Zacusca

de gaby_gabytza in Zacusca, 21 Sep 2011 | 9148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 10 kg gogosari
  • 5 kg ceapa
  • 5 kg morcovi
  • 1 kg orez
  • 2 l ulei
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zacusca:

Spalam gogosarii, ii curatam de seminte si ii dam prin masina de tocat. Luam morcovul il spalam, il curatam si il dam prin razatoare. Ceapa o curatam si o dam prin masina de tocat.

Punem uleiul in oala si cand vedem ca s-a incins adaugam ceapa si o calim putin. Dupa aceea adaugam gogosarii si morcovii si ii lasam sa fiarba. Intre timp spalam orezul si il punem la fiert si il scurgem de apa. Il adagam cam pe la jumatatea timpului de fierbere in zacusca. Lasam sa fiarba pana cand se ingroasa si adaugam sare dupa gust.

Spalam borcanele si adaugam zacusca fierbinte in ele. Le infiletam bine si le punem o seara cu capacele in jos ca sa nu fiarba si le invelim cu o patura.

Daca ti-a placut reteta noastra "Zacusca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

diaconta 1

21.09.2011, 17:36

ce culoare frumoasa are dar nu am auzit de orez in zacusca,doar in tocana de legume

Rocsi 1

21.09.2011, 19:57

si eu tot in tocana stiu de orez..bine ca zacusca nu am facut niciodata eu

Lau 1

02.10.2011, 22:22

place

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]