publicat la 01.11.2024
publicat la 01.11.2024
publicat la 16.10.2024
De data asta nu mai scapi fiindca cineva o sa nimereasca. Dupa doar doua incercari, cifrul de la centura de castitate. Desi te temi de ce va urma, la final esti chiar incantat/ a sa-ti schimbi statusul pe facebook in “It’s complicated”.
Bucataras.ro
[email protected]
Reteta de urzici - varianta ce-am visat azi noapte
Iata cum se prepara Reteta de urzici M-am trezit de dimineata, vorba aia '' ziua buna se cunoaste de dimineata", m-am apucat sa culeg urzicile, treaba migaloasa, am incercat sa le culeg cat mai curate, fara paie, frunzulite si gazulite. Apoi m-am dus sa scot ceapa verde, asa am eliberat...
Ghebe cu usturoi la cuptor
Am facut un tur al gradinii si am gasit ghebe, astea-s ghebe de gradina nu de padure...:)))))).... Le-am adunat, le-am curatat si spalat bine apoi le-am asezat in tava, am presarat sare, piper, usturoi taiat rondele si un pic de ulei. Am bagat tava la cuptor pentru cca 35-40 min. Un deliciu de...
Lipii cu cartof si verdeata (lipii martiene)
Mai intai curatam, spalam si taiem cartofii cubulete, ii punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem si ii pasam bine ca la piure. Ii lasam sa se raceasca putin, cat timp noi pregatim verdeturile. Curatam ceapa si usturoiul, le taiem marunt, culegem patrunjelul ( pentru ca avem...
Mancare de stevie
Mai intai culegem stevia, o curatam si o spalam bine, apoi turnam apa fiarta peste ea sa o oparim putin, apoi o taiem mai marunt. Ceapa verde o curatam si o taiem mai marunt, apoi o punem la calit intr-o cratita cu ulei incins. Presaram putina sare peste ceapa calita,apoi adaugam si delikat-ul...
Iahnie de fasole la wok- reteta duo
Fasolea am ales-o si am spalat-o, apoi am pus-o in apa rece sa se inmoaie pana dimineata. Dimineata am scurs apa, am pus fasolea in oala si am adaugat apa cat sa treaca de o palma peste fasole, am lasat-o sa fiarba. Dupa ce a dat in 2-3 clocote, am schimbat apa si am pus din nou la...
Tocana cu bureti vineciori la tuci
Mai intai spalam si curatam bine buretii de impuritati, apoi ii taiem bucati mai mari. Curatam ceapa verde o spalam si o taiem marunt. Punem tuciul pe foc cu uleiul si lasam sa se incinga, apoi adaugam ceapa si un praf de sare, lasam sa se caleasca cca 10 min, apoi adaugam buretii si...
Spanac cu ciuperci varianta mamei
Prazul si ceapa se curata si se taie marunt. Se pune ulei intr-o tigaie ( sau unt daca e de dulce) si se adauga prazul si ceapa, se calesc pana se inmoaie bine prazul, se adauga o lingurita delikat legume , se amesteca bine. Dupa ce sunt bine calite ceapa si prazul se adauga 1/2 ceasca cu...
Tocana de praz cu ciuperci brune in aluat de paine
Aluatul : Intr-un castron cernem faina, facem o scobitura la mijloc si punem drojdia uscata, zaharul si amestecam cu laptele caldut, lasam sa creasca cca. 10 min, apoi adaugam sarea, uleiul si apa calduta si incepem sa framantam pana obtinem un aluat nelipicios. Aluatul il framantam cca. 30 ...
Tocana de cartofi cu sos de ardei capia, la tuci
Mai intai, ne pregatim ingredientele, curatam cartofii de coaja, ii spalam si ii taiem cubulete mai mari, ceapa o curatam, spalam si o taiem solzisori. Punem tuciuletul pe foc, lasam sa se incinga, adaugam ulei ( cca 100 ml), punem ceapa un pic de sare si o lasam sa se caleasca, apoi adaugam...
Spanac cu legume la wok
Mai intai am curatat spanacul de cozi si l-am spalat foarte bine sub jet de apa, apoi l-am taiat mai marunt. Am curatat ceapa si am taiat-o marunt, morcovul si pastarnacul curatat si dat pe razatoarea mare, iar ardeiul taiat cubulete. Am pus tigaia wok pe foc, am lasat-o sa se incinga, am adaugat...
Bureti vineciori cu usturoi
Mai intai spalam bine buretii sub jet de apa sa cada toate impuritatile. Apoi ii asezam intr-un vas de ceramica, presaram delikat, piper, apoi adaugam uleiul si apa si dam la cuptor cca 30 min. Curatam usturoiul si apoi il zdrobim, dupa 30 min scoatem vasul din cuptor si presaram usturoiul,...
Orez cu legume
Mai intai punem la fiert orezul.Intr-o cratita, punem orezul spalat si adaugam 3 cani de apa (masuram cu aceiasi cana si orezul si apa), adaugam un praf de sare si lasam sa fiarba la foc lent pana este absorbita toata apa.Cat timp se fierbe orezul ne ocupam de legume. Le spalam curatam si taiem...
Bureti de prun cu usturoi verde
Mai intai spalam bine buretii de impuritati si ii verificam sa fie buni, adica sa nu aiba viermisori. fiind foarte mici nu am avut probleme cu ei.Curatam si taiem marunt usturoiul si il punem in tigaia wok dupa ce uleiul s-a incins, adaugam si buretii, presaram putina sare si acoperim cu un capac...
Tocana de cartofi cu ceapa verde, la cuptor
Curatam cartofii si ii taiem in patru. Ceapa verde o taiem marunt. Punem o cratita pe foc sa se incinga, adaugam ulei, nu foarte mult, apoi adaugam ceapa verde, un praf de sare, apoia daugam si legumele deshidratate, amestecam si lasam la calit 5-6 min. Apoi adaugam rosiile, cartofii si...
Tocana cu ceapa verde si fasole boabe
Mai intai alegem fasolea si o punem la fiert, schimbam apa de 2-3 ori, cand a fiert o scoatem din apa. Separat taiem marunt ceapa verde, ardeiul il taiem cubulete iar morcovul il dam pe razatoarea mare. Intr-o cratita punem ulei ( nu foare mult cat sa calim legumele), lasam sa se incinga si...
Tocanita cu ciuperci brune
Mai intai pregatim ingredientele.Curatam ceapa,o spalam si o taiem marunt.Ardeiul il curatam de seminte si nervuri si-l taiem cubulete mici.Ciupercile le spalam si le taiem in 2 sau 4,depinde de cat de mari sunt.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si apoi ceapa si...
Tarta cu spanac si soia
Lasam sa se dezghete aluatul la temperatura camerei si pregatim umplutura. Spanacul in curatam si il spalam de impuritati, il lasam sa se scurga de apa. Morcovul curatat il radem pe razatoarea mica si ceapa o taiem marunt. Intr-o cratita punem soia, o lingurita de granule legume si turnam apa...
Orez natur cu ciuperci
Intr-un vas de yena am pus uleiul de masline,orezul si am turnat apa,am pus vasul la foc mediu si am lasat sa fiarba pana ascazut apa si orezul a fiert.Separat am ras morcovul,am taiat ceapa marunt,ciupercile le-am curatat si taiat in bucatele potrivite.Am pus tigaia pe foc cu ceapa si morcovul...
Tocana de cartofi ( chioara)
Mai intai pregatim legumele,curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi aproximativ egale.Ceapa o curatam si o taiem marunt,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si apoi ceapa,ardeiul si lingurita de delikat,amestecam bine si lasam la...
Iahnie de fasole cu sos de ardei si rosii
Alegem fasolea si o punem in apa de seara,sa se inmoaie.A doua zi o punem la fiert si schimbam apa de 3 ori.Lasam sa fiarba pana ce bobul este bine patruns.Ceapa o curatam si o taiem marunt.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si ceapa.Calim ceapa pana devine...
Supa de rosii cu taitei de casa
Mai intai punem rosiile in apa clocotita ,2-3 min,apoi le decojim ,le taiem si le punem in robot si le mixam.Curatam legumele,morcovul il dam pe razatoarea mica,ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete.Punem o oala pe foc,turnam un pic de ulei si punem la calit legumele,cand s-au inmuiat,le punem...
Ghiveci cu legume
Mai intai ne pregatim toate legumele, spalate, taiate, unele rondele, altele pestisor, altele julien. Dupa ce le-am taiat pe toate le dam un praf de sare si piper. Luam un vas de yena incapator, punem o lingura de ulei si ungem tot vasul, apoi asezam legumele alternand. Am inceput cu dovlecel,...
Iahnie de fasole
Fasolea se pune la inmuiat in apa rece de seara.Dimineata o punem la fiert si schimbam apa in 2-3 randuri.Ceapa o curatam ,spalam si taiem marunt,telina o dam pe razatoarea mare iar ardeiul il taiem cubulete.Punem ulei la incins intr-o cratita apoi adaugam ceapa,ardeiul si telina,saram cu un praf...
Ciorba de fasole boabe-de post
Fasolea o punem de seara la inmuiat in apa rece.A doua zi dis-de dimineata,ca sa fiarba linistita si nestresata,se pune la fiert,se schimba apa de 2-3 ori.Morcovul,pastranacul si telina le curatam ,spalam si le dam pe razatoarea mare.Ceapata verde o tocam marunt,iar ardeiul il taiem...
Tocanita de ciuperci la tuci
Desi am tot auzit ca e bine sa nu cureti ciupercile,sa le lasi cu pielita aia alba,ca acolo sunt adunate toate substantele benefice organismului,eu fac exact invers,le curat,am pitici pe creier......Asadar si prin urmare am curatat ciupercutele,le-am rupt coditele,fiind micute le-am lasat...
Sarmale de post
Se aleg foile de varza ,se taie in functie de cat de mari vrem sa fie sarmalele.Restul de varza se toaca marunt ,se amesteca cu 2 cepe taiate marunt ,apoi adaugam bulionul si pasta de bulion.Jumatate din cantitate o asezam pe fundul cratitei in care urmeaza sa fie asezate sarmalele. Umplutura:...
Salata asortata
Fierbem cartofii in coaja,e bine sa fierbem cartofii de seara, ca sa se raceasca in voie sa nu fie stresati. Cartofii raciti ii curatam de coaja si ii taiem in cubulete potrivite. Ii punem intr-un castron incapator, punem sare si piper peste ei si amestecam. Separat taiem ceapa de apa, ceapa...
Mancarica de fasole galbena cu marar si rosii
Scoatem punga de fasole din congelator si o lasam sa se dezghete,iar noi ne vedem de alte treburi.Cand ne hotaram sa facem mancarea, deja fasolea-i dezghetata.Taiem ceapa marunt si o calim pana devine traslucida in uleiul bine incins,adaugam un praf de sare cat calim ceapa.Adaugam rosiile si...
Ciorba cu fasole fideluta si dovlecel
Curatam pastaile si le rupem mai mici,sa nu ne inecam cand bagam in gura.Ceapa o taiem marunt,ardeiul cubulete mici iar morcovul il dam pe razatoare.Calim ceapa,morcovul si ardeiul in putin ulei,adugam un pic de sare.Cand s-au inmuiat umplem oala cu apa,un pic mai mult de jumatate,ca sa incapa si...
Sarmalute in frunze de vita cu soia
Eu am avut frunzele de vita la congelator,asa ca le-am scos cu o seara inainte . Pregatim umplutura pentru frunze.Soia o punem intr-un castron si turnam apa fierbinte peste ea,lasam 10 min sa se hidrateze,soia cubulete o taiem mai marunt. Dupa ce s-a hidratat,o stoarcem de apa si o...