Prajitura "Petre Roman"

de Ela68 in Prajituri, 13 Dec 2012 | 59775 vizualizari

 

Reteta Merisorului m-a inspirat cel mai tare.

 

INGREDIENTE

  • Foile ( 3 buc ):
  • 6 oua
  • 130 gr faina
  • 8 linguri zahar
  • 12 linguri apa
  • 12 linguri nuci macinate
  • coaja si zeama de lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • zahar vanilat
  • Pentru caramel:
  • 9 linguri zahar (cate 3 pentru fiecare foaie)
  • Pentru crema de vanilie:
  • 4 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 litru lapte
  • 100 gr faina faina
  • 1 plic budinca de vanilie
  • sare
  • coaja si zeama de la o lamaie
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • 1 pachet unt
Portii: 24
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura "Petre Roman":

Se bat albusurile cu putina sare si zeama de lamiae pana se intaresc. Adaugam zaharul, zaharul vanilat si treptat apa. Galbenusurile se adauga pe rand amestecandu-se usor cu ajutorul unui tel . Urmeaza nuca macinata , faina, praful de copt si coaja rasa de la lamiae.

Se imparte compozitia in trei si se coc pe rand in tava tapetata. Dimensiunea tavii : 20x30 cm. Atentie, foile nu se vor pastra una peste alta, caci se pot lipi.

Pentru crema, amestecam galbenusurile cu zaharul, apoi adaugam praful de budinca si laptele  cate putin,sarea si punem pe foc amestecand cu un tel  sa nu se faca cocoloase. Cand a clocotit de cateva ori si s-a inchegat  budinca, punem coaja rasa de lamiae si untul moale tinut la temperatura  camerei.  Lasam la racit si adaugam albusurile batute spuma cu doua pliculete de zahar vanilat.

Pentru caramel, ardem cate 3 linguri de zahar pentru fiecare foaie. Cand s-a topit complet, se toarna peste toata suprafata blatului.

Asamblarea : Se aseaza alternative o foaie , 1/3 din crema, a doua  foaie, 1/3 din crema, ultima foaie si restul de crema.

Eu am decorat cu bombonele din martipan.

Se lasa la frigider pana a doua zi si se portioneaza. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura "Petre Roman"" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi cu miere de albine si crema de vanilie