publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
publicat la 29.08.2021
Eşti o stâncă. Eşti de neclintit. Mâna ta dreaptă e un paloş imbatabil Mâna ta stîngă e un sceptru de aur bătut cu diamante. Creierul tău este... (Aici te lăsăm pe tine să completezi, noi ne-am gândit că e prea de tot...)
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba cu chiftelute din ficat de pui
Curatam morcovii, cartofii, ceapa, ardeiul, apoi le taiem bucati mai mari si le punem la fiert impreuna cu pulpele dezosate. Spalam rosia si o taiem dupa care o adaugam in oala. Intre timp tocam ficateii de pui, ii condimentam cu sare, boia dulce, piper si ulei, adaugam si ouale si...
Ciorba de leurda
eu am facut ciorba in apa care am fiert niste carne de pui am spalat leurda, loboda, rosia, ardeiul si le-am tocat. Le-am pus la fiert, cand a inceput sa fiarba am adaugat pasta de tomate, mararul, leusteanul spalat si tocat si orezul spalat. Dupa ce a fiert orezul am adaugat bors si...
Supa crema din frunze de ridichi
cartofii si ceapa se curata, se spala, se taie sferturi si se pun la fiert in apa cu sare frunzele de ridichi se spala bine. cand cartofii sunt aproape fierti se adauga frunzele de ridichi si se lasa sa fiarba pana se inmoaie se lasa sa se raceasca se scurg de apa, se pun in...
Ciorba de loboda
se spala toate legumele se curata ceapa si usturoiul si se toaca,se pun la calit se adauga legumele taiate(fara patrunjel,leustean,marar)morcovul dat prin razatoare si se calesc in jur de 5 min. dupa care se pun in oala cu apa fierbine cand incepe sa fiarba se adauga orezul spalat si...
Supa de legume
Se curata cartofii, morcovii, ardeiul, ceapa si se pun la fiert. Cand a inceput sa fiarba se adauga rosiile, salata, ridichile taiate marunt, pasta de tomate si mararul tocat. Cand au fiert se adauga patrunjelul si se sareaza, pipereaza dupa gust. Noi am pus si o lingura de zeama de lamaie Se...
Ciorba de galuste
Se curata pulpele si se spala, se pun la fiert in apa cu sare, se spumeaza de cate ori este nevoie. Se adauga zarzavatul fara patrunjel, tocate marunt, pasta de tomate, cimbru, foaia de dafin. Cand au fiert se scoate carnea si se adauga borsul. Galustele-separam galbenusul de albus, batem...
Ciorba de pui a la grec
Carnea se spala si se pune la fiert in apa cu sare,spumand de cate ori este nevoie Dupa ce fiert scoatem carnea si o lasam putin sa se raceasca,desfacem carnea de pe os si o taiem fasii, Curatam ceapa, morcovul si ardeiul si le tocam marunt,punem legumele in supa in care a fiert...
Supa de rosii cu piept de pui
Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga pasta de tomate, rosiile taiate bucati, sucul de rosii, orezul si se fierbe cam 10 minute, dupa care se adauga pieptul taiat si fiert inainte. Se potriveste de sare si piper, se mai lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se stinge focul si se adauga...
Ciorba de perisoare
se curata cartofii si morcovii, se spala si se taie cubulete. Se adauga ceapa, pasta de tomate, apoi apa si se pun la fiert. Cand incepe sa fiarba se adauga 3 linguri de orez spalat inainte, se adauga leusteanul si mararul taiat marunt Carnea se amesteca cu 3 linguri de orez, 2 galbenusuri, 2...
Ciorba de fasole
Se fierb fasolele in apa cu sare. Se spala dupa ce au fiert si se pun intr-o oala. Se aduaga ceapa,zarzavatul,mararul,leusteanul,pasta de tomate,uleiul si se fierbe 20 min. Se adauga borsul si sarea dupa gust, se mai lasa pana trage un clocot dupa care se aduga fideaua. Se stinge...
Ciorba de cartofi
Se curata cartofii, se spala, se taie si se pun intr-o oala la fiert. Se adauga ceapa, zarzavatul, mararul, leusteanul, pasta de tomate, uleiul. Cand aproape au fiert cartofii se adauga fideaua si se lasa sa fiarba. Cand a fiert se adauga borsul, sarea, pierul si se mai lasa 5 minute, dupa care...
Supica de orez
am pus carnea din toba intr-o oala la fiert fara piele, dupa ce a fiert 2 clocote se schimba apa, se pune ceapa,morcovul,mararul,pasta de tomate,oregano,condimente, se amesteca bine si se pune la fiert cand incepe sa fiarba se adauga orezul si se amesteca din cand in cand sa nu sa se...
Ciorba cu oua
Se pune apa intr-o oala, se adauga zarzavatul, ceapa curatata si taiata marunt si bulionul. Curatam si taiem morcovul felii. Se curata cartofi , se spala si se adauga in oala, leusteanul, 1 foaie de dafin se pune la fiert. Cand aproape au fiert morcovul si cartofii, se adauga fideaua,...
Supa de cartofi cu carne afumata
se spala carnea bine se pune intr-o oala cu apa la fiert,se spumeaza de cate ori este nevoie. se curata si se spala cartofii,ii taiem si ii adaugam peste carne, adaugam morcovul curatat,splat si taiat sau dat prin razatoare, mararul tocat,foaia de dafin,ceapa tocata marunt si...
Ciorba de varza
se taie varza fasii,se freaca cu un pic de sare,se pune in oala. Se rade morcovul, ceapa se taie marunt, se adauga bulionul, uleiul, foaia de dafin. Se pune apa si se amesteca, se da la foc. Cand este aproape gata se adauga mararul si leusteanul. Cand este gata se pune patrunjelul taiat...
Supa de cartofi
curatam cartofi,ii taiem cat mai mici,ii spala si ii punem intr-o oala punem apa cat sa acopere cartofii, adaugam bulionul,zarzavatul, foaia de dafin, il lasam sa fiarba, cand este aproape gata adaugam mararul,piperul,sare dupa gust, patrunjelul il adaugam la final
Ciorba de pui
curatam carnea, o spalam, punem la fiert, spumam de cate ori este nevoie. Dupa ce nu mai face spuma, adaugam zarzavat/ceapa, bulionul, cartofii curatati si taiati, foile de dafin. Lasam sa fiarba si cand este aproape gata adaugam fideaua si mararul, leusteanul, mai lasam sa fiarba 5-10min...
Ciorba de oase afumate
spalam bine osul si il taiem bucati daca e mare,punem apa intr-o oala si punem osul,spumam de cate ori este nevoie,adaugam zarzavaturile,in afara de patrunjel care il adaugam la final si lasam sa fiarba,cand au fiert zarzavaturile adaugam fedeaua si lasam sa mai fiarba 5 - 10 min,adaugam...
Ciorba de gaina
Spalam carnea bine si o punem la fiert in apa punem si un pic de sare. O spumam de cate ori este nevoie si cand nu mai face spuma adaugam zarzavaturile tocate marunt in afara de patrunjel. Cand au fiert toate adaugam fideaua si mai lasam sa traga cateva clocote. Dupa care adaugam borsul dupa gust...