praful de copt. Dopa ce se mixeza bine se pune deoparte intr-un castron aproximativ o cana din aluat care se...
Desert minitarte cu mere
Aluatul se lasa la decongelat. Merele se curata de coaja si se rad pe razatoarea mare. Se pun la calit intr-o cratita, cu zaharul, pana scade toata zeama 25-30 minute. Se amesteca scortisoara dupa gust si se lasa la racit. Foaia de aluat se taie in patrate potrivite fata de marimea...
Langosi unguresti
Se dizolva drajdia in putin lapte caldut, 1 lingurita de zahar si 2 linguri de faina. Se lasa 10-15 minute la crescut. Se pune intr-un castron faina, sarea, drojdia crescuta, smantana, laptele caldut si se amesteca bine. Se framanta pana la omogenizarea ingredientelor (5-7 minute). Se...
Trigoane cu mere
Foile de placinta se lasa la decongelat. Merele se spala, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mare. Se pun intr-o cratita, se adauga zaharul si se fierb 15-20 minute, amestecand continuu pana se evapora toata zeama lasata de mere. Se amesteca cu scortisoara si se lasa la racit....
Chec alb cu lamaie
Se bat albusurile cu un praf de sare pana devin dense. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana devine lucioasa. Se adauga uleiul, zeama si coaja rasa de lamaie si se omogenizeaza. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza. Se tapeteaza o forma de...
Tort neornat
Pentru blat se bat albusurile cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana devine o crema lucioasa. Se adauga galbenusurile si se omogenizeaza. Se adauga faina si se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare. Se toarna intr-o forma unsa cu unt si se coace in...
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii
Salam de biscuiţi, reţetă cu eugenii Se fierbe laptele cu zaharul si cacao 3-4 minute. Se opreste focul si se pune untul, zaharul vanilat si esenta de rom. Se amesteca pana la topirea untului. Se maruntesc biscuitii si se pun intr-un castron mai mare. Se rup deasupra si...
Rulouri cu dovleac
Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in...
Pateuri cu dovleac
Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in...
Impletita cu dovleac
Aluatul se lasa la dezghetat. Intai se prepara umplutura ca sa aiba timp sa se raceasca. Dovleacul se curata de seminte si coaja si se da pe razatoarea mare. Se amesteca cu zaharul, untul si sarea si se pune la foc potrivit intr-o cratita. Nu se pune apa. Se amesteca din cand in...
Pernute cu ciocolata si gem
Aluatul se lasa la decongelat, de preferat in frigider. Se pune o foaie de aluat pe blatul de lucru dat cu faina si se netezeste cu sucitorul. Se taie in 24 bucati. (au fost cam mici si m-am chinuit cu ele) Se pune o lingurita de nutella sau gem pe fiecare bucata. Se unge pe margini...
Tort de biscuiti
Miezul de nuca se prajeste 5 minute si se zdrobeste. Biscuitii se maruntesc. Stafidele se hidrateaza in apa calduta. Rahatul se taie patratele potrivite. Dulceata se pune intr-o sita si se lasa sa se scurga zeama. Se pun la fiert laptele cu zaharul si cacaoa pentru 5 minute. Se...
Prajitura din albusuri cu cacao si stafide
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat su se mixeaza pana devine tare si lucioasa. Se pune uleiul si coaja de lamaie si se omogenizeaza. Faina se amesteca cu praful de copt, se pune peste albusuri si se omogenizeaza cu o spatula de jos in sus....
Gogosi cu smantana
Se amesteca drojdia cu sarea, zaharul, zaharul vanilat, laptele caldut, doua linguri de faina si se lasa la dospit 15-20 minute. Restul de faina o punem intr-un castron mare. Se toarna maiaua peste faina, se adauga smantana la temperatura camerei, coaja de lamane si ouale batute. Se...
Chec pufos simplu
Se separa ouale. Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat. Se adauga uleiul si laptele si se mixeaza in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de lamaie. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga 75g zahar si...
Chec pufos
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza bine cu un praf de sare. Se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza pana se intareste. Se mixeaza galbenusurile cu cate o lingura de ulei ca la maioneza. Se adauga peste albusurile batute si se amesteca usor cu o...
Prajitura rasturnata cu capsuni si biscuiti
Capsunile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare sa se scurga de seara pana dimineata. Se unge o tava termorezistenta cu unt. (diametrul de 26 cm) Biscuitii se sfarama in robot si se pun in tava uniform pe toata suprafata. Peste biscuiti se pun capsunile intregi (ale mele erau mici)...
Chec pufos cu portocale
Se separa ouale. Se amesteca galbenusurile cu cu 50g zahar si zaharul vanilat. Se adauga uleiul si sucul de portocale si se mixeaza in continuare. Se pune faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit coaja rasa de portocala. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, se adauga...
Desert prajitura cu branza si jeleu de visine
Visinele se lasa la decongelat intr-o strecuratoare. Se amesteca cu mixerul intr-un castron ouale, zaharul si zaharul vanilat. Se adauga branza, coaja rasa de lamaie si margarina taiata cubulete si se mixeaza in continuare. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si grisul si se...
Negresa cu lapte de cocos si visine
Visinile se lasa la dezghetat intr-o strecuratoare. Laptele de cocos se agita bine inainte de a deschide conserva, se deschide si se toarna intr-un castron. Se adauga zaharul si coaja de lamaie si se mixeaza pana se topeste zaharul. Se adauga uleiul si zeama de lamaie si se mixeaza in...
Prajitura cu capsuni a la Buni
Capsunile se lasa la decongelat in frigider de pe o zi pe alta intr-o strecuratoare pentru a se scurge zeama. Se mixeaza zaharul si zaharul vanilat cu ouale pana isi dubleaza volumul. Se adauga uleiul, laptele batut mixand in continuare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga...
Baclava
Foile se lasa la dezghetat. Nuca se prajeste putin, se sufla de coji si se lasa la racit. Rece se macina, fin sau mai mare, si se amesteca cu scortisoara si nucsoara. Eu am macinat-o fin din cauza de mafturosi. Eu am avut 12 foi in pachet si am zis sa fac 5 straturi impartind foile asa:...
Clatite cu banane
Pana sa adun toate ingredientele a "disparut" o banana asa ca am fost nevoit sa fac reteta jumatate. Bananele se decojesc si se mixeaza cu zeama de lamaie. Se mixeaza ouale cu un praf sare si cu zaharul. Se adauga uleiul si compozitia de banane. Se adauga chefirul, coaja...