publicat la 17.04.2022
publicat la 15.02.2022
publicat la 14.02.2022
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura cu branza dulce, fara coacere
Amestecam ingredientele pentru aluat: biscuitii, untul, zaharul, laptele si pudra de cacao pana la omogenizare. Turnam compozitia intr-o tava si formam un strat subtire pe care ungem cu gem de caise Punem tava in frigider pana pregatim umplutura. Batem frisca, adaugam zaharul, branza si zeama...
Desert bomboane Zserbo
Intr-un bol adaugam biscuitii si nucile macinate. Adaugam gem de caise si magiun de prune si amestecam bine, Formam bilute avand in mijloc o visine. Intre timp topim ciocolata pe baie de aburi si adaugam o lingura de ulei. Amestecam bine, apoi luam cate o biluta si invelim in ciocolata....
Desert Syrniki - Clatite rusesti cu branza dulce
Amestecam branza dulce intr-un bol cu ouale, 8 linguri de faina, 3 linguri de zahar si praful de copt. Incingem ulei intr-o cratita. Intre timp punem 2 linguri de faina intr-o farfurie. Luam o lingura din amestecul de branza dulce si punem in farfuria cu faina. Presarim faina deasupra si...
Desert fursecuri cu banane si fulgi de ovaz
Incingem cuptorul la 180 de grade C. Amestecam ovazul, bananele, praful de copt si sare cu ajutorul unui blender. Adaugam untul topit, mierea, scortisoara si oule. Omogenizam bine, apoi lasam pentru 10 minute sa odihneasca. Cu o lingura, luam o bucatica din aluat, formam bilute si le asezam...
Desert clatite americane din banane si ovaz
Maruntim bananele cu o furculita, adaugam oule intregi, scortisoara, sarea, nuca si ovazul. Amestecam bine ingredientele. Incalzim ulei sau unt intr-o tigaie si turnam o cantitate mica din amestec. Gatim pe foc, pe ambele parti, pana se rumenesc. Servim cu nuci intregi si sirop de pin.
Desert tort cu mac si crema de visine si mascarpone
In primul rand, amestecam faina, praful de copt, zestul lamaii cu macul macinat. Cu un mixer, amestecam bine untul cu 50 gr zahar, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul. Batem spuma albusurile si adaugam treptat 150 gr zahar, apoi amestecam cu grija cu amestecul de unt. Adaugam...
Biscuiti Ferrero Rocher
Intr-un bol, amestecam faina, praful de copt, zaharul vaniliat, pudra de cacao si zaharul, apoi adaugam untul care este la temperatura camerei, laptele, galbenusul si sarea. Cand aluatul este omogen, invelim in folie si punem in frigider pentru o ora. Din aceasta compozitie, formam 12...
Porridge - Budinca de ovaz cu miere si capsuni
Punem ovazul intr-o craticioara si turnam lapte deasupra. Adaugam sarea si esenta de vanilie si punem la foc mic. Amestecam continuu si fierbem circa 4-5 minute. Stingem focul si cand s-a racit putin putem adauga mierea si bucatele de capsuni.
Cornulete fragede cu gem
Punem ingredientele intr-un bol mare, le amestecam bine. Daca simtim nevoia mai putem adauga faina. Impartim aluatul fraged in 4 portii, luam prima bucata si intindem. Luam un pahar si taiem cercuri din aluat. Umplam cercurile cu gem si le intindem in doua. Asezam cornuletele intr-o tava,...
Prajitura Katy
In primul rand pregatim foii de prajitura. Intr-un vas amestecam faina, untura, zahar, sarea si praful de copt. Amestecand incontinuu adaugam si galbenusurile si daca este nevoie adaugam si 4-5 linguri de smantana. Din acest aluat coacem 3 foi pe dosul unei tavi. Lasam foile sa se raceasca...
Kladdkaka - Prajitura de ciocolata suedeza
Incalzim cuptorul la 150 de grade. Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul. Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul topit cu ulei. Adaugam zaharul vaniliat, scortisoara, praful de copt si cacao amestecand la viteza mica....
Budinca de chia cu cocos
Intr-un bol amestecam laptele si mierea, adaugam seminte de chia si fulgi de cocos. Amestecam bine si punem in frigider peste noapte. Dimineata le aranjam in boluri mici impreuna cu niste bucati de merisoare.
Banana bread- Chec cu banane
In primul rand incingem cuptorul si tapetam cu hartie de copt o tava pentru chec. Apoi luam bananele, le asezam pe o alta tava si cu ajutorul unei furculite facem gauri mici in ele. Luam stafidele si turnam romul deasupra lor si lasam cateva minute ca sa rehidrateze. Cand coaja...
Tort de branza
In bolul mixerului punem oule si zaharul, amestecam bine. Apoi adaugam treptat branza, faina si frisca batuta. Se poate adauga si zeama de lamaie sau de portocale, eu am folosit un pastai de vanilie. Amestecul se toarna intr-o tava cu hartie de copt sau intr-un vas yena si se coace timp de 30...
Churros
Intr-un vas se toarna apa, zaharul, untul si sarea si punem la foc mic. Cand se fierbe adaugam faina si amestecam pana nu vom avea cocoloase. Oprim focul si lasam sa se raceasca. Adaugam oule, esenta de vanilie si cu ajutorul mixerului facem un aluat omogen. Amestecam zaharul cu...
Biscuiti scotieni
Ingredientele se amesteca intr-un vas, apoi se intinde la o grosime de 0.5 cm. Se taie in forme si se aseaza in tava bine unsa cu unt. Ungem biscuitii cu un albus de ou si se presara cu zahar.
Ciocolata Bounty de casa
Intr-un vas se amesteca nuca de cocos cu lapte condensat pana se obtine o pasta potrivita, nici tare nici moale. Apoi se modeleaza si se lasa in congelator timp de 20 de minute. Intre timp ciocolata se topeste, dupa cele 20 de minute se scot formele de la rece si se trec prin ciocolata...
Trufe de ciocolata neagra
Ciocolata se rupe in bucatele si se topeste pe baia de aburi. Se lasa sa raceasca putin. O amestecam cu 2 linguri de cacao, iaurtul si mierea. Formam bilute mici pe care le dam prin pudra de cacao.
Csoroge ( tip de gogoaşă unguresc)
Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar, se adauga laptele si lasam la loc caldut pana se umfla si apar bule la suprafata. Intr-un vas amestecam faina, untura, galbenusul, sarea si drojdia umflata, framantam bine. Lasam sa odihneasca 30 de minute, apoi intindem la o grosime de un deget....