Zmeurata

de Constelatialeu in Bauturi, 4 Iul 2021 | 8271 vizualizari

 

A sosit si vremea zmeurei, e mare frumoasa si foarte parfumata. Pe langa clasica dulceata, anul asta am zis ca merge si-o zmeurata, asa ca zis si facut. Prima etapa am realizat-o, urmeaza a doua aia cand se adauga alcoolul, deci voi reveni cu poze...alcoolice, deocamdata doar poze nonbahice....:))))))))))

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg zmeura
  • 800 g zahar
  • 1 l alcool de 90 grade sau vodka ( fiecare ce are la indemana)
  • 1 damigeana de sticla de 3 l
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zmeurata:

Mai intai am cules zmeura ( iese mai buna zmeurata cand iti culegi singur materia prima), pentru ca am cules-o dupa ploaie ( ca tot ploua in fiecare zi), nu a mai fost nevoie sa o spal. Am un soi de zmeura foarte mare si frumoasa. Am spalat bine damigeana, am pus zmeura in damigeana, apoi am turnat zaharul, am acoperit gatul damigenei cu un capac, nu trebuie pus dop cat sta la macerat, am depozitat damigeana in camara si am lasat la macerat cca 7 zile sau pana ce zaharul se topeste tot si zmeura isi lasa sirop. Dupa aceasta perioada se adauga alcoolul sau vodka si se mai lasa cel putin o luna pana e numai buna de baut.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zmeurata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu dovleac și cremă de brânză - Pufoase, fragede și aromate

pe 18.11 la 10:45

Aripioare de pui cu iaurt grecesc- Savuroase, fragede și aromate

pe 17.11 la 10:45

Prajitura cu dragoste ( Leontina 55 )

pe 15.11 la 13:17

TOP
utilizatori

oanapl

1000 puncte

abstract01

400 puncte

Sidy

203 puncte

Adele

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]