Vinete Parmigiana

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 18 Mar 2014 | 5366 vizualizari

 

O bunatate pur si simplu ...

 

INGREDIENTE

  • 1 vanata rotunda ( 9 felii)
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ceapa
  • 250 mozzarella ( 9 felii )
  • busuioc
  • sare
  • piper
  • 200 ml suc de rosii
  • 50 gr parmezan
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Vinete Parmigiana:

Vanata se spala si se feliaza.Se presara sare si se lasa la scurs ( astfel nu va mai fi amara).

Feliile de vanata se spala si se usuca cu un servet de hartie .Se prajesc intr-o tigaie cu foarte putin ulei ( le puteti coace si la cuptor sau pe grill) .Se scot pe un servet de hartie pentru a elimina eventualul ulei in exces.

Separat ceapa o tocam cat mai marunt.Catelul de usturoi il curatm.

Punem intr-o tigaie putin ulei si calim ustuoiul.Lasam pana ce usturoiul a prins culoare si apoi il aruncam.( astfel uleiul va lua gustul usturoiului)

Adaugam ceapa si lasam la calit.Punem sucul de rosii,sare,piper si busuioc.Lasam la foc mic pentru cateva minute.

Tapetam o tava pentru cuptor cu hartie de copt.

Asezam o felie de vanata.Apoi o felie de mozzarella.Acoperim cu un strat de sos de rosii,din nou o felie de vanata,o felie de mozzarella,sos de rosii,apoi iar o felie de vanata,o felie de mozzarella,sos de rosii si incheiem presarand parmezan .

La fel procedam cu restul de ingrediente.

Punem tava la cuptor , la 200 grade pentru 10-15 minute.

Presaram busuioc si servim fierbinte.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Vinete Parmigiana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Conopida pane