Vinete umplute

de cristina1985 in Porc, 28 Iul 2018 | 4134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 vinete (1,850 kg)
  • 1 kg pulpa de porc (tocata)
  • 1 ceapa mare
  • 1 morcov
  • 2 lg bulion
  • boia dulce
  • 1 lingurita boia iute
  • oregano
  • sare
  • ulei
  • 4 lg orez/portie
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete umplute:

Se pregateste umplutura: se toaca ceapa marunt si se caleste. La fel si morcovul, apoi se pune carnea tocata si se amesteca pana se intareste si devine alba. E momentul sa puneti apa cat sa acopere carnea si se lasa la fiert 1 ora si 30 minute, timp in care mai adaugati (apa), daca este nevoie. Se pune sare, boia dulce si iute, bulion, oregano si se mai lasa la fiert 30 minute, dupa care inchideti focul.

Vinetele se spala, se taie in jumatati, pastrand coditele. Vor rezulta 6 jumatati, care se umplu cu amestecul de carne si o parte din miezul de vinete, fara seminte,tocat marunt (cele cu seminte se folosesc la altceva, sau se arunca). Se pune putin bulion pe fiecare si se presara oregano.

In tavile in care le coaceti, puneti apa amestecata cu 2 linguri de bulion. Le puteti pune in cuptorul preincalzit, timp de 2 ore (foc mare la inceput, pana fierbe apa din tavi, apoi la foc mic) timp in care adaugati apa, daca este cazul.

Se poate servi cu orez fiert, in apa cu sare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete umplute" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort cu crema de fistic - Deliciu fin si aromat

pe 18.04 la 22:32

Ficăței cu smântână și mozzarella - Savoare și gust într-un preparat excelent

pe 17.04 la 16:22

Aripioare crocante ca la fast food - Rețeta simplă și irezistibil de gustoasă

pe 17.04 la 15:50

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vinete umplute (Yang Qiezi)