scortisoara

1

Bucataras
incepator

Iasi

Bucataras din 18.03.2012

RETETE46
PRIETENI93
Retete / Dulciuri

Placinta cu rubarba si capsuni - reteta video

In Dulciuri la 7 Mai 2015

Reteta video: https://youtu.be/cDZhyycZ31s Framantam un aluat din untul taiat cubulete, faina, zaharul si sarea. Apa adaugam putin cate putin, cat este nevoie, 100 ml e doar o cantitate orientativa. Aluatul il punem la frigider pentru cel putin o ora. Pregatim fructele, taiem capsunile...

Inimioare de jeleu - Reteta video

In Dulciuri la 23 Feb 2015

Preparam gelatina - punem la umflat intr-o cana 20 g gelatina + 200 ml apa,lasam 10 minute. Iaurtul il batem cu zaharu pudra si vanilia. Topim gelatina la baie de aburi. un sfert din amestec il turnam peste crema de iaurt, amestecand riguros. Turnam crema de iaurt intr-un vas - dam la...

Cheesecake cremos - Reteta video

In Dulciuri la 11 Feb 2015

Link catre reteta video: http://youtu.be/xFicyKC-ixE   Maruntim biscuitii sau mai pe scurt ii facem praf. Turnam untul topit deasupra lor si omogenizam astfel incat toata compozitia sa fie imbibata in unt. De mai e nevoie, mai topim unt si turnam. Punem biscuitii intr-o tava cu pereti...

Trigoane cu mere caramelizate - Reteta video

In Dulciuri la 7 Feb 2015

Radem merele, adaugam peste ele zaharul, zaharul vanilat, scortisoara apoi amestecam. Intr-o tigaie topim niste unt si adaugam apoi amestecul de mere. La foc mediu, amestecam continuu pana cand se caramelizeaza merele , timp de 5 -6 minute. Portionam foietajul in patratele. Punem cate o...

Linzertorte - Reteta video

In Prajituri la 23 Sep 2014

link catre reteta video:  https://www.youtube.com/watch?v=LXoJHD2TquI Mixam ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o crema de 3 ori mai voluminoasa. Adaugam uleiul gradual in timp ce continuam sa mixam. Adaugam faina + praf de copt, pana ce obtinem un aluat ce poate fi...

Cheesecake cu zmeura si capsuni

In Prajituri la 22 Iun 2013

Mai intai maruntim biscuitii prin blender. Adaugam apoi untul topit pana biscuitii capata consistenta nisipului umed. Intr-o tava rotunda , cu pereti detasabili eventual, punem biscuitii si cu ajutorul pumnului, sau a palmei ii presam pana obtinem un blat. Dam la frigider pentru cel putin...

Strudel cu cirese

In Prajituri la 20 Iun 2013

Cernem faina si in mijloc punem otetul, sarea si apa. Framantam un aluat ca plastilina, nelipicios, la nevoie adaugam apa sau faina.  Punem aluatul in frigider cel putin o jumatate de ora. In acest timp pregatim ciresele, le scoatem samburii. Prefer sa nu le pun zaharul decat inainte...

Placinta rapida cu branza

In Prajituri la 4 Iun 2013

Pregatim compozitia de branza mai intai. O frecam cu zahar, adaugam ouale si esenta pana obtinem un amestec omogen. Adaugam apoi iaurtul si stafidele si amestecam din nou. Ungem o tava mare patrata cu ulei,si asezam 2 foi de placinta pe care le ungem si pe ele cu ulei. Fiecare foaie trebuie...

Prajitura in trei straturi sau "desteapta"

In Prajituri la 18 Mai 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma si le lasam apoi deoparte. Separat batem galbenusurile cu zaharul si apa pana se formeaza o crema albicioasa si se tripleaza volumul compozitiei. Se adauga esenta de vanilie si untul topit apoi faina cernuta , amestecandu-se pana se...

Cozonac cu nuca si ciocolata

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Se cerne faina pentru a se aerisi. Intr-un castronel se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar, o lingura de faina si putin lapte caldut. Deasupra se prepara putina faina si se lasa la caldura pana cand isi mareste volumul de 2-3 ori. Galbenusurile se separa cu sare fina si se lasa...

Briose cu crema de unt

In Prajituri la 6 Noi 2012

Preincalzim cuptorul si asezam hartiutele de briose in tava speciala. Taiem in bucati mici mici ciocolata, sau o dam prin robotul de bucatarie apoi o amestecam cu faina, cacao si praful de copt. Separat batem oul impreuna cu zaharul, untul moale si laptele batut apoi incorporam si faina...

Mar copt cu nuca si miere

In Dulciuri la 25 Sep 2012

Spalam marul si ii facem o gaura maricica astfel incat sa scoatem semintele insa sa nu rupem marul. "Tapetam" interiorul marului cu scortisoara. Separat (intr-o cana) amestecam mierea cu nucile si cacao si apoi umplem marul. Il coacem in cuptor la foc mediu vreo 15 minute sau pana se...

Croquembouche

In Torturi la 23 Sep 2012

Mai intai facem un con din carton de orice inaltime vrem sa facem Croquembouche-ul. Eu l-am facut inalt de 30 de cm. Lipim marginile cu scotch astfel incat sa se tina cartonul. Invelim apoi conul in hartie de copt.  Gogoselele: Incalzim laptele cu zaharul, apa rece si untul la foc mic...

Clatite de post cu magiun de prune

In Dulciuri la 13 Sep 2012

Cernem faina impreuna cu praful de copt. Adaugam zaharul si cacao si amestecam ingredientele uscate. Turnam apoi 2 linguri de ulei si apa minerala, pe rand cate o cana pana obtinem un aluat obisnuit de clatite. Le prajim apoi intr-o tigaie unsa cu ulei. Le intoarcem cu o spatula pentru ca daca...

Friganele

In Prajituri la 13 Sep 2012

Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele si amestecam bine de tot.  Punem pe foc o tigaie si dupa ce se incalzeste turnam uleiul si asteptam pana se incalzeste si el. In bolul cu ouale batute si lapte, muiem feliile de paine pe o parte si cealalta, avand grija sa nu se...

Fursecuri rapide cu unt

In Prajituri la 12 Sep 2012

Faina o cernem si apoi o amestecam cu zaharul si vanilia. Adaugam galbenusurile, apa si untul taiat cuburi si framantam la rece un aluat. Se da 30 de minute in frigider. Dupa ce trece timpul scoatem aluatul si facem bilute pe care le asezam la distanta intre ele pe o tava tapetata cu hartie de...

Galaktoboureko

In Prajituri la 9 Sep 2012

Punem la fiert laptele, zaharul si vanilia pe foc pana se dizolva zaharul. Adaugam grisul apoi si mai fierbem vreo 5-10 minute pana se ingroasa. Inchidem focul si adaugam ouale batute pana obtinem un amestec uniform. Dupa ce s-a mai racit putin incorporam untul. Intr-o tava cu pereti inalti...

Chec cu floare de trandafir

In Prajituri la 5 Sep 2012

Intr-un bol mixam cele 3 oua intregi cu cu zaharul adaugat in ploaie pana se ouale isi dubleaza volumul. Adaugam apoi vanilia si uleiul treptat. Apoi turnam o cana de faina cernuta amestecata cu praful de copt si mixam. De aici incolo nu vom mai folosi mixerul (!) si turnam celelalte 2 cani de...

Prajitura cu branza si aluat fraged

In Prajituri la 3 Sep 2012

Pentru aluatul fraged: Taiem margarina cubulete si adaugam galbenusurile, zaharul, coaja de lamaie, praful de copt, romul si sarea apoi cernem faina si "mixam" cu degetele pana se obtine un aluat uniform . Atentie sa nu se lipeasca de degete atunci cand framantam! Crema de branza: Frecam...

Afisate 1 - 19 din 19 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Berbec

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 12

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]