Untul(la temperatura camerei) l-am taiat cubulete si l-am pus intr-un castron cu sarea si indulcitorul(zaharul).Am mixat pana a devenit un amestec cremos.Am adaugat mierea,vanilia si laptele si am mixat pana am omogenizat.Daca folositi ciocolata,adaugati si mixati scurt. Faina am amestecat-o cu...
Bananele se zdrobesc cu furculita. se adauga fulgii de ovaz si praful de sare. se adauga stafidele si fulgii de ciocolata.se omogenizeaza bine compozitia.Cu ajutorul unei linguri,punem pe hartia de copt,la distanta intre ele. Bagam la cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 15 minute. Dupa ce...
Mixam branza dulce cu zaharul, adaugam smantana cu iaurtul si mixam in continuare. Punem si ciocolata rasa, untul topit, amestecam. Adaugam vanilia, grisul si faina si amestecam usor. La final adaugam stafidele pe care le-am tinut aproximativ 10 minute in esenta de rom. Punem totul intr-o tava...
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele in fir subtire si mixam in continuare. Punem la foc mic pana se ingroasa putin (maxim 6-7 minute). Aveti grija sa nu lasati mai mult pt ca se taie. Luam de pe foc si adaugam vanilia. Amestecam si lasam sa se raceasca. Batem...
Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel.
Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in...
Blat : Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam faina impreuna cu cacaoa si amestecam incet cu o lingura. Punem blatul la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii si-l lasam la racit.
Crema Hidratam gelatina in 50 ml lapte dulce. Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de...
Rupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare. Ciocolata o pastram in timpul operatiunii deasupra vasului cu apa clocotita ca sa nu se intareasca.
Pregatim din timp frunzele. Le spalam si le uscam. Cu o lingurita punem ciocolata topita pe dosul frunzei. O...
M-am inspirat de aici. Daca prajiturica Ancai arata demential,eu am facut un rateu de toata frumusetea. Dar gustoasa...Macar atat. Nu stiu unde am gresit,ca am urmat instructiunile intocmai.Foile le-am insiropat ca au necesitat.Crema 1 mi-a iesit destul de moale. Important e ca s-a terminat. :)...
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie. Zaharul se caramelizeaza la foc mic,apoi se adauga apa.Se fierbe in continuare pana se topeste tot zaharul.Dam deoparte,adaugam pesmetul de biscuiti si amestecam. Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana.
Crema de lapte praf...
Pt aceasta reteta,m-am inspirat de aici . Reteta initiala este cu 5 linguri de indulcitor, dar sincer,pt mine este foooarte dulce. Asa ca, data viitoare va fi cu 3, maxim 4 linguri de indulcitor.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu...
Blat
Batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.Amestecam usor si punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute.Topim ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri ulei si adaugam peste...
Am vazut reteta aici .Mi-am zis,gata,"o fur." Si asa am facut. Fie-mea,dupa ce a mancat a zis.."E geniala! Intra la favorite!"
Blat
Biscuitii ii maruntim la robot.Peste ei adaugam untul topit.Amestecam si punem compozitia formata intr-o tava cu pereti detasabili...
Intr-un bol punem faina. Adaugam untul taiat cubulete,zaharul pudra,coaja de lamaie sau portocala. Framantam.Adaugam apoi ouale batute cu furculita si continuam framantarea pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pt 30 de minute. Intre...
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine lucioasa.Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul,apoi faina si praful de copt. Se amesteca cu miscari usoare.Se tapeteaza tava de tort cu pereti detasabili cu ulei si faina,se pune aluatul...
Ouale se bat cu zaharul si praful de sare. Peste ele adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Tot acum punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Turnam totul peste faina cernuta si framantam pana se incorporeaza toata.
Adaugam putin cate putin uleiul incins si framantam in...
Se bat ouale cu praful de sare,se adauga laptele si apa minerala,apoi faina in ploaie amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase.
Se incinge bine intr-o tigaie uleiul,se scurge surplusul. Cu un polonic,punem compozitie in tigaie si rasucim sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Prajim pe...
Aluatul se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata. Se imparte foaia in doua si se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu putina faina. Dupa ce ati intins-o cat marimea tavii,se infasoara foaia pe sucitor si se aseaza in tava unsa cu unt.
Umplutura se face din toate ingredientele....
Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand devine auriu se adauga untul si nuca. Se omogenizeaza bine,apoi se adauga imediat galbenusurile si se mai amesteca putin. Se ia de pe foc,iar cand s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma. Se umplu foile de napolitana,iar deasupra lor se...
Blatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand cu o paleta. Punem apoi faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se amesteca bine.Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau puneti hartie de...
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga uleiul,se amesteca usor,apoi se adauga faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca cu grija de sus in jos. Se pune coaja de lamaie si vanilia. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si se pun...
Tapetam o forma de chec cu folie alimentara. Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot .
Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot....
Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite.
Eu tai...
Se spala orezul si se pune in apa la fiert. Cand e pe jumatate fiert, se strecoara si se pune in lapte. Se pune pe foc. Amestecam, adaugam zahar dupa gust si zahar vanilat. Optional mai puteti pune coaja de lamaie rasa. Cand e fiert in totalitate si laptele a scazut se pune in boluri si se...
Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel.
Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in...
Blatul
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se mixeaza foarte putin.Se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.Apoi se incorporeaza foarte incet albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava tapetata cu...
Pt Blat
Se prajesc nucile pt 5-10 minute.Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o spuma,se adauga faina,praful de copt si vanilia,plus nucile maruntite si se da la cuptorul incins pt. 40-50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate si se lasa la racit.
Crema de cacao
Se bate oul cu...
Blat
Intr-un bol mai mare se bat ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema groasa de culoare deschisa care isi tripleaza volumul. Se foloseste mixerul.Se adauga faina,amidonul,pudra de cacao. Faina se adauga si se amesteca cu grija pt ca aluatul sa se mentina aerat.Se tapeteaza taca cu...
Blat
Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna...
Se pune gelatina sa se dizolve in laptele rece cca 5 minute.Intre timp se pune frisca cu zaharul pe foc. Nu se fierb! Cand da semne ca incepe sa fiarba,se toarna gelatina cu laptele. Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune vanilia dupa gust si se toarna in forme de silicon.Se dau la rece pt...
Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte...
Biscuiti cu fulgi si faina de ovaz
Untul(la temperatura camerei) l-am taiat cubulete si l-am pus intr-un castron cu sarea si indulcitorul(zaharul).Am mixat pana a devenit un amestec cremos.Am adaugat mierea,vanilia si laptele si am mixat pana am omogenizat.Daca folositi ciocolata,adaugati si mixati scurt. Faina am amestecat-o cu...
Biscuiti cu fulgi de ovaz si banane
Bananele se zdrobesc cu furculita. se adauga fulgii de ovaz si praful de sare. se adauga stafidele si fulgii de ciocolata.se omogenizeaza bine compozitia.Cu ajutorul unei linguri,punem pe hartia de copt,la distanta intre ele. Bagam la cuptorul preincalzit si coacem aproximativ 15 minute. Dupa ce...
Pasca fara aluat
Mixam branza dulce cu zaharul, adaugam smantana cu iaurtul si mixam in continuare. Punem si ciocolata rasa, untul topit, amestecam. Adaugam vanilia, grisul si faina si amestecam usor. La final adaugam stafidele pe care le-am tinut aproximativ 10 minute in esenta de rom. Punem totul intr-o tava...
Inghetata de vanilie
Galbenusurile le mixam cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam laptele in fir subtire si mixam in continuare. Punem la foc mic pana se ingroasa putin (maxim 6-7 minute). Aveti grija sa nu lasati mai mult pt ca se taie. Luam de pe foc si adaugam vanilia. Amestecam si lasam sa se raceasca. Batem...
Cozonaci cu rahat si nuca
Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in...
Tort Festiv
Blat : Batem albusurile spuma cu zaharul, adaugam faina impreuna cu cacaoa si amestecam incet cu o lingura. Punem blatul la cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii si-l lasam la racit. Crema Hidratam gelatina in 50 ml lapte dulce. Amestecam laptele condensat cu mierea si restul de...
Frunze de ciocolata pt decor
Rupem ciocolata bucatele si o topim pe baie de aburi. Amestecam pana la omogenizare. Ciocolata o pastram in timpul operatiunii deasupra vasului cu apa clocotita ca sa nu se intareasca. Pregatim din timp frunzele. Le spalam si le uscam. Cu o lingurita punem ciocolata topita pe dosul frunzei. O...
Prajitura de post
M-am inspirat de aici. Daca prajiturica Ancai arata demential,eu am facut un rateu de toata frumusetea. Dar gustoasa...Macar atat. Nu stiu unde am gresit,ca am urmat instructiunile intocmai.Foile le-am insiropat ca au necesitat.Crema 1 mi-a iesit destul de moale. Important e ca s-a terminat. :)...
Rulada cu biscuiti si crema de lapte praf in foaie de napolitana
Biscuitii se macina in robotul de bucatarie. Zaharul se caramelizeaza la foc mic,apoi se adauga apa.Se fierbe in continuare pana se topeste tot zaharul.Dam deoparte,adaugam pesmetul de biscuiti si amestecam. Crema obtinuta se intinde imediat peste foaia de napolitana. Crema de lapte praf...
Prajitura Desteapta-Dukan
Pt aceasta reteta,m-am inspirat de aici . Reteta initiala este cu 5 linguri de indulcitor, dar sincer,pt mine este foooarte dulce. Asa ca, data viitoare va fi cu 3, maxim 4 linguri de indulcitor. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma tare. Galbenusurile le amestecam cu...
Prajitura Snikers
Blat Batem albusurile spuma cu zaharul. Adaugam nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt.Amestecam usor si punem aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit pt 20 de minute.Topim ciocolata alba pe baie de aburi cu 2-3 linguri ulei si adaugam peste...
Cheescake
Am vazut reteta aici .Mi-am zis,gata,"o fur." Si asa am facut. Fie-mea,dupa ce a mancat a zis.."E geniala! Intra la favorite!" Blat Biscuitii ii maruntim la robot.Peste ei adaugam untul topit.Amestecam si punem compozitia formata intr-o tava cu pereti detasabili...
Tarta cu mere
Intr-un bol punem faina. Adaugam untul taiat cubulete,zaharul pudra,coaja de lamaie sau portocala. Framantam.Adaugam apoi ouale batute cu furculita si continuam framantarea pana se incorporeaza bine toate ingredientele. Punem aluatul in folie de plastic si dam la frigider pt 30 de minute. Intre...
Tort cu iaurt,frisca si visine
Se bat albusurile spuma cu un praf de sare,se adauga zaharul si se bat in continuare pana spuma devine lucioasa.Se adauga galbenusurile amestecate cu uleiul,apoi faina si praful de copt. Se amesteca cu miscari usoare.Se tapeteaza tava de tort cu pereti detasabili cu ulei si faina,se pune aluatul...
Cornuri cu nuca si ciocolata
Ouale se bat cu zaharul si praful de sare. Peste ele adaugam laptele caldut in care am dizolvat drojdia. Tot acum punem si esenta de vanilie si coaja de lamaie. Turnam totul peste faina cernuta si framantam pana se incorporeaza toata. Adaugam putin cate putin uleiul incins si framantam in...
Clatite cu branza dulce si stafide (la cuptor)
Se bat ouale cu praful de sare,se adauga laptele si apa minerala,apoi faina in ploaie amestecand cu telul sa nu se faca cocoloase. Se incinge bine intr-o tigaie uleiul,se scurge surplusul. Cu un polonic,punem compozitie in tigaie si rasucim sa se intinda pe toata suprafata tigaii. Prajim pe...
Placinta cu branza dulce si stafide
Aluatul se lasa la temperatura camerei pana se dezgheata. Se imparte foaia in doua si se intinde cu sucitorul pe masa presarata cu putina faina. Dupa ce ati intins-o cat marimea tavii,se infasoara foaia pe sucitor si se aseaza in tava unsa cu unt. Umplutura se face din toate ingredientele....
Foi de napolitana cu crema nuga
Zaharul se caramelizeaza la foc mic. Cand devine auriu se adauga untul si nuca. Se omogenizeaza bine,apoi se adauga imediat galbenusurile si se mai amesteca putin. Se ia de pe foc,iar cand s-a racorit putin se adauga albusurile batute spuma. Se umplu foile de napolitana,iar deasupra lor se...
Tort caramel
Blatul Albusurile se bat spuma cu zaharul pudra si apa rece.Se adauga galbenusurile pe rand, amestecand cu o paleta. Punem apoi faina amestecata cu plicurile de budinca si praful de copt si se amesteca bine.Punem compozitia obtinuta intr-o tava unsa si tapetata cu faina (sau puneti hartie de...
Chec din albusuri
Se bat albusurile spuma,se adauga zaharul si se bate in continuare. Se adauga uleiul,se amesteca usor,apoi se adauga faina amestecata cu nuca macinata si praful de copt. Se amesteca cu grija de sus in jos. Se pune coaja de lamaie si vanilia. Se tapeteaza o tava de chec cu hartie de copt si se pun...
Prajitura cu piersici, iaurt si frisca
Tapetam o forma de chec cu folie alimentara. Piscoturile le trecem prin sucul stors din compot si cu ele tapetam marginile formei de chec. Taiem putin din fiecare piscot . Gelatina o hidratam in 200 ml suc din compot, timp de 10 minute, apoi o topim pe foc mic, fara a o da in clocot....
Placinta cu dovleac
Se freaca ouale cu zaharul,se adauga uleiul putin cate putin si se amesteca pana la omogenizare. Se amesteca faina cu praful de copt si se pune peste amestecul precedent alternand cu laptele.Aluatul trebuie sa curga cand este luat cu lingura,dar sa fie mai gros decat cel de clatite. Eu tai...
Orez cu lapte
Se spala orezul si se pune in apa la fiert. Cand e pe jumatate fiert, se strecoara si se pune in lapte. Se pune pe foc. Amestecam, adaugam zahar dupa gust si zahar vanilat. Optional mai puteti pune coaja de lamaie rasa. Cand e fiert in totalitate si laptele a scazut se pune in boluri si se...
Cozonaci
Se cerne faina. Intr-un vas se incalzeste laptele cu toata cantitatea de zahar si esentele. Se lasa la racit. Cuptorul trebuie sa fie incalzit ,ca si in bucatarie de altfel. Se pregateste maiaua. Drojdia se topeste cu o lingura de zahar+2 linguri faina+2-3 linguri lapte. Se lasa la crescut in...
Prajitura Fanta
Blatul Galbenusurile se amesteca cu zaharul,se mixeaza foarte putin.Se adauga uleiul cate putin si se mixeaza pana se omogenizeaza.Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si pudra de cacao.Apoi se incorporeaza foarte incet albusurile batute spuma.Se pune aluatul in tava tapetata cu...
Prajitura cu nuci
Pt Blat Se prajesc nucile pt 5-10 minute.Se bat ouale cu zaharul pana se obtine o spuma,se adauga faina,praful de copt si vanilia,plus nucile maruntite si se da la cuptorul incins pt. 40-50 de minute.Dupa ce s-a copt,se scoate si se lasa la racit. Crema de cacao Se bate oul cu...
Rulada Padurea Neagra
Blat Intr-un bol mai mare se bat ouale cu zaharul pana cand se obtine o crema groasa de culoare deschisa care isi tripleaza volumul. Se foloseste mixerul.Se adauga faina,amidonul,pudra de cacao. Faina se adauga si se amesteca cu grija pt ca aluatul sa se mentina aerat.Se tapeteaza taca cu...
Prajitura Deliciu
Blat Se bat albusurile spuma,se adauga treptat zaharul. Faina,pesmetul,nuca macinata si praful de copt,se amesteca si se pun peste albusuri.Nuca maruntita(cele 300 gr) se aseaja pe hartie de copt in tava si peste se pune aluatul. Se baga la cuptorul preincalzit. Dupa ce s-a copt,se rastoarna...
Panna - cotta
Se pune gelatina sa se dizolve in laptele rece cca 5 minute.Intre timp se pune frisca cu zaharul pe foc. Nu se fierb! Cand da semne ca incepe sa fiarba,se toarna gelatina cu laptele. Se amesteca bine si se ia de pe foc.Se pune vanilia dupa gust si se toarna in forme de silicon.Se dau la rece pt...
Sos caramel
Se caramelizeaza zaharul la foc mic. Aveti grija sa nu se arda,pt ca devine amar. Culoarea trebuie sa fie aurie. Cand s-a caramelizat in totalitate,se pune untul amestecand continuu pana se topeste.Se adauga apoi frisca asi se continua amestecarea pana devine totul omogen. Se amesteca foarte...