Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci

de cristeena20 in Mancaruri cu carne, 28 Iun 2016 | 7789 vizualizari

 

Ador vinetele si mai ales vara imi place sa fac acest gen de retete pentru cina. 

 

INGREDIENTE

  • 2 vinete medii
  • 1 ceapa medie
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 piept de pui
  • 1 bucata chorizo (carnat afumat)
  • ciuperci champignon (cca 10 bucati)
  • sare,piper alb macinat, ulei de masline
  • 1 pahar vin alb.
  • cascaval ras
  • patrunjel verde
  • 2 linguri pasta de rosii
  • optional sos iute piri piri
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci:

Vinetele le spalam si le uscam cu un prosop curat. Le taiem in jumate pe lungime si cu ajutorul unei linguri le scobim cu grija.Partile goale le presaram cu putina sare si le punem deoparte , miezul il tocam marunt. 

Pentru umplutura tocam marunt ceapa si punem in tigaie la calit cu ulei de masline. dupa ce s-a rumenit foarte putin adaugam usturoiul pisat si apoi pieptul de pui toccat foarte marunt sau tocat in robot dupa preferinta. Amestecam bine, pana se rumeneste si carnea, apoi punem chorizzo tocat si el marunt . Lasam inca 3-5 minute si turnam un pahar de vin alb. Cand acesta a scazut punm ciupercile tocate marunt impreuna cu miezul de la vinete. Cand si acestea s-au inmuiat adaugam pasta de tomate. Amestecam pentru omogenizare si gustam de sar,e piper si eventual puteti pune putin sos picant. La final tocam patrunjel proaspat si stingem focul.

Umplem jumatatile de vinete si presaram cu cascaval ras deasupra. Eu am ales unul special pentru gratinat. Dam la cuptorul incins in prealabil pana se coc vinetele si e bine rumenit deasupra. 

TIPS-URI

1

Puteti inlocui patrunjelul cu marar verde, dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute cu piept de pui si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Dovlecei umpluti cu carne tocata ,la cuptor