Pentru inceput, maruntim biscuiti in blender. Biscuiti maruntiti ii amestecam cu untul topit si omogenizam foarte bine. Asezam biscuitii pe fundul tavii in care intentionam sa montam prajiturica si dam tava la frigider pana in momentul in care pregatim compozitia de branza.
...
Pentru inceput, punem gelatina la hidratat.
Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in...
Bananele le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zaharul si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam amestecul de faina peste banane si omogenizam bine. Punem deasupra si nuca de cocos si o incorporam cu ajutorul unei spatule....
Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat.
Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam cacaoa si amestecam in continuare.
Separat, rupem biscuiti bucatele potrivite...
Pentru inceput curatam merele de coaja si de cotor si le taiem in jumatati (vom obtine 10 jumtati de mar scobite la mijloc). Procedam la fel si cu prunele.
Fiecare jumatate de mar si de pruna o umplem cu putin unt si cu cate o lingurita de dulceata.
Ungem o...
Blat/Pandispan
Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul si cu zaharul vanilinat. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. In bezeaua de albusuri incorporati galbenusurile usor, cu o spatula. La fel procedati si cu faina, cernuta si...
Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu.
Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti....
Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara.
Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii vasului folie alimentara sau folie de aluminiu.
Prima data pregatiti blatul....
Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade.
Oualele le batem bine cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina si apoi laptele. Mixam bine pentru a evita formarea de...
Pepenele se curata de seminte si se pune in blender.
Se adauga peste el si restul ingredientelor si se blenduiesc pana devin o pasta omogena.
Compozitia astfel formata se pune intr-o caserola si se baga la congelator. In primele 2 ore amestecati in ea...
Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul.
Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati...
Inhetata de casa se pregateste repede, cu minim de efort si maxim de gust.
Laptele condensat se bate bine cu cele 3 linguri de zahar pudra. Acesta va capapta o consistenta aerata si pufoasa. Adaugati si cacaoa si mai amestecati pana se omogenizeaza....
Blat
Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.
Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce...
Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu!
Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul...
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade.
Oualele se separa.
Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din...
Blat
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase.
Galbenusurile se mixeaza separat cu uleiul si esenta de rom(dupa gust). Emulsia de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, usor, la...
Se separa albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins.
Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa.
...
Blat
Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul.
Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri.
Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de...
Blat
Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din castron daca il intoarceti cu fundul in jos). Faina, nuca de cocos si zaharul vanilat se incorporeza...
Blat
Incalziti cuptorul la 150 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt.
Untul, la temperatura camerei, se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge cremos. Apoi, unul cate unul, se adauga oualele. La sfarsit se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace la 150...
Preincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt.
Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce compozitia ajunge cremoasa, se adauga un ou intreg si se mixeaza inc ontinuare. Se...
Topiti untul si apoi lasati-l la racorit, trebuie sa fie rece cand in adaugati in compozitie.
Separati oualele. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Apoi, se adauga untul, putin cate putin, mixand incontinuu. Urmeaza faina cernuta si, la sfarsit, laptele....
Blat. Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt le amestecam si le incorporam in compozitia de oua. Amestecam usor cu...
Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine.
Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa.
Faina cernuta se...
Se pune la fiert orezul cu laptele ( la fel cum se face si orezul cu lapte clasic). Dupa 10 minute se adauga pliculetul de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se lasat sa fiarba pana cand orezul a fiert si a incorporat tot laptele.
In paralel, se separa galbenusurile de albusuri....
Desert cheesecake cu Oreo
Pentru inceput, maruntim biscuiti in blender. Biscuiti maruntiti ii amestecam cu untul topit si omogenizam foarte bine. Asezam biscuitii pe fundul tavii in care intentionam sa montam prajiturica si dam tava la frigider pana in momentul in care pregatim compozitia de branza. ...
Desert tort diplomat cu fructe (1 an de Bucataras)
Pentru inceput, punem gelatina la hidratat. Intr-o craticioara cu fundul dublu, punem zaharul, cele 5 galbenusuri, faina si esenta de lamaie. Amestecam bine cu un tel ingredientele pana se omogenizeaza bine. Adaugam treptat, cate putin lapte, amestecand in...
Biscuiti cu banane si scortisoara
Bananele le stropim cu zeama de lamaie si le amestecam cu zaharul si uleiul. Intr-un alt vas amestecam faina, praful de copt, sarea si scortisoara. Turnam amestecul de faina peste banane si omogenizam bine. Punem deasupra si nuca de cocos si o incorporam cu ajutorul unei spatule....
Tort de biscuiti (Pentru Halloween)
Pentru inceput lasam untul la temperatura camerei. Trebuie sa fie atat de moale cat sa poata fi mixat. Mixam untul cu zaharul pudra pana se omogenizeaza bine. Adaugam cacaoa si amestecam in continuare. Separat, rupem biscuiti bucatele potrivite...
Prajitura cu mere si prune
Pentru inceput curatam merele de coaja si de cotor si le taiem in jumatati (vom obtine 10 jumtati de mar scobite la mijloc). Procedam la fel si cu prunele. Fiecare jumatate de mar si de pruna o umplem cu putin unt si cu cate o lingurita de dulceata. Ungem o...
Prajitura cu cirese si crema de vanilie
Blat/Pandispan Separati albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza bine cu uleiul si cu zaharul vanilinat. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul. In bezeaua de albusuri incorporati galbenusurile usor, cu o spatula. La fel procedati si cu faina, cernuta si...
Cheesecake cu lămâie (fără coacere)
Asezati pe fundul si pe peretii vasului in care veti monta prajitura folie alimentara sau folie de aluminiu. Pregatiti blatul. Biscuitii maruntiti bine se amesteca cu untul topit. Compozitia rezultata se aseaza pe fundul tavii cat mai omogen si bine tasat puteti....
Cheesecake cu piersici (fără coacere)
Deoarece este o reteta ce nu necesita coacere, este foarte buna pentru vara. Pregatitit tava/vasul in care veti monta prajitura. Asezati pe fundul si pe peretii vasului folie alimentara sau folie de aluminiu. Prima data pregatiti blatul....
Clafoutis cu cireșe
Cireselor spalate li se scot samburii apoi le asezam in tava in care urmeaza sa coacem prajiturica. Preincalziti cuptorul la 190 grade. Oualele le batem bine cu zaharul. Cand zaharul s-a topit adaugam faina si apoi laptele. Mixam bine pentru a evita formarea de...
Înghețată de pepene rosu
Pepenele se curata de seminte si se pune in blender. Se adauga peste el si restul ingredientelor si se blenduiesc pana devin o pasta omogena. Compozitia astfel formata se pune intr-o caserola si se baga la congelator. In primele 2 ore amestecati in ea...
Înghețată de lămâie
Lamaile se razuiesc de coaja si se storc foarte bine de zeama, adunand totul intr-o craticioara. In aceasi craticioara se adauga zaharul, oualele intregi+galbenusul si untul. Se pune craticioara pe foc si se amaesteca incontinuu cu telul. Este important sa amestecati...
Inghetata de ciocolata
Inhetata de casa se pregateste repede, cu minim de efort si maxim de gust. Laptele condensat se bate bine cu cele 3 linguri de zahar pudra. Acesta va capapta o consistenta aerata si pufoasa. Adaugati si cacaoa si mai amestecati pana se omogenizeaza....
Tort cu capsuni si crema mascarpone
Blat Inainte de toate, preincalziti cuptorul la 180 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. Separati albusurile de galbenusuri. Albusurile de bat spuma cu un praf de sare. Cand se formeaza o spuma tare se adauga treptat zaharul mixand incontinuu. Mixati incontinuu pana ce...
Cremsnit (rețeta clasica)
Se pregateste atat de usor incat merita facuta incontinuuuuuu! Intr-un vas antiaderent se pune laptele, oualele, zaharul si faina sau amidonul. Se amesteca cu un tel foarte bine si se pune pe foc. Se amesteca incontinuu pana se ingroasa. Daca ati mai facut genul...
Chec în trei culori cu ness si nuca
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade. Oualele se separa. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce acesta se topeste. Apoi, se adauga 3 linguri ulei si esenta de rom. Se omogenizeaza bine si se adauga, treptat, 3 linguri de faina si jumatate din...
Tort cu crema de mascarpone, zmeura si ciocolata
Blat Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si se continua mixarea pana devin lucioase. Galbenusurile se mixeaza separat cu uleiul si esenta de rom(dupa gust). Emulsia de galbenusuri se incorporeaza in albusuri, usor, la...
Pandispan cu capsuni
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat alaturi de ulei, 2 plicuri zahar vanilinat, sarea si praful de copt stins. Albusurile se bat spuma tare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o bezea ferma si lucioasa. ...
Tort de ciocolata cu migdale
Blat Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare si cu zaharul. Galbenusurile batute bine cu cele 2 linguri de ulei si esenta de rom se amesteca incet cu spuma de albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt, cacaoa si migdalele macinate, apoi o incorporam in compozitia de...
Prajitura Vis de cocos
Blat Albusurile de bat cu zaharul spuma tare. Cele 3 linguri de zahar si zeama de lamaie se adauga pe rand, mixand incontinuu. La sfarsit spuma trebuie sa fie foarte tare ( sa nu cada din castron daca il intoarceti cu fundul in jos). Faina, nuca de cocos si zaharul vanilat se incorporeza...
Tort Fluture
Blat Incalziti cuptorul la 150 grade si tapetati forma de tort cu hartie de copt. Untul, la temperatura camerei, se bate impreuna cu zaharul pudra pana ajunge cremos. Apoi, unul cate unul, se adauga oualele. La sfarsit se adauga nuca macinata, faina si praful de copt. Se coace la 150...
Chec cu citrice
Preincalzitit cuptorul la 180 grade celsius. Cele 2 tavi de chec tapetati-le cu hartie de copt. Untul la temperatura camerei, se mixeaza cu 200 grame zahar si cu zaharul vanilat. Dupa ce compozitia ajunge cremoasa, se adauga un ou intreg si se mixeaza inc ontinuare. Se...
Prajitura inteligenta
Topiti untul si apoi lasati-l la racorit, trebuie sa fie rece cand in adaugati in compozitie. Separati oualele. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana devin o spuma albicioasa. Apoi, se adauga untul, putin cate putin, mixand incontinuu. Urmeaza faina cernuta si, la sfarsit, laptele....
Tort Trei Ciocolate
Blat. Separam oualele. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, pana ajung cremoase. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi adaugam galbenusurile si mai mixam putin. Faina, zaharul, cacaoa si praful de copt le amestecam si le incorporam in compozitia de oua. Amestecam usor cu...
Prajitura cu crema de branza si budinca de fistic
Blatul: Se separa oualele. Galbenusurile se bat cu zaharul pana ce capata o consistenta cremoasa. Untul topit se adauga in compozitie si se amesteca pana se incorporeaza foarte bine. Separata, albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare si lucioasa. Faina cernuta se...
Budinca de orez cu lapte
Se pune la fiert orezul cu laptele ( la fel cum se face si orezul cu lapte clasic). Dupa 10 minute se adauga pliculetul de zahar vanilat si coaja rasa de lamaie. Se lasat sa fiarba pana cand orezul a fiert si a incorporat tot laptele. In paralel, se separa galbenusurile de albusuri....